Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
Odnosnie apetytu to po kratomie napadalo mnie ogromne poczucie glodu. Tyle, ze jadlem jakos szybko, na sile, w ogole nie czulem smaku. Takie napychanie sie.
A co do 2g i przysypiania to dziwne, bo mnie takie ilosci specjalnie nie ruszaly. Waze troche ponad 70kg. Zalezy czy nadal mowisz o sproszkowanym czy o lisciach. No i ta herbatka w ilosci 10g suszu na kubek robila sie juz mocno niedobra. Ale z czasem traci sie smak i latwo sie pije.
Teraz po paru latach doświadczenia tolerancja wzrosła choć nieznacznie - urządzają mnie ilości 6-9g ale faza trzyma tylko kilka godzin. Ważę nieco ponad 72kg, miewałem maratony po 50 dni bez przerwy i wcale nie jest tak, że kratom nie uzależnia. U mnie uzależnienie psychiczne jest i to duże, fizycznych objawów po odstawieniu raczej nie było (poza katarem i bólem głowy). Na zagranicznych forach czytam opinie osób, które wrzucają dzień w dzień po 20 - 30 g taką tolerancje sobie wyrobili. Wszystko zależy od indywidualnej czułości na dane alkaloidy, ja jestem wyczulony na niemal każdą substancję i moja tolerancja raczej nigdy nie wzrośnie do poziomu 20-30g. Zgadzam się, że jest to fajna używka ale trzeba jej używać z głową - nie częsciej niż 2x w tygodniu.
ważę około 90kg, ale jestem raczej wysportowany(choć trochę otłuszczony też, ale trenuję na siłowni dość regularnie.)
Jeśli chodzi o uzależnienie....czuję, że substancja ma potencjał jak każde inne opio, za to łatwiej z nią zerwać, po 1,5 tygodnia było całkiem ok, pierwszy dzień trochę mnie zmasakrował i już pojawiały się myśli: przyjeb! poczujesz się lepiej!(szczególnie, że nietknięta paczuszka 10g. leżała przy biurku) ale dałem sobie z tym rade - drugi dzień to już luzik, nawet na trening poszedłem i był on całkiem niezły! :-D
poprawiono czytelność - łysy
xzx
edit:
Dopiero zobaczylem ze ich wagi odpowiednio wynosza: 7.5 ; 2.5 ; 5 przy tej samej cenie
Znaczy ze brac Maeng Da? Zupelnie nie jestem w temacie..
Olofaray - Bali imho najfajniejszy jeśli chodzi o doznania, fajny relaks i motywacja do robienia czegoś, Thai bardziej stymuluje i ciężko "wyczuć" to działanie. Maeng Da jest taki nijaki - ale bardzo mocny i mniej się bierze by uzyskać fajny efekt.
SimonNok moze spotkales się z kiepskim Maeng Da ale to wlasnie on jest moim faworytem. Thai faktycznie bardziej stymulujący.
Bali moim zdaniem jest bardziej euforyczny ;-)
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.