Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1343 / 18 / 0
Schizool pisze:
Tak piszecie o tym kacu i się nieco dziwię, ponieważ nie odczuwam wymienionych przez Was dolegliwości.
Na mnie tramadol działa dosyć specyficznie: jak zażyję 250mg-300mg około godziny 21:00 to o 23:00 czuję już pełen wachlarz przyjemności, nad ranem działanie słabnie, ale potem w ciągu następnego dnia aż do samego wieczora odczuwam to samo co w nocy (nie mogę spać nawet przez 24 godziny) i ostatecznie staje się to dosyć męczące bo ile można w końcu być na fazie. Z dolegliwości to jedynie wymieniłbym uczucie pustki w brzuchu i lekkie splątanie. Niestety najgorsze jest dwa, trzy dni po wrzuceniu bo wtedy dopada mnie deprecha, czuję dół i wycofanie z czynności. Krótko mówiąc u mnie kac po tramadolu siada bardziej na psychikę niż na ciało. Ale jak się czymś zajmę to da się zapomnieć o tych złych myślach i... oby do następnego razu.
nie no, mozliwe ze mnie dopadł ów "Twój" kac po 1,5 roku brania (co tydz) - nagle leki i depresja
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 182 / 3 / 0
to bierz codziennie. ja po 3 latach nie mam zadnego kaca, zaparć, zatrzymań moczu i innych badziewi. wystarczy brac codzien.
  • 94 / / 0
A jak żyjesz będąc codziennie zgrzanym? Nie każdy może sobie na to pozwolić, szczególnie jak trzeba pracować głową
  • 182 / 3 / 0
Tez pracuje glową, mam stycznosc z kasą.
To wiesz, po takim czasie to zgrzania juz nie ma jak za 1 razem. Jakas tam stymulacja jest, ale normalnie mozesz wszystko robic.
Jak t przechodzi w odmt w watrobie, to wtedy troche lenia lapiesz, ale to juz czlowiek przewaznie po robocie jest.
  • 1343 / 18 / 0
oszolom pisze:
to bierz codziennie. ja po 3 latach nie mam zadnego kaca, zaparć, zatrzymań moczu i innych badziewi. wystarczy brac codzien.
i stałoby sie to co w rok sie zdarzyło - nagle tolerka podskakuje i ni chuja z "potulnych, serotoninowo-opioidowych" tripów nici :(
oszolom pisze:
Tez pracuje glową, mam stycznosc z kasą.
To wiesz, po takim czasie to zgrzania juz nie ma jak za 1 razem. Jakas tam stymulacja jest, ale normalnie mozesz wszystko robic.
Jak t przechodzi w odmt w watrobie, to wtedy troche lenia lapiesz, ale to juz czlowiek przewaznie po robocie jest.
hyperprzemo pisze:
A jak żyjesz będąc codziennie zgrzanym? Nie każdy może sobie na to pozwolić, szczególnie jak trzeba pracować głową
W tripach cenie ta opcje, że kiedy sie skonczy zejście i jestem trzeźwy, funkcjonuje na trzeźwo i widze różnice miedzy byciem trzeźwym a na czym innym. I tu moim zdaniem jest różnica miedzy człowiekiem przebierajacym w dragach/uzywkach, a narkomanem/cpunem. :old:
Wobec tego pytanie - po co być codziennie na tramcu, tymbardziej ze wówczas cieszy jak zabawka - kilka dni jest fajnie, a potem "mam bo mam, to nic nowego" ale przy odstawieniu to juz organizm z kolei mówi "eee, moment, chwile temu było mi lepiej".
I po co mam łapac lenia - jezeli sie decyduje na trip, to ustalam sobie dzien tak, żeby najlepiej działać przy pomocy substancji psychoaktywnej, a nie zeby sie położyć spac :nuts:
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2013 przez tramadolol, łącznie zmieniany 3 razy.
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 312 / 12 / 0
Siemano dziewuszki. Pytanko mam. O 11 rano zapodalem 2mg bupry I jak zleci 12h od tej dawki chcialbym zarzucic 500mg tramadolu. Podziala czy nie?
moor1992
  • 182 / 3 / 0
W moim wypadku podzialalo
Aha, ale u mnie minelo troche wiecej czasu bo 24h.
  • 1198 / 142 / 0
co do brania Tramalu codziennie i funkcjonowania na nim to mam doswiadczenie w tym. Ponad rok leciałem w taki sposób codziennie rano sniadanko, kawka papierosek i tramal do tego i do pracy. Jednak to sie mija z celem. Po jakims czasie bierzesz z przyzwyczajenia i nie ma z tego zadnej fazy. Szkoda tylko towaru na to strata kasy i zdrowia. Lepiej wziasc raz na jakis czas i cieszyć sie prawdziwą fazą, kolego radze Ci zaprestać takiego funkcjonowania bo do niczego dobrego to nie prowadzi
  • 791 / 7 / 0
to nawet konskie dawki nie dzialaja po grubym ciagu?
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 1198 / 142 / 0
po takim jechaniu codziennie na trampku po jakimś czasie jedynym efektem jest wyjebanie na wszystko dookoła. Bardziej działa jak jakis uspokajacz niż jak opio. Zadnej przyjemnosci z brania, zadnych noodingów, tylko brak apetytu i burakowate spojrzenie i zachowanie. Plus do tego najczesciej dochodzi wjebanie w benzodiazepiny bo jak sie ma dostep do Tramalu w ciągach cały rok to i klonazepam nie jest problemem. Zdecydowanie lepiej jest brać tramal powiedzmy raz na 2 tygodnie wtedy kopie z niesamowitą siła, wiec uwazam a bardzo lubie tramal ze lepiej dla wlasnego żywota brać go żadko ale ciszyć sie nim. To ma byc dodatek do życia a nie jego podstawa.
Zablokowany
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.