Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2518 / 28 / 0
CannaBeat wierzę szczerze, że nie jesteś zmęczony po nieprzespaniu kilku nocy. Ale pierdolisz za przeproszeniem głupoty, porównując działanie jakiejkolwiek benzodiazepiny do mixu alkoholu z baką. Rozumiem, że to było skrajne uproszczenie. Aha i nikt tu poza tobą nie podrabia recept, bo to jest nielegalne :scared:
  • 1959 / 59 / 0
Witam.

Mam zerowe doświadczenie z benzo. Mam trochę Diazepamu, chciałbym go przygotować do i.v. do pseudo-speedballa z 150mg kodeiny i metkatynonu z pół paczki. 5mg, 10mg i.v. na pierwszy raz?
Nie ma żadnych przeciwwskazań do metkata i rolek w jednej pompie?
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 576 / 7 / 0
nie ma spokojnie 10mg możesz walić... Benzo ze opio i stymulantami dobrze się komponują...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 1959 / 59 / 0
Dziękować ;*.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 179 / 3 / 0
ja to chciałbym mieć trzy rodzaje benzo podzielonych przez długość półtrwania.
1. Diazepam. Długi okres półtrwania; nadaje się na odstawki
2 Clonazepam. Średni czas działania.Dobry na kaca. Wyjątkowe, chyba, efekty przy systematycznym braniu, gdy minie ospałość.
3. Alprazolam, Lorazepam. Po minięciu senności. Krótki okres półtrwania jest tu zaletą, która pozwala razem z tymi trój stopniami czasowego rozkładu beznodiazepin pozwala wykorzystać je i stosować każdego dnia (tu nie jestem pewnym oczywiście) w momentach na jaki człowiek nie uzależniony, czyli nie patrzący na nic innego jak bezno przede wszystkim, może sobie pozwolić by działanie benzo nie zakłócało innych rzeczy tak by mógł je robić jak zawsze z zewnątrz patrząc.
  • 576 / 7 / 0
co do 2 punktu to klony mają najdłuższy czas dzialania....
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 761 / 11 / 0
Diazepam, a raczej jego aktywne metabolity (temazepam, nordazepam, oxazepam) mają dłuższy okres półtrwania niż klony... patrz: http://www.benzo.org.uk/polman/bzcha01.htm
  • 886 / 9 / 0
dłuższy ale gówno dający przyjacielu mówiąc inaczej nic nie wnosi ciekawego :P
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2010 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1743 / 26 / 0
Wiadomo, że teoretycznie rolki mają dłuższy t1/2, jednak pierdolnięcie klona jest 20 razy mocniejsze od rolki i czuć go jeszcze w krwiobiegu, gdy te charakterystyczne dla benzo właściwości nie będą już tak wyczuwalne.
Czyli dokładnie tak jak podkreślił to Tinos ;-)
  • 576 / 7 / 0
noi o to mi chodzilo że rolek to nie czuje po 3godz a klona dużo dłużej bo jest mocniejszy o wiele i nawet rowna mu dawka rolki jest niczym specjalnym jak dla mnie...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.