Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1615 / 28 / 0
Czy nie uważacie, że chemiczne "odpowiedniki" koksu niszczą ten "klimat" i ekskluzywność kokainy?

Jak dla mnie sama świadomość, że jest krasnodrzew pospolity rośnie tylko w ściśle określonych warunkach klimatycznych, tak odległych od naszego kraju nadaje kokainie wyjątkowości. Aby produkt finalny produkcji trafił w nasze ręce, jest zaangażowana w to cała armia ludzi, towar musi przebyć tysiące kilometrów... Oczywiście nie każdy tak do tego podchodzi. Niektórzy nie przywiązują do tego uwagi, biorą cokolwiek, najważniejsze żeby działało (no offence). Moim zdaniem, niewątpliwie dużym plusem kokainy jest jej naturalne pochodzenie.

Oczywiście nie przekreślam substancji "alternatywnych" o których mowa w tym wątku, jednak jak dla mnie żaden z tych specyfików nie będzie tak "wyjątkowy" jak kokaina, co nie zmienia faktu, że jak będzie okazja z chęcią spróbuję syntetycznych zamienników, w celach poznawczych ;-)
  • 262 / 1 / 0
ekskluzywnosc kokainy znikneła razem z jej czystoscia,designer sa drozsze czasami trzykrotnie od 'prawdziwka' to chyba nie dla plebsu ^_^
Uwaga! Użytkownik 9nexus6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 481 / 6 / 0
A skad wiesz jak nie próbowałes? Jak spobujesz przynajnmniej 70% "Benzoylmethyl Ecgonine" to bedziesz mógł miec obiektywny punkt odniesienia a tak to spekulacje tam. Ja uwazam ze to za dobre dosłownie i w przenosni i chyba ryje okrutnie a cox mozna praktycznie ładowac cały czas latami z tymi synth to nie sadze ale nie wiem bo pomiksowałem w sumie wszystko i moze stad to przeswiadczenie :-/
  • 4 / / 0
niewiem co ci po glowie chodzi, ale ze cos jest naturalnego pochodzenia nic niezmienia. Niema zadnej roznicy czy chodzi o zwiazek pochodzenia roslinnego, zwierzecego czy laortoryjnego. Czy z takiego zrodla czy innnego moze byc rownie szkodliwe. Pozatym co ma koks ktory wciagasz wspolnego z ta roslina??? W jaki sposob bialy krystaliczy proszek moze byc "naturalny"??? I dlaczego "naturalny" znaczy zdrowy? To prawie jak te kindercpuny z funshopow legalne=zdrowe... A ta nutka ekskluzywnosci, magiczne pochodzenie z boliwi czy z kads indziej powodujaca ze zanim dotrze do czyjegos nosa przechodzi przez pizdyliard rak jest w mojej opini odrazajaca a nie zachecajaca, zwlaszcza ze powoduje gigantyczne ceny tej zabawki w naszym kraju. Jedyna realna przewaga koksu nad innymi srodkami, oprocz dzialania of course, to to ze jest on dokladnie poznany i mniej wiecej wiadomo co moze sie po nim stac a RC to wiadomo ze niewiadomo.
  • 3127 / 27 / 0
0202122 pisze:
Moim zdaniem, niewątpliwie dużym plusem kokainy jest jej naturalne pochodzenie.
Hahaha :D Prześledź proces izolowania kokainy, w jakich warunkach i przy pomocy czego to jest robione, uświadom sobie, co ładujesz w nos (pomijam to, że kolejni pośrednicy dosypują od siebie nie wiadomo co).
High, how are you?
  • 1615 / 28 / 0
chsn pisze:
0202122 pisze:
Moim zdaniem, niewątpliwie dużym plusem kokainy jest jej naturalne pochodzenie.
Hahaha :D Prześledź proces izolowania kokainy, w jakich warunkach i przy pomocy czego to jest robione, uświadom sobie, co ładujesz w nos (pomijam to, że kolejni pośrednicy dosypują od siebie nie wiadomo co).

Chyba mnie źle zrozumiałeś, a może ja niejasno się wyraziłem... Miałem na myśli porównanie kokainy z amfetaminą która jest w 100% syntetyczną substancją
  • 2775 / 39 / 0
To i ja trochę poofftopuję. Jakie znaczenie ma pochodzenie substancji? Pomijając już fakt dosypywania czegoś przez pośredników - chodzi mi o to czy jest on pochodzenia naturalnego lub syntetycznego? Ważne jest tylko to w jaki sposób cząsteczka oddziałuje na organizm, czyż nie? To w jaki sposób wiąże się np z receptorami.. Roślina to takie samo laboratorium jak pracownia chemiczna - używa tylko innych metod do produkcji
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1615 / 28 / 0
Dla mnie pochodzenie substancji nie jest najważniejsze, ale z pewnością istotne. A już na pewno interesujące, chociażby z powodu żę substancje bazujące na naturalnych składnikach są zwykle mniej szkodliwe niż syntetyczne.
Do tego cała otoczka wokół kokainy która jest wręcz "kultową" używką, synonimem luksusu, awangardy, ekstrawagancji... Narkotyk owiany złą sławą i znany na całym świecie. Ekskluzywna używka z pozoru taka "nieszkodliwa".

Jak już wcześniej wspomniałem pisząc o naturalnym pochodzeniu miałem na myśli porównanie do substancji w 100% syntetycznych, które podejrzewam są o wiele bardziej szkodliwe niż kokaina zanieczyszczona produktami potrzebnymi do jej uzyskania i syfami które dosypują pośrednicy.

Muszę się zgodzić, że najważniejszy jest efekt, jaki wywołuje dana substancja, lecz ważne jest też bezpieczeństwo i komfort użytkowania np. to jak użytkownik czuje się na dzień drugi po grubej imprezie na danym specyfiku, czy jest nieogar, zrycie... itd. i jakie efekty może wywołać stosowanie tej substancji przez dłuższy czas. I nie mam tu na myśli dzień w dzień, lecz okazjonalnie.

Oczywiście jest to moje subiektywne zdanie na ten temat.
  • 481 / 6 / 0
Dokładnie zadne,krzaczor koki to tyko fetysz dla nadetych dupków wciagajacych mefa z lignocaina i dumnych jaki to zajebisty towar im zaufany dilec opchnoł. Chemia przerobi wszystko,zastanawia mnie tylko czy mozna by uzyskac substancje identyczna jak czysty prawdziwy cox tylko w pelni syntetyczna takie lustrzne syntetyczne odbicie oryginału. Bo te 10x mocniej 600x to bzdety. Ludziom sie wydaje ze jak mocniej to fajniej
no nie wiem. A teraz przy okazji prosze dajcie spokój z mailami skad to miałem i co to było i za ile. Nie wiem co to było,3rzy rodzaje Synthocaine - tak powiedział diler w GB dajac probki na ktorych były cyferki 1 2 3 ostatnia na czerono zeby pamietac ze jest najmocniejsza
1 był chilout /speed :-p taki zeby hmm. cokolwiek robic czy nie było spoko 2 juz jakby wieksze pobudzeni motywacja ale nie w sensie amph tylko własnie cox ale ze badałem po zejsciu1wszej prawdopodobnie efekt mogł byc synergiczny 3ka poszła jakie 4 h pozniej i tak jak pisałem na peaku mialem wyrazne odczucie ze przykryła to co wczesniej aplikowałem i to juz wariactwo. Cokolwiek bym nie robił było pieknei sesowne. Rozkminy i euforia na granicy choc bardzo cienkiej swego rozsdku, widac było niestety wyraznie ze sie ućapciałem mocno po samych oczach. Nie wiem czy wsrod tych trzech substancji nie było rti-126 podejrzewam ze 1wsza to mogała byc prokaina lub inna dimethocostam a zreszta to bez znacznia. Murti pisał z poczatku tego postu ze sie niepokoi ze analog koki moze byc w ivory bo to nie zarty. Niewiele czasu mineło i zaczyna sie dziac ale to nie synth coxy nas wykoncza. Znaczy czesc jakas na pewno(mnie?! :scared: ) Ale jest jeszce potezna stacja koncowa i to jest niepokojace o wiele bardziej z tym ze mnie nie bo mam to w dupie czy sie poł swiata zacpa czy nie. moze slekcji naturalnej dokonaja własnie dragi? Mam nadzieje dozyc tylko poczatku tej koncówki ludzkosci choc rozmawiałem z madrym fachowcem i doswiadczonym człowiekiem i powiedzał mi pare teori swoich i słyszanych,jakies wnioski i byc moze nie bedzie zle a wrecz nastapi odwrót [mniejsze szanse]. Nie,nie rozmawiałem z murtim na ten temat he he :diabolic:
Szacun i sie tak nie podniecajcie :gun:
Uwaga! Użytkownik O*Men nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 784 / 28 / 0
O*Men pisze:
choc rozmawiałem z madrym fachowcem i doswiadczonym człowiekiem i powiedzał mi pare teori swoich i słyszanych,jakies wnioski i byc moze nie bedzie zle a wrecz nastapi odwrót [mniejsze szanse].
jakich, bo to akurat ciekawe?
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.