Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 353 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: esioka »
hehehe, fajnie swoja droga, ze w taki sposob jakies tam mini archiwum u ciebie powstalo;)
jak widac jeszcze nieraz sie moze przydac dla dobra ogolu:)
[szkoda swoja droga, ze chyba koniec koncow nic nie wyszlo z planu/proby odzyskania tamtej bazy i reanimacji forum ss:/]
no i wogole milo sie znowu spotkac lol:)

a zeby nie bylo, co do tematu :
http://anonym.to/?http://www.magicznyog ... Itemid=127
http://www.youtube.com/user/sajkoza
  • 2244 / 23 / 0
No i jak, ma ktoś już za sobą rytuał przejścia?
  • 2129 / 29 / 0
Albo zejścia ?
Każdy kto pisze, że spróbuje i zda relację znika w dziwnych okolicznościach :-)
Coś mi się wydaje, że iboga pozostanie jako coś odległego, wręcz nieosiągalnego i nierealnego jak sen zarazem.
@borrasca, did You try ?
  • 2244 / 23 / 0
Nie no, o ten zejścia nie pytam. Kto mi odpowie?
Był jeden typ kiedyś, nie od nas. Pisał, że jest coraz bliżej i bliżej, stopniowo zwiększając dawkę. W końcu przestał pisać. Tutaj jest niestety bardzo cienka granica.
Dobrze ujęte, bo to snem jest właśnie. Śnisz, o przeszłości, teraźniejszości i o przyszłości. Wszystko się zgadza.
Tak, ja też o tym śniłem, hehe.
  • 2129 / 29 / 0
Jest też opcja, że pod wpływem ibogi rzucili wszelakie używki, a więc i to forum. Taki książkowy przykład nawrócenia, choć chyba wcale nie rzadki przy tej substancji.
Leczenie ibogainą jest stosowane w niektórych klinikach leczenia uzależnień. Przynajmniej po drugiej stronie Atlantyku.

I co wyśniłeś ? Czy też może jest to zbyt prywatną sprawą by dzielić się nią na forum ?
  • 2244 / 23 / 0
Tak, oby, bo iboga nie jest od przejścia w objęcia śmierci ale od przejścia w innego siebie.
Ano, no ale tutaj jest inny świat.
To taka podróż głęboko w siebie. Pojawiają się zdarzenia z różnych etapów życia, również te, które mają dopiero nadejść. Tak ogólnie to nieszczególnie, zapytaj o jakiś szczegół. Postaram się, trust me.
  • 2129 / 29 / 0
Piszesz o zdarzeniach które mają nadejść. Spełniły się w Twoim przypadku ?
  • 2244 / 23 / 0
To coś jakby doświadczenie na granicy życia i śmierci, cienka lina, na której balansujesz. W każdej chwili możesz spaść, możesz nawet chcieć spaść, ciężko to opisać. Nawiązujesz kontakt z przodkami, duchami opiekuńczymi. Możesz pytać.
Tak, wszystkie. Tak, wiem, dziwna sprawa. Dla mnie jednak ani trochę.
  • 2129 / 29 / 0
No ale czy przez OOBE nie można nawiązać podobnego kontaktu ?
  • 2244 / 23 / 0
Można, tylko trochę więcej pracy potrzeba. Można spotkać wiele istot, wiesz coś tam o OOBE zapewne.
Tylko to nie to, to tak jakby film, czy raczej sen, po którym nie odróżnia się tego, co się widziało, od rzeczywistości. Tak, sen. Tak jak i całe to życie to sen. Kiedyś wszyscy się obudzą.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.