Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Ja bym z moimi palił myśle że tak od 15-16 roku życia. Innych psychodelików (te mocniejsze) to raczej bym im nie dawał w tym wieku. Ale kiedy będą już dorosłe to spoko :-D Co do mąki i dropów.....przed fetą starałbym się je uchronić jak tylko się da, natomiast dropy.......sam nie wiem, może dałbym spróbować ze mną ale to tak koło 18 powiedzmy.....Tylko zastanawia mnie co ja powiem powiedzmy 6 letniemu dziecku kiedy mnie zapyta: "Tatuś co tam u ciebie rośnie w szafce?" Bo takie małe dziecko może to rozpowiedzieć chuj wie gdzie.......ale z drugiej strony przerywać pasję uprawiania na tyle lat....... :nuts:
  • 382 / 8 / 0
Są ludzie, którzy sobie z tym radzą... słyszałeś o Alexie Greyu? Jego żona też jest artystką, mają córkę Zenę, zresztą aktorkę... dziewczyna teraz ma tak coś chyba koło 16-17 lat, sama przynajmniej póki co nie próbowała, ale rodzice nigdy się przed nią nie kryli z tym, że raz na jakiś czas zażywają psychodeliki (a zdecydowanie byłabym skłonna ich nazwać entuzjastami tych substancji). I jakoś Zena nikomu nie rozgaduje, jest odpowiedzialna... jej koleżanki i koledzy ze szkoły też wiedzą, że można przeczytać o tym, czym to się jej rodzice zajmują - ale żadnych próśb o załatwienie, bo naraziliby innych...
Ostatnio zmieniony 17 marca 2006 przez zewsząd i znikąd, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Tylko że dziecko które jest już w szkole zaczyna już coś kumać o co biega. A dziecko w wieku przedszkolnym nie zdaje sobie jeszcze sprawy czym takie gadanie może grozić. Przykładem mogą być brzdące które strasznie klną. Przeklinają bo to gdzieś usłyszeli i wcale a wcale nie wiedzą że to brzydko <_< Mam pare znajomych dzieci w takim wieku (rodzina, rodzina przyjaciół itp.) i mniej więcej kumam co i jak takie dzieci sobie przetwarzają w tej małej główce.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Hmm zewszad i znikad.. to ze dzieciak nie rozpowiada to jest wpojenie mu do glowy "specyficznej normalnosci" przeciez dziecko nie rozpowiada ze ma w domu lyzki meble itd. itp. tak wiec nie mowiac dziecku ze jest cos dziwnego w domu ono samo nie wpadnie na to ze "to" jest "dziwne" a jeszcze czym innym jest jezyk... skoro rodzice maja takiego stajla to dziecko rowniez traktuje to jako norme i tego uzywa. jednym slowem jezeli nie chcemy aby ktos sie zainteresowal czyms to po prostu o tym nie mowimy albo mowimy skrajnie otwarcie (najciemniej jest pod latarnia..;)
  • 382 / 8 / 0
Zena Grey sama nie używa i w tym momencie oczywiście zdaje sobie sprawę, że to, co robią jej rodzice, jest zakazane... W każdym razie odpowiedzialna dziewczyna. Daję link do rozmowy MAPS-u z całą rodziną, w numerze ich biuletynu poświęconym dzieciom. Ilustrowane obrazami Alexa na temat... rodzicielstwa. :blush: (Niektóre mnie krępują, jestem wstydliwa i mi z tym dobrze.)
A poza tym ładny polityczny tytuł... "Parenting in a War Zone". :)
http://www.maps.org/news-letters/v14n2- ... _grey.html
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 802 / 28 / 0
napewno bede starac sie wpajac dziecku od najmlodszych lat lat czym grozi zazywanie narko ,alko,,fajki...itp
nic na sile raczej zeby posiadalo wiedze ogolna na ten temat..zawsze pwtarzam ze niewiedza prowadzi do glupot..tudziesz do nalogow takze.niebede zakazywac bo to minie sie z celem...ale zezwalac tez niebede-zloty srodek zachowac rownowage
a jezeli juz dojdzie do zazycia badz uzaleznienia to bede starala sie pomoc(nie karac)...wazne zeby dzieciak czul sie bezpiecznie i niebal sie przyjsc z problemem do mnie..-jak bedzie mial wsparcie w rodzinie..niebedzie sie czul sam z problemem a co za tym idzie latwiej bedzie mu znim walczyc :cool:
Ostatnio zmieniony 10 września 2006 przez wisior, łącznie zmieniany 1 raz.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 189 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: jst »
Nie, nie i jeszcze raz nie!
Ale napewno nie będę powtarzać tego błędu co moi starsi - zero rozmowy o narkotykach, tak jakby nie istniały :nuts:
Uwaga! Użytkownik jst nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Mówiecie tak jakby dzieci się Was pytały:
-Tato koleżanka z klasy wciąga białko dobre to ?Mogę spróbować??
Prawda jest taka, że to oni sami podejmą tą decyzję i nikoniecznie będą do tego dojrzali , a Wy dowiecie się o tym pewnego popołudnia po przyjściu z pracy kiedy DVD albo inny shit pójdzie na browna.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
owszem ale jeszcze zanim beda mieli okazje sprobowac specyfikow mozna powoli wpajac czym to grozi-i to nie jedna rozmowa..tylko powoli przez caly rozwoj dziecka....lepiej jezeli wie zczym to jest zwiazane niz niema bladego pojecia i wierzy slowom kolegow dla ktorych dragi mozna kontrolowac...nawet jesli sie skusi ale bedzie mialo w glowie to co ja mu wpajalam to jest wieksza szansa na to ze nie bedzie dalej wto brnal.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
[quote="jst"]
Ale napewno nie będę powtarzać tego błędu co moi starsi - zero rozmowy o narkotykach, tak jakby nie istniały ]
Nie planuje miec dzieci, nie nadaje sie do nich, ale popieram w 100%. U mnie tez nikt nigdy ze mna o dragach nie gadał, tak jakby ich nie było i jakby one mnie w ogóle nie dotyczyły. Zreszta u mnie w chacie nie tylko o dragach nikt nie rozmawiał ale o lakoholu, seksie, papierosach , o niczym. Teraz mam ponad 20 lat i jest juz za późno.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.