ODPOWIEDZ
  • 8 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Voo »
Ja już od prawie 2 lat palę wyłącznie skręcane papieroski. Po wielu próbach znalezienia tańszego odpowiednika, zakończonych niepowodzeniem, zostaję przy Golden Virgini. 35 złotych to może i sporo, ale zrobię z tego spokojnie 100+ papierochów więc i tak się opłaca. Do tego filtry slim i zielone/czerwone bletki Smoking :) Kiedyś się łudziłem, że przez ilość roboty jaka jest przy kręceniu będę mniej palił - a stało się na odwrót, ubywającego tytoniu z koperty nie widać tak, jak kolejnych papierosów z paczki, to i nie szkoda mi kręcić więcej. Ale przynajmniej palę ze smakiem a skręcenie papierosa zajmuje mi mniej niż pół minuty.
Pozdrawiam wszystkich palaczy-skręcaczy :p
  • 2876 / 266 / 0
35 zł ale za 50 gramów tytoniu, paczka starcza mi średnio na 6-7 dni a pale w sumie zazwyczaj sporo i nigdy sie nie ograniczam
polecam również ten tytoń ;) beka jak ktoś woli normalne szlugi, ja mogę zapalić czasami klikanego dla innego smaku
And I got Xanax, Percocet, promethazine with codeine
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.