Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 35 / 16 / 0
Co byście doradzili w przypadku derealizacji? Uprzedzając pytania, nie pojawiła się ona w wyniku brania czegoś. Miałem dużo stresów na codzień, generalnie jestem neurotykiem. Obecnie na ssri jestem, ale czasami i tak mnie odrealnia.
Uwaga! Użytkownik chlopaczekzewsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1017 / 273 / 0
@chlopaczekzewsi

Wg mnie best coś dopaminowego, jakiś sulpriyd albo amisulpryd, chociaż możliwe że kiedyś pomogła mi tianeptyna, ale krótko ją brałem. Parę tygodni cierpliwości i problem powinien minąć. I unikać mj/kanna itp.
  • 800 / 457 / 0
01 sierpnia 2024chlopaczekzewsi pisze:
Co byście doradzili w przypadku derealizacji? Uprzedzając pytania, nie pojawiła się ona w wyniku brania czegoś. Miałem dużo stresów na codzień, generalnie jestem neurotykiem. Obecnie na ssri jestem, ale czasami i tak mnie odrealnia.
W pierwszej kolejności odstawienie SSRI.

Germanski Oprawca - ostrzeżenie za nakłanianie do czynu szkodliwego - odstawieni leku przeciwlękowego osobie, u której wystapilo poważnie powikłanie o profilu lękowym - derealizacji
  • 354 / 63 / 3
@tosieniedzieje ale warto byłoby to obgadać z lekarzem, ssri nie warto odstawiać na raz
  • 270 / 66 / 0
01 sierpnia 2024chlopaczekzewsi pisze:
Zacznij dbać o minerały, SSRI wypłukują sód.
Sód potas wapno magnez i odrealnienie minie.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 800 / 457 / 0
Niestety SSRI znieczulą Ci całkowicie receptory 5ht i anhedonia, uczucie płaskiego świata i odrealnienia będzie coraz gorsze. Nie mówiąc już o libido.
Po odstawieniu problem nie minie.
Do psychiatry nie ma co iść, oni nie mają pojęcia o niczym, pezepisują tylko te szatańskie pigułki jak leci.
Ew. poproś go o zmianę leku na Moklobemid. Powinno trochę załagodzić stan derealizacji.
Dorzuc Inozytol, cholinę i witaminy z grupy b.
  • 1017 / 273 / 0
@tosieniedzieje powinien dostać warna albo więcej za pisanie takich antynaukowych głupot. Leki chcesz choremu ustawiać, bo ci równanie z Wikipedii inaczej wyszło?

Zgłaszam z oburzeniem.
  • 9460 / 1855 / 2
21 sierpnia 2024tosieniedzieje pisze:
Niestety SSRI znieczulą Ci całkowicie receptory 5ht i anhedonia, uczucie płaskiego świata i odrealnienia będzie coraz gorsze. Nie mówiąc już o libido.
Po odstawieniu problem nie minie.
Do psychiatry nie ma co iść, oni nie mają pojęcia o niczym, pezepisują tylko te szatańskie pigułki jak leci.
Ew. poproś go o zmianę leku na Moklobemid. Powinno trochę załagodzić stan derealizacji.
Dorzuc Inozytol, cholinę i witaminy z grupy b.
Podkreśl mi fragment posta w którym napisał bzdurę. Pokaż mi 5 psychiatrów którzy robią ludizom podstawowe badania krwi. Chyba dotychczas czytałem o jednym.
Pisałem w tym temacie jak jednego z chłopaków z tego forum leczyli antydepresantami na hipoglikemię reaktywna.
Z drugiej strony jak ktoś chce niech się leczy u psychiatrów ale niech się konsultuje też z innymi lekarzami.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 270 / 66 / 0
W tym co napisał jest sporo racji, więc Warna pewnie nie dostanie, wiadomo przecież że, zwiększanie ilości serotoniny poprzez inhibitory nie jest dobre. W ogóle stosowanie inhibitorów jak i agonistów i antagonistów nie jest porządne dla mózgu.
W leczeniu depresji z brakiem serotoniny najważniejsze jest odczulenie receptorów desentetyzacja układu serotoninergicznego a żadne leki tego nie potrafią.
A i zapomniał dodać to ciężkich do wyleczenia dysfunkcjach seksualnych i to jest bardzo niebezpieczne w stosowaniu tychże leków.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 1017 / 273 / 0
23 sierpnia 2024Stteetart pisze:
Pokaż mi 5 psychiatrów którzy robią ludizom podstawowe badania krwi. Chyba dotychczas czytałem o jednym.

(...)
Z drugiej strony jak ktoś chce niech się leczy u psychiatrów ale niech się konsultuje też z innymi lekarzami.
Ja bylem w życiu u trzech psychiatrów, z czego dwoje kazało mi zrobić (plus hormony) , a u jednego byłem tylko raz i do dziś nie wierzę, jak taki debil mógł skończyć medycynę xD

A co do drugiego, to o takich rzeczach trzeba tu pisać? Ja se latam raz tu raz tu, zależy gdzie skierują lub na ile moja potrzeba informacji powinna być dyskretna xD Trzeba mieć kilku lekarzy, tak jak kilku doradców w innych dziedzinach, żeby mieć pogląd na sytuację z różnej perspektywy. Ale na hajpie nie ma wielu specjalistów, tylko wszędzie usłyszysz, że psychiatrzy są be. Sam się naczytałem tu głupot koło 2010 roku i leczenie zacząłem dopiero 7 lat później. No chuj z tym, ważne że teraz jest git.
ODPOWIEDZ
Newsy
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.