Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
PS. W przeliczniku wykonanym przeze mnie jest tak samo. Też wychodzi 800 mg kody
Dokładne porównywanie dawek jest trudne ze względu na odmienną charakterystykę przy poszczególnych drogach podania, a także ze względu na inne wyniki porównań dawek jednorazowych i dobowych, nie mniej bardzo popieram takie inicjatywy. Dodam od siebie, że przechodząc na inne opio warto być ostrożniejszym niż wynika to z przelicznika. W ogóle polecam osobom biorącym spróbować brać małe dawki zamiast dużych, mniejsze przywiązanie do substancji się rozwija, łatwiej odstawić, a i satysfakcja, choć niepełna, to na małych dawkach jest większa niż na bardzo dużych. Taniej, bezpieczniej i łatwiej się wycofać gdy przyjdzie na to czas
Trzeba jadnak do czegoś takiego dojść w rozwoju poprzez ściezkę usianą błędami, aby koniec końców, delektować się umieć. Niedostyt zawsze jest lepszy niż przesyt. W każdym aspekcie. Zawsze możesz wziąć więcej, nigdy mniej.
Jak mi się ukroi większa połowa turkusa to lepiej jest podzielić te połówki na cztery i wziąć największą z najmniejszą, albo dwie średnie wtedy. Większą połówką się przerabiam. Wolę czuć smeranie przy pełnej możliwości aktywności, a nie, że mnie jakby do piachu chciało kłaść. Wstępnie. ;)
Można by wrzucić na freedisc i zabezpieczyć hasłem na przykład, wtedy by nie przepadła.
Może ktoś ma instalator i zechciałby się podzielić?
09 grudnia 2024gazyfikacja plazmy pisze: Fajna inicjatywa, ale przydadzą się poprawki. Nie zagłębiałem się, ale od razu zauważyłem jedna nieścisłość, 30mg morfiny po to nie to samo co 300mg kodeiny po. Z pamięci to 10mg morfiny iv odpowiada 60mg morfiny p.o. pod względem siły działania przeciwbólowego w tmax i dawka taka odpowiada 210mg kodeiny p.o. kodeina zawsze była problematyczna na tym forum.
Dokładne porównywanie dawek jest trudne ze względu na odmienną charakterystykę przy poszczególnych drogach podania, a także ze względu na inne wyniki porównań dawek jednorazowych i dobowych, nie mniej bardzo popieram takie inicjatywy. Dodam od siebie, że przechodząc na inne opio warto być ostrożniejszym niż wynika to z przelicznika. W ogóle polecam osobom biorącym spróbować brać małe dawki zamiast dużych, mniejsze przywiązanie do substancji się rozwija, łatwiej odstawić, a i satysfakcja, choć niepełna, to na małych dawkach jest większa niż na bardzo dużych. Taniej, bezpieczniej i łatwiej się wycofać gdy przyjdzie na to czas
poprawiono literówkę + na forum nie stosujemy nazw handlowych leków, jedynie nazwy substancji czynnych. /Merx
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.