Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 188 / 1 / 1
Nie ma takiego rc'ka, który stricte unieszkodliwia alkohol. Po substancji działającej mocno stymulująco możesz poczuć się trzeźwiejszy i najprawdopodobniej taka również znajdowała się w składzie tego o czym wspominasz. Tutaj też nie ma reguły, że nie poczujesz działania, które będzie w jakimś stopniu euforyzujące. Spróbuj może pentedronu, bufedronu czy którejś alfy właśnie. Generalnie, to łatwo znaleźć takie substancje, ponieważ w wątkach które ich dotyczą często ktoś narzeka na "pustą, fizyczną stymulację" ;).
“Laziness grows on people; it begins in cobwebs and ends in iron chains”
  • 402 / 3 / 0
alpha-PHP

CAS: N/A
IUPAC: 1-phenyl-2-(pyrrolidin-1-yl)hexan-1-one
Other names: α-Pyrrolidinohexanophenone; α-PHP;
Formula: C16H23NO
Mol. mass: 281.85 g/mol

ktos cos wie?

szkoda ze MB oszalal, bo pewnie by nas oswiecil :-(
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2013 przez wiewi2, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 402 / 3 / 0
4F-PVP(FPVP)
Formal Name:1-(4-fluorophenyl)-2-(pyrrolidin-1-yl)pentan-1-one
Molecular Formula:C15H20FNO
Appearance: white crystalline powder
4F-PVP is believed to act similarly to the designer drug α-PVP, which acts as a norepinephrine-dopamine reuptake inhibitor (NDRI), although no substantial research on this compound has been conducted.
Please review the H1 NMR analysis report below:
4f-pvp
[ external image ]
[ external image ]
  • 2 / / 0
Witam, chciałbym tu dowiedzieć się z jaką substancją miałem do czynienia. Podobno było to alfa-PVP ale dostałem to od znajomego i po przeczytaniu wpisów na forum nie jestem tego pewien. To co dostałem to pudrowaty proszek koloru kremowego, a po bliższym przyjrzeniu się w torebce na górze zmienia kolor na biały. W piątek wieczorem nadarzyła się okazja do spróbowania. Po powąchaniu wyczuwalny bardzo lekki zapach jakby grzybów(?), smak bardzo gorzki. Posypałem około 80-100mg (tak się wysypało, chciałem trochę mniej ;-) ). Efekt był prawie natychmiastowy, serce zaczęło walić jak szalone. Po 10 minutach zmierzyłem ciśnienie, 121/175 i 101 pulsu, trochę mnie przytykało w płucach (płytki oddech) ale nie było to jakoś uciążliwe. Gdy minęło jakieś 20 minut, serce uspokoiło się na tyle żebym o nim zapomniał, zresztą zalany byłem innymi bardzo przyjemnymi efektami. W skrócie można określić to jako euforia, czyli ogólnie wyśmienite samopoczucie, miłość do wszystkich, wszystko było przyjemne (siedzenie, stanie, rozmowa...), ciężko było ustać w miejscu, nie dało się mnie przegadać, szczękościsk, wystrzelone źrenice, mimo ogólnego podniecenia i lekkiej ochoty na sex nie było szans na erekcję :-p , . Zachciało mi się tańczyć, nie miałem nic innego także muzykę puściłem z telefonu. Na szczęście koleżanka zgodziła się tańczyć ze mną co też było bardzo przyjemne. Trochę plątały się nogi, było to nienaturalne ale nie jakoś szczególnie bardzo, wypiłem w międzyczasie 4 piwa bo bardzo suszyło. Zaciekawiło mnie że nie chciało się palić papierosów, paliłem oczywiście ale nie miałem potrzeby zapalenia. Po 6 godzinach czyli około 1-2 w nocy musiałem położyć się spać. Oczywiście nie udało mi się zasnąć (gonitwa myśli i serca skutecznie to uniemożliwiały), dopiero nad ranem coś tam niby przysypiałem, złapał mnie też wyjątkowo bolesny skurcz w łydce. Rano ledwo udało mi się zjeść kanapkę, czułem się okropnie do późnego popołudnia, po 14 trochę się polepszyło jak zjadłem normalnie obiad. Około 22 z kumplem wciągnęliśmy po 40-50mg, ponownie natychmiastowy efekt jednak już bez nieprzyjemnych efektów z sercem i oddechem, znowu gadatliwość, nogi chodzą na siedząco... itd. . Tym razem po 6 godzinach, 5-6 piwach i kilku kieliszkach dobrego bimberku, poszedłem spać z pozytywnym efektem, choć sen trwał max 5 godzin i się obudziłem. Kolega za to nie spał, ale nie czuł się tak okropnie jak ja dzień wcześniej i ja z resztą też.
To tyle co teraz pamiętam. Mam nadzieję że ktoś rozszyfruje tą substancję.
Jeśli pisze w złym temacie to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
pzdr
  • 1095 / 34 / 0
a-pvp sto procent.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 82 / / 0
http://talk.hyperreal.info/post1412792.html#p1412792 prosze o szybko odpowiedz bo panika nadchodzi :)
Uwaga! Użytkownik Astro_ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / / 0
Proszę o jakieś info na temat aPVT . Próbował już ktoś tego wgl ? na erowidzie co nieco ale nie za duzo jest o tym . Nie chce być polskim pionierem
Środek przeznaczony do badań chemicznych, nie do spożycia przez ludzi.
  • 174 / / 0
jak wypadaja nowe alfy pv4/8/pvt z dawkowaniem moca na tle starej dobrej pvp ?
  • 262 / 1 / 0
A orientuje sie ktos jak i kiedy doszło do wysentytezowania MDPV i dlaczego zadna nastepna alfa nie dorównywala w zadnym stopniu tej substancji. Przypadek ze MDPV jako pierwsze z rodziny bylo najlepsze czy moze budowa czasteczki jest najbardziej optymalna?
Uwaga! Użytkownik 9nexus6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1628 / 196 / 0
diazepam w dupsko na toksykologii. %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.