Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Pytanie. Co soe dzieje w momencie kiedy tabletki połykam a noe wkładam pod język ?
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Jedynie s.l
Teraz pytania które mi się nasuwają:
Czy bupra ma prawo nie zadziałać zaleczająco gdy walimy wcześniej za duże dawki, bo po prostu jest za słaba, a jeśli tak to gdzie leży granica?
Jak lepiej podać pierwszą dawkę bupry po odstawieniu innego opio? IV, dojapnie? Duża dawka, mała?
Ile do kurwy nędzy mam czekać z pierwszą dawką bupry po ostatnim strzale M, skoro ostatnim razem ~26h okazało się za mało, a robiło się już naprawdę nieprzyjemnie?
Czy dobrym pomysłem jest mocna redukcja dawek majki albo przemęczenie kilku dni na kodzie/Tramalu przed przejściem na bupre? Może wtedy obejdzie się bez skręta?
Ile maksymalnie stosować buprę, żeby nie dorobić się po niej skręta? 7dni? 10?
Bardzo proszę o jakiekolwiek info, bo zostało mi majki na raptem parę dni, a nie mogę sobie pozwolić na przeleżenie tygodnia w łóżku tym razem.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.