Wg mnie best coś dopaminowego, jakiś sulpriyd albo amisulpryd, chociaż możliwe że kiedyś pomogła mi tianeptyna, ale krótko ją brałem. Parę tygodni cierpliwości i problem powinien minąć. I unikać mj/kanna itp.
01 sierpnia 2024chlopaczekzewsi pisze: Co byście doradzili w przypadku derealizacji? Uprzedzając pytania, nie pojawiła się ona w wyniku brania czegoś. Miałem dużo stresów na codzień, generalnie jestem neurotykiem. Obecnie na ssri jestem, ale czasami i tak mnie odrealnia.
Germanski Oprawca - ostrzeżenie za nakłanianie do czynu szkodliwego - odstawieni leku przeciwlękowego osobie, u której wystapilo poważnie powikłanie o profilu lękowym - derealizacji
01 sierpnia 2024chlopaczekzewsi pisze: Co byście doradzili w przypadku derealizacji? Uprzedzając pytania, nie pojawiła się ona w wyniku brania czegoś. Miałem dużo stresów na codzień, generalnie jestem neurotykiem. Obecnie na ssri jestem, ale czasami i tak mnie odrealnia.
Sód potas wapno magnez i odrealnienie minie.
It's not going to be fun.
Po odstawieniu problem nie minie.
Do psychiatry nie ma co iść, oni nie mają pojęcia o niczym, pezepisują tylko te szatańskie pigułki jak leci.
Ew. poproś go o zmianę leku na Moklobemid. Powinno trochę załagodzić stan derealizacji.
Dorzuc Inozytol, cholinę i witaminy z grupy b.
Zgłaszam z oburzeniem.
21 sierpnia 2024tosieniedzieje pisze: Niestety SSRI znieczulą Ci całkowicie receptory 5ht i anhedonia, uczucie płaskiego świata i odrealnienia będzie coraz gorsze. Nie mówiąc już o libido.
Po odstawieniu problem nie minie.
Do psychiatry nie ma co iść, oni nie mają pojęcia o niczym, pezepisują tylko te szatańskie pigułki jak leci.
Ew. poproś go o zmianę leku na Moklobemid. Powinno trochę załagodzić stan derealizacji.
Dorzuc Inozytol, cholinę i witaminy z grupy b.
Pisałem w tym temacie jak jednego z chłopaków z tego forum leczyli antydepresantami na hipoglikemię reaktywna.
Z drugiej strony jak ktoś chce niech się leczy u psychiatrów ale niech się konsultuje też z innymi lekarzami.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
W leczeniu depresji z brakiem serotoniny najważniejsze jest odczulenie receptorów desentetyzacja układu serotoninergicznego a żadne leki tego nie potrafią.
A i zapomniał dodać to ciężkich do wyleczenia dysfunkcjach seksualnych i to jest bardzo niebezpieczne w stosowaniu tychże leków.
It's not going to be fun.
23 sierpnia 2024Stteetart pisze: Pokaż mi 5 psychiatrów którzy robią ludizom podstawowe badania krwi. Chyba dotychczas czytałem o jednym.
(...)
Z drugiej strony jak ktoś chce niech się leczy u psychiatrów ale niech się konsultuje też z innymi lekarzami.
A co do drugiego, to o takich rzeczach trzeba tu pisać? Ja se latam raz tu raz tu, zależy gdzie skierują lub na ile moja potrzeba informacji powinna być dyskretna xD Trzeba mieć kilku lekarzy, tak jak kilku doradców w innych dziedzinach, żeby mieć pogląd na sytuację z różnej perspektywy. Ale na hajpie nie ma wielu specjalistów, tylko wszędzie usłyszysz, że psychiatrzy są be. Sam się naczytałem tu głupot koło 2010 roku i leczenie zacząłem dopiero 7 lat później. No chuj z tym, ważne że teraz jest git.
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.