Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2062 / 342 / 0
@RafalKoral wydobyłem ten odzysk medyka z głowicy jak doradziłeś. Takie kruche to, przesypałem do samarki i spalę to z lufki jak przyjdzie pora może z lufa tam jest a może po kolejnym czyszczeniu.
Prawdziwe skarby zbierają mnie się na sitku do kiefu czyste trichiomy, które sprasuję na morderczy haszysz. Po kilkudziesięciu gramach CG 20 i aurory20
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 672 / 173 / 0
Do tego ponoć najlepsza jest prostownica do włosów i pergamin albo papier do pieczenia ;) tak słyszałem żeby nie było ;)
  • 2062 / 342 / 0
Tak, papiero do pieczenia + słoik z gorącą wodą to metoda, którą sprasuję ten pył ale to jezcze nie teraz. Niech z 2g tego się uzbiera, na razie może jest tam z 0.5-1 ten przedział
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 25 / 1 / 0
Powiedzcie mi bo jeśli chodzi o konopie to zazwyczaj się wystrzegałem ponieważ powodowały u mnie lęki. Niemniej jednak nabyłem apteczniaka sądząc że ten zapewni mi jak najmniej tego typu doznań. Teraz vaporyzując z fenixa mini wygląda to tak:
1 sesja na temp. 180 - 195
2 i 3 sesja na temp. 195 - 220, tu pod koniec susz już mi śmierdzi popcornem a przy wyrzucaniu jest brązowy.
Odnośnie działania, pomogło mi na pewno zauważalnie na uporczywy ból głowy (tylna część).
Jeśli chodzi o działanie narkotyczne to jakoś słabo to odczuwam, jedynie czuję się zamulony, trochę splątany i mam takie czerwone gały. Trochę nie tego oczekiwałem mając w pamięci popalanie z lat młodości. Nie biorę ssri, opio ani innych, czasem wpadnie jakieś benzo ale w celach leczniczych. Mówię o suszu aurora 21/1 i Jack Haze Red no 2. Czy ktoś ma pomysł jak to zoptymalizować pod kątem poprawy doznań lub efektów? Czy muszę się pogodzić z tym co jest.
  • 12733 / 2466 / 0
Ja bym spróbował z lepszym sprzętem, bo ten Fenix mini nie jest chyba ferrari wśród waporyzatorów.
Polecam vapcap'a - 2 chmury robią o wiele mocniej, niż te długie i męczące sesje na tanich elektronikach. Zupełnie inna liga pod każdym względem w praktycznie tej samej cenie. Tylko palnik trzeba dokupić.
  • 2302 / 399 / 0
Też nie przepadam za sesyjnymi waporyzatorami. Wolę on demand - magic flight.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
ktoś tu leczy stres albo problemy ze snem medyczną mj? Bo widzę, że coraz więcej ludzi chwali, że pomaga się wyluzować i normalnie przespać noc, zamiast siedzieć do 3 w telefonie albo mielić w głowie te same myśli. A z drugiej strony – niektórzy mówią, że działa tylko na chwilę i na dłuższą metę lipa.

Które odmiany faktycznie chillują, a które to bardziej placebo? Jak ktoś myśli o spróbowaniu, to w MedCan Clinics https://medcanclinics.pl/ można dostać receptę nawet za 99 zł – taniej niż większość leków nasennych.
Dajcie znać, co u Was działa – lepiej po tym zasypiacie, czy wręcz przeciwnie, odpala tryb filozofa o 2 w nocy?
  • 21 / 2 / 0
Mnie też ciekawi czy ktoś tutaj faktycznie wspomaga leczenie przy użyciu mj czy wszyscy tylko jarajo to guwno xD. Co do ADHD nikt sie nie wypowiedział póki co, a co do spania to na pewno obniża jakość snu, spłyca faze rem. Indica powinna zmulić fajnie i otulić do snu.
  • 88 / 22 / 0
@bomboklatt

Ja używam na zespół jelita drażliwego, nic mi tak nie pomogło, a na IBS choruję od 20 lat. Do tego nie palę, bo nawet waporyzacja nie jest obojętna dla organizmu, zjadam zdekarboksylowany susz nasączony w olejku CBD wieczorem i działa to znakomicie.
  • 84 / 8 / 0
18 lutego 2025Zombiara28 pisze:
w MedCan Clinics https://medcanclinics.pl/ można dostać receptę nawet za 99 zł – taniej niż większość leków nasennych.
To i tak dwa razy drożej niż w aspot clinic.

Nawiązując do sms-a, którego otrzymałem 13go z info o atrakcyjnej cenie ISS 18;22% z ciekawości dzisiaj zadzwoniłem 22% 49zł/g, a 18-ka 27zł
Co do spania po mj to fakt działa też na sen, tylko to jest tak jak ze wszystkimi substancjami jak za często to ten efekt może być mniejszy, ale na pewno to jest zdrowsze niż typowe prochy na sen.
ODPOWIEDZ
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.