Ja raz poprosiłem o 2 thiocodiny i 1 acatar babka mi powiedziała :"A ten acatar to na lepszą faze co?" (miała może 25-30 lat) i powiedział,że nie wyda. To pogadałem z kierowniczką to się na suke wydarła i wydała mi z 5% zniszką jeszcze przeprosiła za zachowanie "praktykantki".
Kiedyś 1. raz wchodze do apteki (wtedy była nowopowstała, więc ceny niskie - thio po 4.99, czy nawet po 4.50 na samym początku) i oczywiscie poprosze 2 op thio. Farmaceutka sie zastanawia, stoi i patrzy się tajemniczym wzrokiem na inną. Ta druga podchodzi i mówi do niej szeptem "jedno", oczywiście miałem tego nie słyszeć. Tak więc Pani nr 1 nie zaglądając nawet do szuflady ani do systemu stwierdza, że jest tylko jedno. Wybucham śmiechem i biore jedno thio. Do tego antidol i neoazarine. Koniec wzruszajacej historii kinderćpuna godnej poczucia humoru Karola Strasburgera.
Jeszcze słówko w temacie. Polecam zmieniać apteke za każdym zamówieniem. Raz na tydzien to za dużo dla jednej apteki. Odmówili mi kiedyś wydania. A to był dopiero 3 raz w miesiącu. Zaproponowała 2 opakowania zamiast 5, ale po cenie zwykłej (ponad 7) a nie doz-owskiej (~5). Pizda.
Dobra, ten post jest tak bezsensowny, że chyba musze dopisać coś na temat. Ja nie mam karty w dozie bo to jest jawne nakłanianie ludzi do kupowania wiekszej ilośći leków.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.