ODPOWIEDZ
  • 8 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Voo »
Ja już od prawie 2 lat palę wyłącznie skręcane papieroski. Po wielu próbach znalezienia tańszego odpowiednika, zakończonych niepowodzeniem, zostaję przy Golden Virgini. 35 złotych to może i sporo, ale zrobię z tego spokojnie 100+ papierochów więc i tak się opłaca. Do tego filtry slim i zielone/czerwone bletki Smoking :) Kiedyś się łudziłem, że przez ilość roboty jaka jest przy kręceniu będę mniej palił - a stało się na odwrót, ubywającego tytoniu z koperty nie widać tak, jak kolejnych papierosów z paczki, to i nie szkoda mi kręcić więcej. Ale przynajmniej palę ze smakiem a skręcenie papierosa zajmuje mi mniej niż pół minuty.
Pozdrawiam wszystkich palaczy-skręcaczy :p
  • 2876 / 266 / 0
35 zł ale za 50 gramów tytoniu, paczka starcza mi średnio na 6-7 dni a pale w sumie zazwyczaj sporo i nigdy sie nie ograniczam
polecam również ten tytoń ;) beka jak ktoś woli normalne szlugi, ja mogę zapalić czasami klikanego dla innego smaku
And I got Xanax, Percocet, promethazine with codeine
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
  • 6 / / 0
Nawet jak ktoś nie umie skręcać, zawsze można kupic maszynkę do skręcania papierosów z bletek.Tytoń jest mega lepszy i zdrowszy .
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.