Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1100 / 273 / 0
bupra również nie wychodzi, na nią też są potrzebne specjalnie dedykowane testy, podobnie jak na fentanyl.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 151 / 7 / 0
Mam
Pytanie. Co soe dzieje w momencie kiedy tabletki połykam a noe wkładam pod język ?
  • 9 / / 0
Nic się nie stanie, bupra przyswaja się przez śluzówki, połkniesz, wysrasz i tyle
  • 2198 / 715 / 0
Wchłaniają się wtedy słabiej, teoretycznie przy podaniu podjęzykowym dostępność wynosi średnio nieco ponad 30%, doustnie około 20. Dłużej też poczekasz na efekty.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 9 / / 0
Na mnie bupra nie działa, 36h po odstawieniu MST jeszcze większe skręty
  • 9 / / 0
Na mnie metadon wcale nie działa po buprze, MST 50% siły
  • 14 / 5 / 0
Buprenofina p.o niemalże w ogóle nie działa.
Jedynie s.l
  • 1854 / 217 / 37
Z tego co czytam w wątku wynika, że bupra działa na ludzi bardzo różnie. Jestem po 8mg i jest euforycznie w mixie z mj.
  • 325 / 50 / 0
Ja mam dziwne odczucia, ostatnio zapodałem 10mg bunorfinu, ale wypadłem i poszło podskórnie. Innego razu 8mg już trafiłem iv i czułem wyraźnie działanie. Może bupra ma tak jak majka, że podskórnie wchłania się 2/3 dawki - tak mówi literatura (mechanizmy obronne organizmu).
  • 17 / 1 / 0
Szykuje się do przejścia z majki na bupre i chciałbym się doradzić w paru kwestiach. Na buprze byłem już kilka razy po parę miechów. Samo przejście jednak wyglądało zupełnie inaczej w zależności od tego co ładowałem wcześniej. Za pierwszym razem przechodziłem lata temu z PST to po podaniu 2mg iv wszelkie objawy skręta zostały zaleczone. Gdy przechodziłem z majki w dawkach 900mg dziennie (3x300) mimo odczekania ponad 24h od ostatniej dawki majki bupra zadziałała antagonistycznie (2mg iv)- skończyło się skrętem, co więcej, kolejne dawki nie przynosiły ulgi, przecierpiałem tydzień. Za kolejnym razem było podobnie. Co ciekawe, któregoś razu przechodziłem z brałna, z tym że mocno ograniczyłem dawki - pod koniec było to coś koło 2x100mg dziennie. W tym przypadku bupra też zniwelowała skręta w całości, nawet się ugrzałem (podane 4mg iv 16h po ostatnim strzale H).

Teraz pytania które mi się nasuwają:
Czy bupra ma prawo nie zadziałać zaleczająco gdy walimy wcześniej za duże dawki, bo po prostu jest za słaba, a jeśli tak to gdzie leży granica?
Jak lepiej podać pierwszą dawkę bupry po odstawieniu innego opio? IV, dojapnie? Duża dawka, mała?
Ile do kurwy nędzy mam czekać z pierwszą dawką bupry po ostatnim strzale M, skoro ostatnim razem ~26h okazało się za mało, a robiło się już naprawdę nieprzyjemnie?
Czy dobrym pomysłem jest mocna redukcja dawek majki albo przemęczenie kilku dni na kodzie/Tramalu przed przejściem na bupre? Może wtedy obejdzie się bez skręta?
Ile maksymalnie stosować buprę, żeby nie dorobić się po niej skręta? 7dni? 10?

Bardzo proszę o jakiekolwiek info, bo zostało mi majki na raptem parę dni, a nie mogę sobie pozwolić na przeleżenie tygodnia w łóżku tym razem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.