Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 37 / 4 / 0
Jak wiadomo tramadol dziala jak SSRi hamujac wychwyt zwrotny serotoniny. Czy ktoś wie jaka dawka tramadolu powoduje ten efekt w stosunku do np 100 mg sertraliny?
  • 98 / / 0
Biore neurolpetyki(Abilif 15 mg) i na nich wrzucalem tramal i bylo bardzo przyjemnie, tramal zadzialal jak nalezy.Wiec nie ma chyba zadnej interakcji neuroleptykow z Tramalem.Jesli sie myle niech ktos mnie poprawi :old:
  • 520 / 8 / 0
Czy benzodiazepiny np: alpra podbijają działanie tramca?
  • 3523 / 56 / 0
@ up Nie, raczej samego działanie tramadolu nie zwiększą. Inna sprawa,że miks benzo i tramadolu jest bardzo przyjemny, a nawet polecany z powodu padaczki potramalowej ;-)
  • 131 / 2 / 0
Crystal_Dragon pisze:
Jak wiadomo Tramadol dziala jak SSRi hamujac wychwyt zwrotny serotoniny. Czy ktoś wie jaka dawka tramadolu powoduje ten efekt w stosunku do np 100 mg sertraliny?
Nie wiem, ALE. Biorę 100mg sertraliny dziennie, lekarz mimo to przepisał mi 37,5mg tramalu + 500 paracetamolu (poltram combo, zalidar) raz dziennie. Lekarz rodzinny, na kaszel, bez żadnych sugestii z mojej strony 8-( Przeżyłem, spoko. Podwójną i potrójną dawkę (#yolo) też, tak sobie zarzuciłem dla urozmaicenia kuracji.
Emil Cioran był smutnym nihilistą cierpiącym na bezsenność i napisał, że życie to zły gust materii.
F84.5
Forum [H] -groza powszechnej anomii. Nie przesiąkajmy upadkiem, dbajmy o siebie. Można nie ćpać i żyć. Cel: zdrowie psychiczne. Szukam sposobów.
  • 2976 / 256 / 0
picziklaki pisze:
Aby doszło do ZS musi dojść do synergizmu hiperaddycyjnego przez co rozumiemy wzajemne wzmożenie działania poprzez rózne mechanizmy (co najmniej dwie grupy z poniższych):
A. agoniści 5-HT - tryptaminy
B. SSRI - trójpierścieniowe farmaceutyki, tramadol, DXM
C. MAOi
D. inne - MDMA, 5-HTP, piracetam
łącząc leki z tej samej grupy - np. tramadol i DXM dochodzi do konkurencji o miejsce uchwytu receptora kanałowego. substancja o większym powinowadztwie wypiera tą o mniejszym.
Coś mi się tutaj nie zgadza i to mocno.
Zarówno połączenie A + C jak i A + D jest często spotykane (wzmacnianie, wydłużanie działania czasu tryptamin / hippieflipping) i nic nikomu się nie dzieje. Czytałem też na forum, że ludzie szamali tryptaminy na SSRI (A + B) i albo działały jak należy albo wcale. Więc jak to w końcu jest ?
  • 381 / 12 / 0
Skończyła mi się Venlafaxyna, wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu. Jestem na dawce ok 2 mg klona i wenli bralem 75, ok 3 msc+50-75 trazadonu na noc. Wrzucam też kodę którą chcę przy okazji odstawić (ok 450-600), dlatego też moje pytanie. Czytałem gdzieś, że Tramalem leczy się objawy zejscia velafaxyny. Czy jutro rano będzie już w miarę bezpiecznie zacząć jeść tramal? Trazadon też dziś odstawie, usnę bo trochę ostatnie 2 tygodnie poszalałem z clonem.
Czy jutro rano wrzucenie 200 mg retard rozgryzane będzie spoko, czy lepiej nie rozgryzać z obawy przed zespołem serotoninowym? Czy trazadon przeszkadza w trampku, bo pozbyłem się ulotki:P
  • 1889 / 72 / 3
@carnage9 Zejście można mieć jedynie po klonach. Biorę 112,5 mg wenli i nic takiego nie mam.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 276 / 2 / 0
A jak ma sie tramadol do tianeptyny? Ciezko mi cokolwiek znalezc na ten temat poniewaz to atypowy w dodadku rzadkostosowany antydepresant ktory bie jest ani ssri ani tlpd ani imao. Halp
  • 15 / / 0
Mam pytanko do znawców seseri.Ile trzeba czekać na bezpieczne wzięcie Tramalu po kuracji paroxetyną 60 mg dziennie? (jestem 3 dzień off i chcę zarzucić ale wolę spytać) THX z góry za odp. :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.