Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
-wrażenie, że jest to przełomowa chwila, że całe życie na nią czekałeś i w końcu nadeszła
-wspomnienia są dowodem prawdziwości twojej wkrętki. Jak przypominasz sobie rzeczy z przeszłości, to są one zgodne z wkrętką, a wcześniej tego nie dostrzegałeś
-masz chęć podzielenia sie dobrą nowiną z całym światem, oraz dzieleniem sie wszystkim i pomaganiem ludziom, szczególnie, tym w niedoli i nieszczęściu
-ogólne wyjebanie na dziwne swoje zachowanie i co ludzie powiedzą. Raczej wydaje ci sie, że to wszystko co czynisz wygląda zajebiście
-uczucie, że inni też czują to co ty, tylko to utajają. Pozorna (znaczy imo, ciężko samemu powiedzieć, o tym dalej) umiejętność czytania w myślach
-pokrętne (dostosowane do wkrętki) rozumienie słów innych ludzi, czytanie między wierszami, uczucie, że oni wiedzą o tym i że wiedzą o co ci chodzi
-euforia, empatia, miłość do świata
-uczucie bycia bogiem, bądź jakąś jego częścią (Henny miał chyba boga, o ile dobrze pamiętam, ja mam wybrańca, Chaotka absolut, Nagniot św. Tomasza itp.) to jest właśnie ta wkrętka
-odbieranie zdarzeń obecnych jak i wcześniejszych jako elementów układanki pasującej do siebie i potwierdzającej wkrętke
-uczucie trzeźwości jak nigdy dotąd, nadtrzeźwość, dużo silniejsze i klarowniejsze niż na tryptaminach, czy małych dawkach sulpirydu. Wydaje ci sie, że podczas prawdziwej trzeźwości jesteś zamulony i nie widzisz tego co widzisz aktualnie, a co było na wyciągniecie ręki, ale zamulenie powodowało, że nie widziałeś
-bezpośredni dostęp do emocji, bardzo łatwo sie odczuwa wszystko, już o tym dokładniej pisałem
-plan zbawienia/naprawienia świata, jakby wiesz, co jest źle i jak to naprawić
-uczucie uczestnictwa duchów itp. istot w całym zdarzeniu
-gdy sigma sie kończy, czujesz jak cie z tego wyciąga, wszystkie wkrętki zaczynają po kolei znikać i wracamy do punktu wyjścia, co jest przykre dosyć, wtedy se zdajemy sprawę co naodpierdalaliśmy, ale było warto zawsze. Zwykle wtedy nadchodzi skapa, że to była sigma
To czytanie w myślach i między wierszami mogłoby sie wydać prawdziwe, gdyby założyć, że sigma pokazuje inną, duchową rzeczywistość. Więc ludzie mogą twierdzić, że gadali o czym innym (jak u mnie na majówce), ale można sie uprzeć, że ich duch gadał i myślał o tym co ty słyszałeś i czułeś.
Tak po krótce, dobry pomysł, możnaby poszukać pasującej choroby psychicznej, choć jeśli nawet istnieje, to łatwo ją zapewne takim haloperidolem załatwić. Ja szczerze mówiąc na ostatniej sigmie nie dałem sie porwać standardowej dla mnie wkrętce, tylko wykorzystałem ją do przemyśleń, dwie ostatnie sigmy miałem słabe i ten stan można obejść bez odpierdalania w miare. Zastanawiam sie czy to świadomość sigmy (te 2 ostatnie razy miałem świadome), czy jej moc decyduje.
Na majówce nie byłem świadomy sigmy odpierdalałem troszq :D Za to juz na dexozlocie miałem mocną sigmę i obwieściłem, że jestem bogiem a słowa wszystkich było dokańczaniem sie nawzajem zdań jednego boskiego monologu, też zrobiłem pare dziwnych rzeczy z jej powodu (i tak to nie robiło wrażenia przy tym co robiłem poza sigmą), ale bez przesadzania. Był to zapewne najbardziej trzeźwy wycinek całego tripu, ale nie o to.
Jak coś se przypomne to napisze.
@DPK jestem rozdarty. Jedne fakty mówią za prawdziwością, drugie przeciw. Myśle, że to, że wiekszość odczuwa bycie bogiem, na swój własny sposób, świadczy o tym, że to prawda, ale to pod moje wierzenia podchodzi. Z drugiej relacje osób też są pokrętne, bo mówią coś a'la "świrujesz ale bije od ciebie jakiś blask". No a z trzeciej zupełnie anty, niezgodność czytania w myślach i słowach z realiami. Jest jeszcze kilka rzeczy ale juz nie mam czasu.
Dodam, to co zapomniałem napisać, że na dexozlocie wiedziałem, że to sigma.
Chciałem Cię Jogurcie sprowokować, żebyś zauważył istotny związek:
-pierwszy z urojeniami własnej ważności, z maniakalnym usposobieniem, z paranoją
-i jest jeszcze drugi, o którym kiedyś pisałem, o roli jaką pełni naturalna lub przypadkowo wywołana nadaktywność mechanizmów powiązanych z tym receptorem u jednego osobnika na niezliczone miliardy na przestrzeni kontynentów i epok w odpowiednim czasie i miejscu co ma się odbijać na losach całych narodów i pokoleń, jak w przypadku Henocha, Noego, Mojżesza, Eliasza czy Jezusa
Druga sigma natomiast wyglądała tak jakby zmierzenie się z moją osobowością, moim ego, jak jakaś lekcja i uważam to za niesamowicie duchowe doświadczenie.
Poza tym jestem przekonana , że oświecenie Buddy wyglądało na zasadzie:
" No tak, przecież pozbywając się pragnień osiągniemy nirvanę! Odkryłem o co chodzi! Muszę o tym wszystkim powiedzieć!"
Natomiast Jezusa tak:
"Trzeba szerzyć miłość! Jestem synem Boga! Muszę o tym wszystkim powiedzieć"
Sigma jak nic XD
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/sad_okregowy_w_legnicy.jpg)
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości
Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/peleniezkopalni.jpg)
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego
Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mefedron-zastepuje-ziolo-.jpg)
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat
Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.