Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
opetany pisze:I co chyba koks to tam tylko z nazwy, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że coś tej substancji w tej mieszance się znajduje.
Świerzbi ich (Pan Pieniążek), nie potrafią delikatnie. W końcu najlepszym odbiorcą odmóżdżacza jest debil. Debil nigdy nie rozumiał tych krzaczków na chemii. Musi wiedzieć, że po tym jest bania, po tym jazda, po tym zamuła, a po tym porucha jak król. Szkoda, że nie ma nic, po czym nie będzie debilem.
I kto na tym cierpi? Rozsądny użytkownik, koneser, empiryk.
A do pentedronu... szkoda, że nie wiedziałem, że umoczona wykałaczka też działa, bo może bez sensu zacząłem od dwucyfrowych dawek. Jednak dziwi mnie, że na większość tak krótko działa. Mnie pieścił wczoraj cały dzień, od powiedzmy 10 z dorzutką koło 15 (sniff ok 50mg). To chyba długo? Potem już zrobiło się smutno i pewnie dorzucenie dało by mi 10 minut lepiej, a potem bardziej smutno. Skorzystawszy z rad podniosłem nastrój etylofenidatem i powiedzmy, że dało radę.
A i seks na tym miksie zdarzył się w cipkę fajny.
flashback2 pisze:a skad te nowiny? mozna jakies zrodlo ? nic nie slyszalem, a zawsze trabili jak wiadomo..
scr pisze:też bym poprosił o źródło tej informacji.
Internet zalewają oferty sprzedaży nieznanych dotąd rodzajów środków psychoaktywnych. Nie są wpisane jako zakazane do ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, więc handlarze bezkarnie oferują je jako legalne – informuje "Rzeczpospolita".
Obserwuje się wzrost aktywności branży dopalaczowej, co widać chociażby po wzroście liczby zatruć. Do lipca 2012 r. było ich 91, rok wcześniej w tym czasie – 75. Sanepid nałożył w tym roku już 70 tys. kar pieniężnych i zamknął 12 punktów sprzedaży dopalaczy (w 2011 r. tylko 4).
Kiedyś dopalacze oferowano jako towar kolekcjonerski, teraz jako "odczynniki chemiczne". Aby zatrzymać narastającą lawinę, ministerstwo zdrowia planuje dodać do listy zakazanych kolejne 24 substancje. Są to m.in. kannabinoidy, bufedron, pentedron, pentylon i etkatynon. Działają podobnie do dziś zakazanych, a nie ma ich w ustawie.
Onet.pl
A rynek RC nie znosi próżni. Kolejne delegalizacje tylko sprawiają, że do sprzedaży trafiają nowe, ciekawsze substancje. Żegnajcie beta-ketony, witajcie amfetaminy proste i designer cocaine!
Nie uronię ani jednej łezki po pente ani po żadnym innym ketonie. pentedron faktycznie jest OK, ale nie wyobrażam sobie, jak można mając do wyboru 3-FA i wyżej wymieniony keton, zdecydować się na to drugie. ^_^
Kiedy spróbowałam rc z wyższej półki, byłam naprawdę zdziwiona, że cokolwiek może tak fajnie działać i przy okazji nie powodować zjazdu nie do wytrzymania. No i nic nie ma tak dużego potencjału uzależniającego - a przynajmniej moją osobę - jak właśnie ketony.
ale kannabinoidów bym spróbowała jednak.
primum non nocere
Nie pamietaj dawkowania ---> zjedz za duzo :finger:
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).