Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
A jednak dostałem nasionko pierwsza klasa podejrzewam, że świeżo zerwane, bo wydało piękny kiełek teraz czekać ,aż przebije się przez ziemie. Więc jak wam nie wykiełkuje po dwóch tygodniach, odkopać sprawdzić, czy nie zgrzybiało albo co jeśli tego nie zrobiło to wsadzić w glebę i czekać ,a na pewno wyrośnie.
  • 1519 / 20 / 0
Ale rózne talizmany służą różnym celom panie leamasie. Chyba że ten jest traktowany tak uniwarsalnie, jako poprostu "na szczęscie"
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 1519 / 20 / 0
Nasiono ma jakąś date ważności ;>? Dostaem dziś jedno, ale na młode to ono nie wygląda. Zawsze jak kupowaem to w środku było całe bialutkje i twarde, teraz jest fragmentami brązowe albo prawie ze czarne i jest miękkie i pachnie starymi orzechami.. Nadaje sie do spożycia?

Breslau jest niemieckie!
  • 527 / 6 / 0
ja mam nasiono zawieszone na wisioru z paroma bajerami-dostałem od ludzi z SS:) noszę czasami, ale ze względu na rozmiary raczej kieszeń wchodzi w grę.
Zamiast rozmyślać czy ma datę ważności czy nie (swoją doga dobre pytanie) rozłup je, spal trochę (5 zaciągnięć powinno styknąć), jeśli poczujesz deliaktne rozluźnienie i chęć spania + po ok 2-3 dniach palenia dojdą efekty w postaci lepszych snów, nasiono jest jak najbardziej świeże:)
Z Twojego opisy wynika że mogła wilgoć dostać się do środka także nie czekaj i zrób co wyżej napisałem.
  • 1519 / 20 / 0
działa działa ;)

Breslau jest niemieckie!
  • 104 / / 0
palone smakuje jak plastik ;-) Ale odziwo działa..trochę na innym poziomie poprawia sny niż ADR, ale śmiało można go używać w celach oneironautycznych.
Paliłam ok 10 zaciągnięć przed snem. Próbował ktoś innej(zdrowszej niż palenie) metody?
  • 1519 / 20 / 0
Jedzenie. Działa tyćke słabjej ale działa.

Breslau jest niemieckie!
  • 33 / / 0
Nie działa ani palenie, ani jedzenie. Spaliłem 4 wbicia nic. Następnego dnia spaliłem 3 wbicia i zjadłem kawałek wielkości 4 wbić, a potem jadłem to przed filmem jak orzeszki bo smaczne całkiem. Mierzyłem w lufkach za 50 gr.

Nie poczułem ,żadnych efektów seadywnych, uspokajających, ani nie nużyło mnie na sen.
Zasypianie nie było jakoś specjalnie przyjemne. Nie doświadczyłem, też większej ilości zapamiętanych snów.

A smakuje na początku jak orzech, a potem jak korzeń.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011 przez Gonk, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 527 / 6 / 0
większość ziół działających na sny..na jednych działa na innych nie-w tym temacie trzeba mieć spore doświadczenie. Możliwe ,że sny miałeś, ale ich nie pamiętasz. Spróbuj to zmienić np stosując odpowiednie metody na LD czy np dziennik snów
  • 33 / / 0
Synku, mam większe pojęcie o tym niż myślisz, zainteresowałem się tym ziółkiem z jednego powodu. Wydłuża fazę REM, więc powinienem zapamiętać więcej snów, a spałem tylko tyle co zwykle, a tak nie powinno być przy użyciu nasiona.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011 przez Gonk, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.