Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1033 / 7 / 0
Ty, nie przesadź. Maki się różnią zawartością. Czasem bardzo. Pij powoli. morfinę można dorzucać, a kody jak na lekarstwo ( %-D ) jest, przeca. WOŁGLE, makiwara działa na mnie lepiej niż inne opioidy, bardziej euforycznie i w ogóle czuje dobrze. Mam problemy z oddychaniem (coś z wegetatywnym) i to mi najczęściej jebie humor. Podobno narkotyna pobudza ośrodek oddechowy. Może to być jej leczniczy wpływ na mnie?
panie, ja nie ćpam, ja się leczę. %-D
  • 475 / 6 / 0
Ścinacie zielone makówki aby je wygotować??? A takie białe coś, co wycieka po ścieciu makówki, to co? Kurde, ale jaja...
  • 425 / 33 / 0
Ja zauważyłem, że nic nie wycieka po ścięciu łodygi ok 7 cm od kolanka, nie ważne jaka jest makówka. Zrywałem z chyba siedmiu różnych miejsc, różne krzaki, wilekość, kwiaty itp. W mojej okolicy w UK maków rośnie dość dużo i staram się rwać na legalu czyli pytam właściciela posesji czy mógłym trochę dostać dla żony na bukiety. Nigdy nikt nie odmówił więc nie ma stresa. Wyjeżdżam z domu i w przeciągu pół godziny mogę mieć minimum 40 maków z okolicznych ulic a nawet nie szukam zbyt dokładnie. Po prostu zawsze są nie trzeba się wysilać. makiwarę gotuję już ok 2 tygodnie z 20-40 maczków w zależności od wielkości. Nie mam warunków żeby suszyć i zawszę robię z zielonego. Przepis następujący: zialone makówki kroimy na drobno i zalewamy wodą gorącą ale nie gotującą w ilości ok. 0,6 litra. Po 15 minutach zlewamy i wypijamy. Pozostałem makówki zalewamy mniej gorącą wodą i zostawiamy na kilkanaście godzin. Zarówno pierwsza jak i druga makiwara działa bardzo podobnie, mocno i długo więc piję nie częściej niż raz na 24-36 godzin wtedy kiedy zaczynam czuć "choróbkę". Nie zbieram opium gdyż nie zależy mi na mocnej fazie, chcę tylko nie mieć skręta przez następne parę dni przed detoxem. makiwara uzależnia tak samo mocno jak hera fizycznie więc po paru tygodniach picia herbatek naszykujcie się na niezłe skręty bo to nieuniknione. Ciężko potem jest i koda zbytnio nie chce działać więc nie obędzie się bez BULU WOŁGLE.
  • 1033 / 7 / 0
Fiesta, właśnie popijam zupkę z 40-50 maczków (dosyć małe lub średnie) i liści z 15 dużych krzaków, które jakiś chuj mi wyrwał i musiałem suszyc. Jak widzisz, poszedłem za twoją radą i wjebałem te suche liście razem ze zmielonymi makówkami do termosu, dodałem trochu kwasku i zalałem wodą 75* coby kody nie zjebać zbytnio. Będzie mocniej?
Wiesz, jak nie, to masz wjebane. :D
To białe coś, to ja susze i zużywam inaczej. :diabolic:
  • 694 / 7 / 0
Jak u was ze skretem po zupie (80 okolo) mi juz po 20h sily opadaja, choc uwalony bylem 10 a cpam juz z 2 tyg.
Fakt ze morfine probuje podtrzymac we krwi od 4 miesiecy po ktoryms tam detokzie
tak dlugo dziala a tak szybko skret ? Ma ktos tak?
Ps gdzie Szanowne panstwo dyskutuje o lisciach lekarskich i jak ich uzywac?
  • 927 / 6 / 0
powoli sie wjebujesz, po zupie (2 tygodniowy ciag) bedziesz zjebany gdzes tak ze 4 dni.
nie bedziesz mogl spac przez tydzien, do dziecieciu dni.
jak dluzej pociagniesz to sie wpierdolisz mocniej - proste jak huj.
wiec zrob krwa przerwe ze 2 tygodnie, a potem se znowu popijesz z tydzien bezbolesnie.

jak nie zrobisz przerwy i bedziesz napierdalau dopuki maki sa - czyli do konca wrzesnia - sie wjebiesz extra i bedziesz plakau.
  • 1241 / 9 / 0
@masz wasy ....... stary jak sie nie mieszka w polsce a w uk to musial bym na glowe upasc zeby chodzic i prosic o jakies smieszne peoniowe makowiny jak za £10 mozna kupic 1kg suchych wielkich lekarski (gigant odmiana, pilka do tenisa wzwyz)

i maja jeszcze jedna zalete nad tymi free ... sa dostepne caly rok ;)
... no i moj ostatnio ciag ciagnie sie juz rok ... detox ? jaki detox !!! skoro zanosi sie na "legalizacje" heroiny
  • 425 / 33 / 0
ooo pisze:
@masz wasy ....... stary jak sie nie mieszka w polsce a w uk to musial bym na glowe upasc zeby chodzic i prosic o jakies smieszne peoniowe makowiny
Widzisz u mnie w domu ani żona ani dzieci nie wiedzą, że mam z tym problem i nie mam żadnych kolegów biorących opio więc otrzymanie pocztą 1kg makówek nie wchodzi w rachubę ze względów technicznych. Poza tym makiwarę piłem pierwszy raz 2 tygodnie temu i jutro mam nadzieję pić ostatni raz więc odbij i zamów sobie nawet worek jeśli cię to kręci. Nie bój się podobno narkomania odpuszcza wielu użytkownikom i za 10 lat będziesz się śmiał myśląc, że musiałeś upaść na głowę pijąc tyle tego wcześniej czego wam i sobie życzę ament. Nie spinaj się tak bo niedługo dojdziesz do wniosku, że wszyscy którzy nie postępują tak jak ty musieli upaść na głowę. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2011 przez Mam wąsy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1241 / 9 / 0
eh nie spinam sie fcale no co ty ... ja tez mam dzieci i zone na szczescie mam techniczne warunki :P
a i jeszcze jedno @masz wasy ... czekam z niecierpliwoscia jak Ci pojdzie z ta ibogaina ....

z czym ty masz problem jesli ta makiware pijesz dopiero 2 tygodnie ?
  • 425 / 33 / 0
W zasadzie porządnie odtruty byłem parę miesięcy temu kiedy po ciągu H wyzerowałem prawidłowo buprę. Później jakieś małe przerwy ale to nie detox. Później znowu ciąg na buprze i potem kodeina i maki więc powiedziałby iż jestem uzależniony fizycznie aczkolwiek nie sprawdzam jak mocno. Od paru dni skręt zaczyna się ok 20 godzin po braniu, nie jest bardzo przejebany niemniej mocno uciążliwy. Dzisiaj zażyłem ostatnią zupkę z rana która zagrzała mnie bardzo miło i siedzę w pracy oczekując jutra.
ODPOWIEDZ
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.