Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
26 sierpnia 2017Klepsydra pisze: Najlepiej to po prostu rozkruszyc, włożyć do ust i popić. Nie ma sensu rozpuszczać w wodzie, bo smak jest obrzydliwy i nie zadziała wcale mocniej. I bez tego masz spore szanse na wymioty.
Friedrich, biodostępność p.o. to 20-30% a max 40% i to przy długim przyjmowaniu, skąd tyś wziął 70%?
z kuchni hyperreala
27 sierpnia 2017Edziek408 pisze: Ja nie, jak Wy trafiacie w żyłe? U mnie nawet pielęgniarki mają problem. Mam nie widoczne, zapadnięte.
Wybór sprzętu do iv
BHP dawania po kablach
Plus oczywiście ta gazetka:
https://issuu.com/magazynmnb/docs/mnb_r ... iiej_www/3
Polecam przynajmniej przejrzeć obrazki.
Pielęgniarki mają określoną ilość czasu na zabieg, Ty odpowiadasz za przygotowanie się do niego. Gdybys zamiast czekać na krzesełku pomyślał I tym, na pewno nie miałyby takiego problemu.
- staza. Zacisnij ją na konczynie powyzej miejsca wklucia, najskuteczniej na ramieniu. Po pojawieniu się krwi w kontrolce koniecznie ją puść! Jeśli nie potrafisz puścić stazy nie wypadając z żyły, zdrowszym rozwiazaniem będzie nie zakładanie jej, niż podawanie przy zacisnietej
-ćwiczenia. Chyba najskuteczniejszy sposób. Mam tu na myśli nie tyle uciskanie dłonią gumowej piłeczki, co bieg, pływanie, gimnastykę, coś co podniesie Ci ciśnienie na tyle, by poszerzyć żyły.
-gorąco. W każdej formie. Od ułożenia gorących ręczników na ręce, przez siedzenie pod kilkoma kołdrami po gorącą kąpiel.
-oklepywanie. Masaż i lekkie uderzenia w okolice iniekcji zwiększają szanse na trafienie.
-dobry plan. Zanim przystąpisz do dzieła, poświęć kilka minut na znalezienie dobrej żyły. Najlepiej niech będzie wypukła. Znajdź w niej zastawki, pomasuj, poruszaj kończyną na której się znajduje. To wszystko może przygotować ją na zastrzyk i jeszcze bardziej go ułatwić.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
21 sierpnia 2017munieslaw pisze: Co pomaga na wymioty po morfine? Jest jakiś lek?
26 sierpnia 2017Edziek408 pisze:Dzięki, a mógłbyś podać linki do tych ogłoszeń, bo znalazłem tylko jedno, a wpisałem MST, nie wiem czemu tak jest, byłbym wdzięczny?26 sierpnia 2017munieslaw pisze: Ja kupiłem rok temu 10 tabletek 200 mg MST za 250 zł, więc 350 zł za blister 10 tab to bardzo drogo, moim zdaniem nie kupuj. Przeglądam ten portal i często są MST, tylko czasami trzeba wydać więcej. Np. raz widziałem paczkę 60 tabletek 200 mg za 1200 zł, to Ci wychodzi 20 zł za tabletkę 200 mg i 200 zł za blister (10 tabletek 200 mg). Jedyna wada to, że trzeba na raz dużo kasy wydać. I to była oferta z pobraniem i sprawdzeniem zawartości, więc raczej nie wyjebka.
Teraz przejrzałem portal i dalej jest to ogłoszenie, inne znowu blister 10 tabletek 200 mg za 250 zł i w opisie oferuje typ sprawdzenie zawartości, inne trochę droższe 350 zł za blister.
Moim zdaniem coś słabo szukałeś wpisz tam "MST", zamiast np. morfina i poszukaj dokładnie bo ja teraz w 2 minuty znalazłem z 4 fajne ogłoszenia po nawet niezłych cenach. Tego 10 tab za 350 nie kupuj, broń boże.
A co myślisz o tym ogłoszeniu?
Cała paczka za 350 zł, z tym, że przedpłata lub odbiór osobisty. Mógłbym dojechać, tylko czy to nie jest przypadkiem przynęta, ogłoszenie napisane przez policje..hmm? Albo zaryzykować i przedpłacić, wtedy paczkomaty.
Więc tak:
400zł za blister (nie napisane w ogłoszeniu, ale pisałem z nim jakiś czas temu)
Tu trzeba pytać czy wyśle za pobraniem i sprawdzeniem
Śmierdzi wyjebką, ale oferował sam z siebie sprawdzenie, więc możesz pytać, ogłoszenie dziwnie napisane
Tutaj pytanie czy wyśle, że sprawdzeniem
Jeszcze kiedyś po tym nr 513 679 767 ktoś dosyć tanio sprzedawał, ale całą paczkę, za pobraniem i spr za 1,2k zł.
Aha święte zasady, choćby nie wiem jak dobrą miał gadkę sprzedający, nie zgadzaj się na wysłanie kasy pierwszy, to będzie na 100% wyjebka, wyślesz kasę i kontakt się urwie. Tak samo nie polecam raczej odbioru osobistego, podobno policja daje tam swoje ogłoszenia i zgarniają potencjalnych kupców. To ogłoszenie sobie absolutnie odpuść, nie dość, że drogo to jeszcze chce, żeby mu pierwszemu kasę wysłać, to może niech on pierwszy wyślę morfinę i zaufa Ci, że wyślesz mu kasę? lol Odbiory osobiste nie polecam, choć ja kiedyś kupiłem tak butle Tramalu i było ok. Wysyłka na Urząd Pocztowy, Poste Restante, pobranie i sprawdzenie zawartości to podstawa, bez tego nawet nie czytaj ogłoszenia. Ogólnie jeszcze jak odpisywałem Ci na poprzedniego posta to widziałem fajne ogłoszenie, ale zniknęło. Aha, bo dużo ostatnio widzę ogłoszeń ze sprzedażą recept. Tutaj problem taki, że nawet jak jest możliwość sprawdzenia, to nie masz pewności, że ta recepta przejdzie w aptece, chyba, że jesteś specem, a jak dasz lipę w aptece i oni to wykryją to wtedy mogą wezwać policję i można sobie narobić dużej biedy... Ale z receptami niech się ktoś inny wypowie, być może jest na tamtym portalu jakaś legitna osoba, które je sprzedaje dobrze podrobione. Ja sam ostatnio oksy zamówiłem blister za 300zł, pobranie, sprawdzenie, kiedyś morfiny, tramale i wszystko było ok, ale ja nigdy nie wpłacałem kasy pierwszy. Oczywiście, nie ma niczego bez ryzyka, zawsze jest ten 1% szansy na wpadkę, ale da się to zminimalizować jak myślisz.
Rzecz jasna wszystko co wyżej napisałem to tylko efekt mojej bujnej wyobraźni ^^
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sadodlomlotek_0.jpg)
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci
Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marijuana-smoking_0.jpg)
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat
Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/lisbon_international_airport-scaled.jpg)
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"
Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.