Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 768 / 105 / 0
Czy jakbym chciał odstawić 300 Pregabaliny a biorę go z 1 mg Clona na padaczkę oba leki, to mogę odstawić Pregabe i zwiększyć Clona do powiedzmy 2-3 mg bez ryzyka padaczki ? Dziękuję za odpowiedzi.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 556 / 2
Ani klon ani prega nie jest na padaczkę lol na padaczkę jest depakina xd
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 768 / 105 / 0
Do leków stosowanych w leczeniu padaczki należą:
karbamazepina (Amizepin, Finlepsin, Tegretol)
lamotrygina (Lamilept, Lamotrix, Symla)
walproinian sodu i kwas walpropinowy (Absenor, Convulex, Depakine)
topiramat (Epiramat, Topamax Epitoram)
klonazepam (Clonazepamum TZF),
lewetiracetam (Levetiracetam Teva
To tylko pierwsze z brzegu leki na padaczkę

@Mefistofeles1945
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / 6 / 0
@Dupajas15 daj sobie jeszcze ze dwa miesiące albo trzy do zbicia do tych 450. Robiłeś próby wątrobowe jeśli chodzi o toksyczność, rozszerzoną morfologię krwii?
  • 768 / 105 / 0
@Mefistofeles1945
A to coś o pregabalinie i nie musiałem długo szukać.

Pregabalina jest lekiem przeciwpadaczkowym, który stosuje się w terapii wspomagającej do leczenia napadów częściowych (z wtórnym bądź bez wtórnego uogólnienia). Substancja wykorzystywana jest także w leczeniu objawów lęku uogólnionego u osób dorosłych.
  • 3455 / 556 / 2
Nie wiem czy Ci zaszkodzi czy pomoże ja bym brał normalnie leki jak leci.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 768 / 105 / 0
Masz rację. Nie kombinuje, bo jak zwykle źle to się skończy. W kwietniu mam lekarzy to albo da mi coś zamiast Clona (oprócz depakiny i raczej krbamazepiny) i zmienię albo będę brał jak leci. Zresztą kilka dni temu pytałem rodzinnego czy mogę brać Pregabaline z Clonem 1 mg to powiedział że można a to fachowiec. (Współwłaściciel przychodni)

Nawet tu na forum jest artykuł "Marichuana a epilepsja" tyle że ja nie chcem jarać medycznej marychy bo chlac mi się chce po niej piwa. Próbowałem 🐷
  • 3 / / 0
Hej,proszę o pomoc w odstawieniu pregabaliny. Biorę ją od pół roku, najpierw miałam 450 a teraz dziennie dochodzę do 2,5.. dostałam ja na uzależnienie od kodeiny i nawet nie wiem kiedy weszłam na tak duże dawki. Słyszałam o benzo itp ale ja się zupełnie nie znam a i lekarze rozkładają ręce i każą schodzić z dawek tylko u mnie z tym mega ciężko. Chciałabym to rzucić na raz, czymś się wspomagając. Ma ktoś jakiś pomysł? Dzięki
  • 768 / 105 / 0
@Sylwia92
2,5 grama na dobę. To faktycznie nieźle. Jeśli nie grozi ci padaczka może relanium 5-0-5 i jakiś antydepresant póki jesteś na wysokiej dawce i dopiero schodzić z Pregabaliny. Jak masz zdrowa wątrobę to jakiś stabilizator (Depakina, karbamazepina). Kiedyś gdzieś czytałem że zdrową osoba po odstawieniu Pregabaliny za szybko dostała padaczki więc uważaj na siebie. Tylko nie bierz długo relanium bo wpadniesz w benzo.
  • 1299 / 258 / 0
@Sylwia92
Spoiler:

@Palkrolik
Spoiler:
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.