jak biorę i tak piję, oczywiście nie mieszam, jeżeli jest to ryzykowne. ale na imprezie alkohol jest podstawą, do tego dochodzi MJ i jest idealnie.
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
son.of.the.blue.sky pisze: odstawiłam. najpierw było ciężko, nieraz znajomi [...]ciekawego do życia nie wnosi...
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
dzięki kurwik :-D mimo wszystko szkoda że nas tak mało i pewnie więcej nie będzie...
ja tak to widze, ale czaje ze komus moga sie nie podobac te zachowania
Natomiast uwielbiam wina, takie lepsze (od 7 do 25zł ;) , czasem rzadko sobie funduję, szczególnie na święta (wtedy ze trzy, ze dwa do świątecznych potraw i z jedno żeby sobie wyjebać całe. Lubię wypić całą butelkę podczas długiego seansu, tak fajniej się robi i człowiekowi i w głowie tak inaczej niż po innych alkoholach. Jabole też lubię, bo picie jaboli ma zajebisty klimat i w ogóle lubię czasem poczuć się jak żul ale też rzadko bardzo to walę, nie tak jak kiedyś.
Natomiast wódka - kiedyś też często, teraz najrzadziej z alkoholi, nie lubię wódki szczególnie ze względu na smak ale czasem się zdarzy okazja. Bardzo rzadziutko sam inicjuję spotkanie wódczane bo też takie coś ma klimacik...
Ogólnie alko jest dla mnie neutralny. Ale fajnie czasem posiedzieć w barze przy kilku piwkach. Albo w lecie ooo to co innego, wtedy często piję zimniutkie browary, dzień w dzień, później trochę odpoczynku i znowu...
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.