Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 93 / 39 / 0
@Jezus Chytrus w Polsce też coś się tam dzieję.
Niedawno wjechała Aurora Farm Gas 27%THC,widziałem zdjęcia na jakiejś grupie i wygląda to bardzo dobrze, ludzie też bardzo zadowoleni. Wiem że poziom %THC to nie wszystko ale swoje robi. W najbliższych miesiącach ma jeszcze jakaś 25% wjechać.
Fakt, do Niemiec nie ma co porównywać.
Dziwne jest to w Polskich aptekach że zamiast rozbudowywać listę to oni z niej usuwają takie odmiany jak Krypton itp. Oby się to kiedyś zmieniło czego Wszystkim życzę.
  • 12522 / 2430 / 0
OK, pojawia się coś nowego raz do roku. Niemniej dostęp został utrudniony, a w niektórych przypadkach odcięty i nic nie zapowiada poprawy sytuacji. Względnie usatysfakcjonowani mogą być jedynie mieszkańcy największych miast, bo dla nich niewiele się zmieniło od wprowadzenia medycznej.
Ci wszyscy, którzy nie mogą jechać ileś tam setek km po receptę mają się cieszyć, że coś nowego w aptece na drugim końcu Polski można kupić i kolejną dekadę być dobrej myśli, że idzie lepsze?
Mi chodzi jedynie o dostępność ogólnie, a już nie wspominam o tym, że Niemcy powoli stają się nową stolicą zioła w Europie, a u nas nadal za kilka g można mieć sankcje.
Był sobie projekt zmian, który zakładał 1 krzaka i 15g. Co się z tym projektem stało? Jedyne co, to wykreślili (pomysłodawcy) 1 krzaka, a poza tym zero konkretów. Rzeczywiście coś się tam dzieje.

Minister zdrowia, która nam taką niespodziankę zrobiła (recepta tylko stacjonarnie - nie ważne, że wielu pacjentów miało już długą historię "leczenia", a część nie może się ruszyć z łóżka), wyleciała na zbity pysk, ale chyba nikt nie ma złudzeń, że rząd przywróci swobodny dostęp do "leczenia".
  • 1933 / 314 / 0
02 sierpnia 2025jezus_chytrus pisze:
Konkretne te niemieckie tematy. Szczególnie spróbowałbym tego Cosmic Cream, choć wszystkie wyglądają zachęcająco. U nas niestety zacofanie i nic nie zapowiada, by coś się miało zmienić.
Zacofana jest chyba Twoja wiedza o stanie na polskim rynku , poniewaz (jak wspomnial przedmowca) jest coraz lepiej. Mac1 Niemiec by pozazdroscil wysypalem opakowanie 5 g tego cuda w 2 topach (dokladnie) A sam temat przebija wszystko co probowalem (nawet Bakerstreeta) pomimo ze jest tak wiele sztosiw. Nigdy nie zasypialem na stojaca, musze to dawkowac 0.08g na jedna sesje zeby nie stracic przytomnosci

Co do zmian- stacjonarka nic nie zmienia w ogole. Klinik jak grzybow po deszczu. Mam 150m od domu. Moge do 30g/mies odmiane sam oczywiscie sugeruje
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 93 / 39 / 0
@yoshi420 Niemiec raczej by się roześmiał jakby zobaczył co jest dostępne w naszej aptece.
Kilka odmian na krzyż w porównaniu do ich aptecznego menu. Do tego ceny z zaporowe jak na Polskie warunki.
Kilka postów wyżej wkleiłem link do całego aptecznego menu,możesz Sobie obczaić.
P.s właśnie do Polskich aptek wjeżdża nowa odmiana od Aurory, Sourdough 29%THC indica.
U niemca od dawna dostepne,cena za gram zaczyna się od 7,48e (32zł) mogę się założyć że w Polsce będzie drożej.
P.s niemcy też mają MACa ale jeszcze nie próbowałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12522 / 2430 / 0
Żeby jeszcze przeczytał ze zrozumieniem... ja piszę o ogólnym utrudnianiu dostępności (co jest krokiem wstecz), a ten odpowiada, że coś tam, co aktualnie pali, to jest przecież sztos, bo prawie przytomność traci po nim więc co ja p*****le.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.