Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Mijał już trzeci tydzień więc zdenerwowany zadzwoniłem do sklepu i przeprosili mnie,wysyłając przesyłkę jeszcze raz,bo stwierdzili że to wina poczty i się z nią skontaktują. Nasionka przyszły po paru dniach,a tydzień później przyszły następne.
Normalnie bym ich nie przyjął ale mnie nie było w domu więc ktoś odebrał przesyłkę.
W odsyłanie mi się nie chciało bawić tym bardziej,że nikt do mnie nie dzwonił,a ja byłem poszkodowany bo tyle czekałem.
Zasadziłem parę w doniczce,niestety nic nie urosło pomimo podlewania i słoneczka. Zasadziłem jeszcze z 50 na dworze w glebie w różnych miejsach. Miesiąc nic nie rosło jak nie było opadów deszczu,ostatnio popadało,stwierdziłem że zobaczę bo może jest jakaś szansa,że coś wyrosło i się zdziwiłem bo wykiełkowało. Nie wiem czy to to ale jakby nasionko napulchło,z niego wyszło coś podobnego do trawy szerokie na początku i zmniejszające się szerokością do końca. Mam nadzieję,że to jest to i za dwa miesiące już urośnie co o tym sądzicie ?
Coś z czym nikt nie godzi się..."
kfap pisze:Przeczytałem cały ten temat i jedni piszą, że makówki powinno się zacząć nacinać/ścinać 3-4 dni po opadnięciu płatków, jeszcze inni podają 7, a kolejny termin to 10-14 dni. Tak więc może ktoś jednoznacznie podać kiedy można zaczynać :diabolic: Czy po odczekaniu np. 10 dni makówka faktycznie jeszcze urośnie, a moc(procentowe wartości) opium w niej zawartej wzrośnie? Ja przy obserwacji swoich nie zauważyłem żeby się powiększyły po upływie 6 dni. A czy moc wzrosła nie miałem jeszcze możliwości sprawdzić. Mam ciśnienie żeby w końcu puknąć opium, chodzi to cały czas za mną, ale może warto czekać?
ODCINAĆ pook14dniach od opadnięcia kwiata-wtedy opium jest najlepsze.
Można też naciąć mak raz a zamiast drugiego nacięcia ujebać całe makówki-wyssysając z nich opium przecinając w kolanku.
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.