Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 800 / 67 / 0
Hmm, Czesław, a yass nie pytał się o pamięć krótkotrwałą? Coś w stylu upośledzenia pamięci krótkotrwałej jak po zjaraniu. Tak przynajmniej zrozumiałam z jego postu.
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 3449 / 123 / 8
No pytał, i ja właśnie pisałem o pamięci krótkotrwałej.
  • 705 / 16 / 0
Ja też mogę potwierdzić że przewlekłe przyjmowanie [stymulantów] w stopniu znaczącym pogarsza pamięć, także pamięć długotrwałą, co jak podejrzewam jest spowodowane uszkodzeniami struktury mózgu (przy bardzo długim używaniu).
Chociaż może mi się wydawać.
@Lady-K: efedryna tak samo jak amfetamina podnosi poziom adrenaliny w organizmie, więc logicznym wydaje się fakt że oddziałuje w podobnie destrukcyjny (choć zapewne mniej "agresywny") sposób na organizm.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012 przez Bakoosiowy, łącznie zmieniany 2 razy.
Ryyyyyyyba!
  • 329 / 9 / 0
stymulantów tak,to nie przeczę.Ale w tym wątku chodzi konkretnie nam o efedrynę.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 406 / 3 / 0
Bakoosiowy pisze:
Ja też mogę potwierdzić że przewlekłe przyjmowanie [stymulantów] w stopniu znaczącym pogarsza pamięć, także pamięć długotrwałą, co jak podejrzewam jest spowodowane uszkodzeniami struktury mózgu (przy bardzo długim używaniu).
Chociaż może mi się wydawać.
@Lady-K: efedryna tak samo jak amfetamina podnosi poziom adrenaliny w organizmie, więc logicznym wydaje się fakt że oddziałuje w podobnie destrukcyjny (choć zapewne mniej "agresywny") sposób na organizm.
Stymulanty ryją wszystko, każdą komórkę. Przyspieszone zużycie i wymiana komórek, błędy w replikacji DNA, dłuższy czas aktywności, utrudnione przyswajanie składników odżywczych itd.

Stymulanty oddziałujące bardziej na noradrenalinę spowodują większe szkody fizyczne, podnoszące mocniej dopaminę albo generują psychozy albo załatwią depresję.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 204 / 6 / 0
kurwa po dwoch pakach pseudoefki mialem taki zjazd jakiego nigdy nie mialem po bialym
  • 586 / 8 / 0
nic dziwnego, normalna dawka pseudoefki bez tolerancji to 240-360 mg, a Ty zjadłeś ponad 1,4 g. wrzucanie bez tolerki więcej niż 300 mg nie ma większego sensu, bo tylko na serduchu Ci siądzie i będziesz miał mega szmatę, a efektów pozytywnych nie zmienisz za bardzo. maluch to nie ferrari.

ogólnie zmarnowałeś potencjał, bo mogłeś jak człowiek kota zrobić. ;)
szatan
  • 6 / / 0
krótka piłka, potrzebuje szybko parę kg zrzucić, tussi się nada ? czy może coś innego polecacie ?
  • 199 / 4 / 0
eldo, szukam trip raportu z NG chyba był o efedrynie lub pseudoefedrynie chyba z czyms jeszce. koles jeździł na rowerze, pomógł jakiemus chłopowi w sklepie rowerowym, chcial do jakiejs laski zagadac
macie moze linka bo nie moge znaleźć
  • 1345 / 6 / 0
@up:
Tak się składa, że kojarzę. Łap:

http://talk.hyperreal.info/tripnote-t12 ... te#p957212
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.