Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1343 / 18 / 0
Schizool pisze:
Tak piszecie o tym kacu i się nieco dziwię, ponieważ nie odczuwam wymienionych przez Was dolegliwości.
Na mnie tramadol działa dosyć specyficznie: jak zażyję 250mg-300mg około godziny 21:00 to o 23:00 czuję już pełen wachlarz przyjemności, nad ranem działanie słabnie, ale potem w ciągu następnego dnia aż do samego wieczora odczuwam to samo co w nocy (nie mogę spać nawet przez 24 godziny) i ostatecznie staje się to dosyć męczące bo ile można w końcu być na fazie. Z dolegliwości to jedynie wymieniłbym uczucie pustki w brzuchu i lekkie splątanie. Niestety najgorsze jest dwa, trzy dni po wrzuceniu bo wtedy dopada mnie deprecha, czuję dół i wycofanie z czynności. Krótko mówiąc u mnie kac po tramadolu siada bardziej na psychikę niż na ciało. Ale jak się czymś zajmę to da się zapomnieć o tych złych myślach i... oby do następnego razu.
nie no, mozliwe ze mnie dopadł ów "Twój" kac po 1,5 roku brania (co tydz) - nagle leki i depresja
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 182 / 3 / 0
to bierz codziennie. ja po 3 latach nie mam zadnego kaca, zaparć, zatrzymań moczu i innych badziewi. wystarczy brac codzien.
  • 94 / / 0
A jak żyjesz będąc codziennie zgrzanym? Nie każdy może sobie na to pozwolić, szczególnie jak trzeba pracować głową
  • 182 / 3 / 0
Tez pracuje glową, mam stycznosc z kasą.
To wiesz, po takim czasie to zgrzania juz nie ma jak za 1 razem. Jakas tam stymulacja jest, ale normalnie mozesz wszystko robic.
Jak t przechodzi w odmt w watrobie, to wtedy troche lenia lapiesz, ale to juz czlowiek przewaznie po robocie jest.
  • 1343 / 18 / 0
oszolom pisze:
to bierz codziennie. ja po 3 latach nie mam zadnego kaca, zaparć, zatrzymań moczu i innych badziewi. wystarczy brac codzien.
i stałoby sie to co w rok sie zdarzyło - nagle tolerka podskakuje i ni chuja z "potulnych, serotoninowo-opioidowych" tripów nici :(
oszolom pisze:
Tez pracuje glową, mam stycznosc z kasą.
To wiesz, po takim czasie to zgrzania juz nie ma jak za 1 razem. Jakas tam stymulacja jest, ale normalnie mozesz wszystko robic.
Jak t przechodzi w odmt w watrobie, to wtedy troche lenia lapiesz, ale to juz czlowiek przewaznie po robocie jest.
hyperprzemo pisze:
A jak żyjesz będąc codziennie zgrzanym? Nie każdy może sobie na to pozwolić, szczególnie jak trzeba pracować głową
W tripach cenie ta opcje, że kiedy sie skonczy zejście i jestem trzeźwy, funkcjonuje na trzeźwo i widze różnice miedzy byciem trzeźwym a na czym innym. I tu moim zdaniem jest różnica miedzy człowiekiem przebierajacym w dragach/uzywkach, a narkomanem/cpunem. :old:
Wobec tego pytanie - po co być codziennie na tramcu, tymbardziej ze wówczas cieszy jak zabawka - kilka dni jest fajnie, a potem "mam bo mam, to nic nowego" ale przy odstawieniu to juz organizm z kolei mówi "eee, moment, chwile temu było mi lepiej".
I po co mam łapac lenia - jezeli sie decyduje na trip, to ustalam sobie dzien tak, żeby najlepiej działać przy pomocy substancji psychoaktywnej, a nie zeby sie położyć spac :nuts:
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2013 przez tramadolol, łącznie zmieniany 3 razy.
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 312 / 12 / 0
Siemano dziewuszki. Pytanko mam. O 11 rano zapodalem 2mg bupry I jak zleci 12h od tej dawki chcialbym zarzucic 500mg tramadolu. Podziala czy nie?
moor1992
  • 182 / 3 / 0
W moim wypadku podzialalo
Aha, ale u mnie minelo troche wiecej czasu bo 24h.
  • 1180 / 138 / 0
co do brania Tramalu codziennie i funkcjonowania na nim to mam doswiadczenie w tym. Ponad rok leciałem w taki sposób codziennie rano sniadanko, kawka papierosek i tramal do tego i do pracy. Jednak to sie mija z celem. Po jakims czasie bierzesz z przyzwyczajenia i nie ma z tego zadnej fazy. Szkoda tylko towaru na to strata kasy i zdrowia. Lepiej wziasc raz na jakis czas i cieszyć sie prawdziwą fazą, kolego radze Ci zaprestać takiego funkcjonowania bo do niczego dobrego to nie prowadzi
  • 791 / 7 / 0
to nawet konskie dawki nie dzialaja po grubym ciagu?
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 1180 / 138 / 0
po takim jechaniu codziennie na trampku po jakimś czasie jedynym efektem jest wyjebanie na wszystko dookoła. Bardziej działa jak jakis uspokajacz niż jak opio. Zadnej przyjemnosci z brania, zadnych noodingów, tylko brak apetytu i burakowate spojrzenie i zachowanie. Plus do tego najczesciej dochodzi wjebanie w benzodiazepiny bo jak sie ma dostep do Tramalu w ciągach cały rok to i klonazepam nie jest problemem. Zdecydowanie lepiej jest brać tramal powiedzmy raz na 2 tygodnie wtedy kopie z niesamowitą siła, wiec uwazam a bardzo lubie tramal ze lepiej dla wlasnego żywota brać go żadko ale ciszyć sie nim. To ma byc dodatek do życia a nie jego podstawa.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.