Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 37 / 3 / 0
Jak wiadomo tramadol dziala jak SSRi hamujac wychwyt zwrotny serotoniny. Czy ktoś wie jaka dawka tramadolu powoduje ten efekt w stosunku do np 100 mg sertraliny?
  • 98 / / 0
Biore neurolpetyki(Abilif 15 mg) i na nich wrzucalem tramal i bylo bardzo przyjemnie, tramal zadzialal jak nalezy.Wiec nie ma chyba zadnej interakcji neuroleptykow z Tramalem.Jesli sie myle niech ktos mnie poprawi :old:
  • 520 / 8 / 0
Czy benzodiazepiny np: alpra podbijają działanie tramca?
  • 3523 / 51 / 0
@ up Nie, raczej samego działanie tramadolu nie zwiększą. Inna sprawa,że miks benzo i tramadolu jest bardzo przyjemny, a nawet polecany z powodu padaczki potramalowej ;-)
  • 131 / 2 / 0
Crystal_Dragon pisze:
Jak wiadomo Tramadol dziala jak SSRi hamujac wychwyt zwrotny serotoniny. Czy ktoś wie jaka dawka tramadolu powoduje ten efekt w stosunku do np 100 mg sertraliny?
Nie wiem, ALE. Biorę 100mg sertraliny dziennie, lekarz mimo to przepisał mi 37,5mg tramalu + 500 paracetamolu (poltram combo, zalidar) raz dziennie. Lekarz rodzinny, na kaszel, bez żadnych sugestii z mojej strony 8-( Przeżyłem, spoko. Podwójną i potrójną dawkę (#yolo) też, tak sobie zarzuciłem dla urozmaicenia kuracji.
Emil Cioran był smutnym nihilistą cierpiącym na bezsenność i napisał, że życie to zły gust materii.
F84.5
Forum [H] -groza powszechnej anomii. Nie przesiąkajmy upadkiem, dbajmy o siebie. Można nie ćpać i żyć. Cel: zdrowie psychiczne. Szukam sposobów.
  • 2936 / 243 / 0
picziklaki pisze:
Aby doszło do ZS musi dojść do synergizmu hiperaddycyjnego przez co rozumiemy wzajemne wzmożenie działania poprzez rózne mechanizmy (co najmniej dwie grupy z poniższych):
A. agoniści 5-HT - tryptaminy
B. SSRI - trójpierścieniowe farmaceutyki, tramadol, DXM
C. MAOi
D. inne - MDMA, 5-HTP, piracetam
łącząc leki z tej samej grupy - np. tramadol i DXM dochodzi do konkurencji o miejsce uchwytu receptora kanałowego. substancja o większym powinowadztwie wypiera tą o mniejszym.
Coś mi się tutaj nie zgadza i to mocno.
Zarówno połączenie A + C jak i A + D jest często spotykane (wzmacnianie, wydłużanie działania czasu tryptamin / hippieflipping) i nic nikomu się nie dzieje. Czytałem też na forum, że ludzie szamali tryptaminy na SSRI (A + B) i albo działały jak należy albo wcale. Więc jak to w końcu jest ?
  • 381 / 12 / 0
Skończyła mi się Venlafaxyna, wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu. Jestem na dawce ok 2 mg klona i wenli bralem 75, ok 3 msc+50-75 trazadonu na noc. Wrzucam też kodę którą chcę przy okazji odstawić (ok 450-600), dlatego też moje pytanie. Czytałem gdzieś, że Tramalem leczy się objawy zejscia velafaxyny. Czy jutro rano będzie już w miarę bezpiecznie zacząć jeść tramal? Trazadon też dziś odstawie, usnę bo trochę ostatnie 2 tygodnie poszalałem z clonem.
Czy jutro rano wrzucenie 200 mg retard rozgryzane będzie spoko, czy lepiej nie rozgryzać z obawy przed zespołem serotoninowym? Czy trazadon przeszkadza w trampku, bo pozbyłem się ulotki:P
  • 1889 / 72 / 3
@carnage9 Zejście można mieć jedynie po klonach. Biorę 112,5 mg wenli i nic takiego nie mam.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 276 / 1 / 0
A jak ma sie tramadol do tianeptyny? Ciezko mi cokolwiek znalezc na ten temat poniewaz to atypowy w dodadku rzadkostosowany antydepresant ktory bie jest ani ssri ani tlpd ani imao. Halp
  • 15 / / 0
Mam pytanko do znawców seseri.Ile trzeba czekać na bezpieczne wzięcie Tramalu po kuracji paroxetyną 60 mg dziennie? (jestem 3 dzień off i chcę zarzucić ale wolę spytać) THX z góry za odp. :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.