It's not going to be fun.
Ten Kozel Bily to smakował mi przez kilka butelek. Nagle się znudził:>
a ja się musze przyznać, że kupiłem 6-pak carlsbergów bo były po 2,50..i co? i szczerze to są wodniste i bezsmakowe w trzy dupy, ale właśnie z tego powodu jak na koceerniaki to jedna z moich ulubionych marek, bo nie wkurwia słodkością, kwasnością, smrodem wudy albo chemiczną goryczką itd. Da się to pić do obiadu/kolacji, można się od biedy najebać za mały piniondz, w porównaniu z wynalazkami typu lech zielony czy żywiec to te carlsbergi są niezłe imo
Carlsberg to była dobra marka, jak było jeszcze importowane z Danii. Potem równia pochyła.
ale będę się trzymał, że bardzo ładny, czeski, zimny lager na lato, choć ja na tam na dolnej fermentacji może chuja znam więc whatever
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.