Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / 2 / 0
da rade i łyżka łyżce nie równa, ja mam łychy ponad 10 ml na pewno ale nie bede teraz sprawdzala ile konkretnie.
Uwaga! Użytkownik anetka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 563 / 0
Czy mak sieje się w poblizu rzepaku?
Nie znam się na tym, ale jeżdząc do czech zauwazylem, ze w poblizu maku bardzo czesto rośnie rzepak
z kolei tam gdzie kukurydza tam mniej maku

jest cos takiego czy to nie ma wiekszego znaczenia?
  • 2518 / 28 / 0
W rzepaku rosną maki polne. Jeszcze się nie spotkałem większej ilości krzaków maku lekarskiego, ani w rzepaku, ani w kukurydzy. Na dobrą sprawę zbiór rzepaku następuje dobry miesiąc przed zbiorem suchych nasion maku. Więc jeśli już na takim polu rośnie kilka dzikich krzaków, to podczas zbioru rzepaku, są one niszczone. Maki nie mają czasu żeby dojrzeć i rozsiać się po okolicy. Chyba, że ktoś specjalnie sieje w rzepaku, bo naturalnie w przyrodzie maki raczej same się nie zdążą rozsiać. Co innego Mak Polny. Rośnie prawie wszędzie, nasiona wydaje już od czerwca, więc zdąży się wysiać zanim rolnik zbierze rzepak. Uprawy nie są dobrym miejscem na wysiew maku lekarskiego, ponieważ wiele roślin (zboża, rzepak itp) rosną szybciej niż mak i zabierają mu światło. Do tego nawozy, które mogą zniszczyć roślinę. O rolnikach, którzy zobaczą podejrzanego nieznajomego na ich polu, już nie wspominając. Siejcie na skarpach. Jakiś wykopach. Wszędzie tam, gdzie jeszcze nic nie rośnie, ziemia jest spulchniona i gdzie słońce grzeje przez cały dzień.
  • 3901 / 563 / 0
hmm nie chodziło mi o to, że w samym rzepaku tylko ze bardzo blisko :) reeszta rosla kolo slonecznikow a jeszcze inne pola byly tak wielkie, ze biały kolor bylo widac po horyzont. piekny widok
  • 12 / / 0
Trzeba było porobić parę zdjęć i wstawić, co by i my mogli oko nacieszyć.
  • 394 / 5 / 0
Ja jakieś dwa miesiące temu zamówiłem nasionka z tego sklepu http://www.floranet.pl/index.php?p251,m ... sz-go-miec
Mijał już trzeci tydzień więc zdenerwowany zadzwoniłem do sklepu i przeprosili mnie,wysyłając przesyłkę jeszcze raz,bo stwierdzili że to wina poczty i się z nią skontaktują. Nasionka przyszły po paru dniach,a tydzień później przyszły następne.
Normalnie bym ich nie przyjął ale mnie nie było w domu więc ktoś odebrał przesyłkę.
W odsyłanie mi się nie chciało bawić tym bardziej,że nikt do mnie nie dzwonił,a ja byłem poszkodowany bo tyle czekałem.
Zasadziłem parę w doniczce,niestety nic nie urosło pomimo podlewania i słoneczka. Zasadziłem jeszcze z 50 na dworze w glebie w różnych miejsach. Miesiąc nic nie rosło jak nie było opadów deszczu,ostatnio popadało,stwierdziłem że zobaczę bo może jest jakaś szansa,że coś wyrosło i się zdziwiłem bo wykiełkowało. Nie wiem czy to to ale jakby nasionko napulchło,z niego wyszło coś podobnego do trawy szerokie na początku i zmniejszające się szerokością do końca. Mam nadzieję,że to jest to i za dwa miesiące już urośnie co o tym sądzicie ?
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 477 / 18 / 0
Przeczytałem cały ten temat i jedni piszą, że makówki powinno się zacząć nacinać/ścinać 3-4 dni po opadnięciu płatków, jeszcze inni podają 7, a kolejny termin to 10-14 dni. Tak więc może ktoś jednoznacznie podać kiedy można zaczynać :diabolic: Czy po odczekaniu np. 10 dni makówka faktycznie jeszcze urośnie, a moc(procentowe wartości) opium w niej zawartej wzrośnie? Ja przy obserwacji swoich nie zauważyłem żeby się powiększyły po upływie 6 dni. A czy moc wzrosła nie miałem jeszcze możliwości sprawdzić. Mam ciśnienie żeby w końcu puknąć opium, chodzi to cały czas za mną, ale może warto czekać?
"Ukryta twarz oznacza, że wiesz
Coś z czym nikt nie godzi się..."
  • 3901 / 563 / 0
po tygodniu mozesz scinac spokojnie
  • 1384 / 14 / 0
kfap pisze:
Przeczytałem cały ten temat i jedni piszą, że makówki powinno się zacząć nacinać/ścinać 3-4 dni po opadnięciu płatków, jeszcze inni podają 7, a kolejny termin to 10-14 dni. Tak więc może ktoś jednoznacznie podać kiedy można zaczynać :diabolic: Czy po odczekaniu np. 10 dni makówka faktycznie jeszcze urośnie, a moc(procentowe wartości) opium w niej zawartej wzrośnie? Ja przy obserwacji swoich nie zauważyłem żeby się powiększyły po upływie 6 dni. A czy moc wzrosła nie miałem jeszcze możliwości sprawdzić. Mam ciśnienie żeby w końcu puknąć opium, chodzi to cały czas za mną, ale może warto czekać?
NAcinać po 4-5dniach po opadnieciu kwiatów(można nacinać 2-3razy)
ODCINAĆ pook14dniach od opadnięcia kwiata-wtedy opium jest najlepsze.
Można też naciąć mak raz a zamiast drugiego nacięcia ujebać całe makówki-wyssysając z nich opium przecinając w kolanku.
  • 804 / 5 / 0
W mieście też można zasiać mi rośnie dookoła bloku cała armia maków z mojego PST, i kiedy obok nich codziennie przechodzę tylko słyszę takie "weź moje mleczko, wiem że tego chcesz", ale jeszcze nie są odpowiedniej wielkości więc poczekam ;D
"Mogę się załamać na finiszu lub zaraz
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?