Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 2252 / 383 / 0
O kurwa, combo z dwóch najsilniejszych psychotropów, długofalowo to może być tylko zwarzywnienie.

Na oddziale dziennym widziałem człowieka na takim miksie, był tak naćpany, że to głowa mała. gadał jak nakręcony, zero empatii i możliwości wczucia się w rozmówcę. Masakra, lekarze zniszczyli mu psychikę doszczętnie. Wtedy przestałem wierzyć w pomoc psychiatryczna i "dobre" intencje.
  • 1155 / 315 / 2
@mietowy3 idioci nie lekarze * są naprawdę dobre osoby w tym zawodzie, lecz się cenią, przykre, lecz prawdziwe, że w tym przypadku cena = jakość oferowanych usług, jeśli w tym kraju sam nie masz podstawowej wiedzy medycznej, nawet by się przydało trochę więcej niż podstawowa, to prędzej czy później idzie się przejechać na tych kurwach. Mnie tak załatwili uszkodzeniem OUN do końca życia i jak przestanę brać MPH z miejsca dostaję objawów zespołu pozapiramidowego którego nie życzę najgorszemu wrogowi.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2252 / 383 / 0
Big pharma to szatański biznes.
  • 7 / 1 / 0
Generalnie widzę, że zalecane tutaj jest rozpoczynanie od IR i odpowiednie "rozkładanie" w ciągu dnia- i o ile jest to zgodne z wytycznymi leczenia metylo, to warto wspomnieć, że te wytyczne są pisane na kolanie.

Wspomniane zalecenie jest wrzucane w każde wytyczne nieprzerwanie od 1999 na podstawie pierwszych wydanych badań MTA. Były to wieloletnie badania na grupie około 500 dzieci, mające potwierdzić pozytywny wpływ wieloletniej kuracji metylofenidatem na leczenie ADHD- i o tych badaniach chyba na dniach napiszę tu dłuższy post, bo wyniki ciągłego leczenia po dwóch latach szybko przestały być takie, jakie branża farmaceutyczna by chciała.

W 1999 nie było dostępnej ŻADNEJ formy CR. Na podstawie sponsorowanych m.in. przez Jensen badań MTA opracowano Concertę, której farmakokinetyka odpowiada opracowanemu w ramach MTA w 1999 "optymalnemu" systemu dorzutu IR. Wobec tego zalecenie związane z IR jest anachronizmem.

Jeżeli zaczynacie swoją przygodę z MPH, to naprawdę, naprawdę sugeruję zacząć od jakiejkolwiek formy CR, żeby czasem się w tej przygodzie nie pogubić na samym początku jedzeniem IRek jak dropsów. Przy MPH najrozważniej podejść na początku z ograniczonym zaufaniem do samego siebie.
  • 2655 / 559 / 0
Jestem na MPH przepisanym terapeutycznie i chcę zażyć psychodeliki. Planuję nie brać MPH w dzień zażycia LSD oraz dzień następny.
Czy na trzeci dzień już mogę normalnie wziąć MPH, nie muszę się obawiać znacznie podbitego działania i innych nieprzyjemności? Wszystko powinno być w porządku?

@nCuX czytałem Twoje i innych posty na ten temat w tym wątku, ale moje wątpliwości nie zostały do końca rozwiane. Na zagranicznych stronach są sprzeczne informacje oraz opisy geniuszy którzy już w trakcie tripa walili kreski z MPH.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1786 / 243 / 0
Ja nie widzę przeciw wskazań do przyjęcia LSD 24h od ostatniej dawki MPH.

Jak wrażenia?
Masz fenidatowe w kurwienie czy już przeszło?
Na jakich dawkach jesteś?
  • 2655 / 559 / 0
Na razie 10mg CR, będę zwiększał dawkę. Nie mam aktualnie uboków, przez pierwsze dwa dni coś tam było. Fenidatowe wkurwienie objawia się tym, że przykładowo próbujesz coś wyjaśnić, druga osoba namiesza dezorientując Cię i wtedy pojawia się rozdrażnienie?
  • 1786 / 243 / 0
Pisałem ci żebyś zaczynał od zaczynaj od ir już lepiej było kupić concerte.
@Vetulani44 zacznij sobie planować dzień na kartce.
Zwiększ dawkę do 2 tabletek rano i jedna 12/13.
Planuj sobie następny dzień wieczorem zapisując co masz do zrobienia.
Nie popijaj tabletek sokiem.
Kup sobie Muszyniankę + dobry magnez i potas, dzień zaczynaj śniadaniem białkowo tłuszczowym unikaj węgli słodyczy.

Tak to już można podciągnąć pod fenidatowe wkurwienie
  • 2655 / 559 / 0
Więc tak, najwidoczniej pojawiło się "fenidatowe wkurwienie".

Pisałeś, żebym zaczynał od IR, zresztą nie tylko Ty, ale lekarz najwidoczniej miał inne podejście.
Planuję sobie dzień, ale do tej pory robiłem to z samego rana, a faktycznie ustalenie planu wieczorem wydaje się być o wiele lepszym pomysłem. Całą resztę tego co napisałeś realizuję na co dzień.
  • 1155 / 315 / 2
@Vetulani44
coś w tym stylu, każdy odbiera to na swój sposób - w końcu każdy z nas jest inny.
zauważyłeś jakieś pozytywne efekty uboczne których się nie spodziewałeś? pisałem Ci o takich które ja zauważałem z czasem wchodząc na MPH, których też się totalnie nie spodziewałem, mówiąc o pozytywnych jako głupi przykład podam obgryzanie paznokci przez całe życie i nie kontrolowanie tego, tak po rozpoczęciu kuracji MPH nagle przestałem to robić, w ogóle bez nastawienia na to, żeby przestać to robić, a to tylko jeden z kilkudziesięciu przykładów które mógłbym wymienić, co jest kolejnym dowodem na to, że ADHD istnieje - choroba, w którą sam kiedyś nie dowierzałem.
PS. tak jak @nCuX napisał staraj się unikać węgli jak ognia, szczególnie słodkich napoi - zmień na wersję bezcukrową - lub najlepiej faktycznie muszynianka. Mi odstawienie cukrów w chuj dużo dało w kwestii leczenia tej choroby.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Zablokowany
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.