Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2052 / 340 / 0
Tych klinik konopnych narucha sie jak grzybow po deszczu. Chociazby moja (only Wawa) otwiera sie juz w 4 nowych miastach.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 768 / 106 / 0
Ja się zapisałem do kliniki kopionej
Chcem wyrwać olejek 9 thx / 7 CBd. E konsultacja 150 zł. Olejek nie wiem po ile ale MM za 10g 500 zł
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 399 / 0
Stacjonarnie?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 768 / 106 / 0
Stacjonarnie. 150zl wizyta.

Fuzja / D5

Nie ma teraz chyba online. Trzeba zapierdzielać.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 399 / 0
@Palkrolik normalnie pokażesz swoją mordę napuchnięta od leków? I bez problemu wypisze receptę? Zdaje relację, bo ciekaw jestem czy wizyta to tylko formalność.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12721 / 2461 / 0
Właśnie miałem pytać, czy ktoś już przechodził tą "procedurę". W sensie wcześniej brał e-recepty, a teraz dostał na stacjonarnej. Jak wyglądała taka wizyta mniej więcej?
  • 2302 / 399 / 0
Czy nadal jest to w stylu "życzę sobie dzisiaj taką i taką odmianę..."
  • 2052 / 340 / 0
Aurora 22 % t h c >1% c b d, odmiana Delahaze. Z wygladu srednie (duzo malych topow) zapach 3/5 dzialanie spoko czuc te 22% a pomimo ze sativa to pobudza a potem przespalem slodko pol dnia po 0.15 g. Nie polecam aptek gemini bo calosc pomimo ze 10 g tyle co w oryginalnym pudełku przesypują. A teraz wciągnalem 4 odc serialu na hbo z duza przyjemnością :liść:
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 39 / 3 / 0
Jeśli nigdy nie realizowałam e-recept na medyczną, to czy bez problemu mogą zapisać się na wizyte stacjonarną w jakiejś(pytanie jakiej?)klinice i po wywiadzie ją otrzymać? Czy fakt, że na przełomie ostatnich kilku lat leczyłam się u psychiatry(antydepy) ale również miałam przepisywane od nich benzo, wpłynie na tą wizyte w klinice? Czy oni w ogóle w jakieś papiery zagladają, IKP?
Większość moich styczności z psychiatrami była ze względu na zaburzenia lękowe, depresyjne ale też i odstawianie benzo. Czytałam opinie kilku klinik w stolicy, ale tego jest od groma - ktoś po krótce jest w stanie odpowiedzieć, doradzić?
  • 23 / 2 / 0
Właśnie. Mam rozpoznanie uzależnienia krzyżowego w papierach. Czy to, że jestem uzależniony od różnych substancji może wpłynąć mi negatywnie przy e-wizycie??
Uwaga! Użytkownik kosmita89 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.