Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
PS. W przeliczniku wykonanym przeze mnie jest tak samo. Też wychodzi 800 mg kody
Dokładne porównywanie dawek jest trudne ze względu na odmienną charakterystykę przy poszczególnych drogach podania, a także ze względu na inne wyniki porównań dawek jednorazowych i dobowych, nie mniej bardzo popieram takie inicjatywy. Dodam od siebie, że przechodząc na inne opio warto być ostrożniejszym niż wynika to z przelicznika. W ogóle polecam osobom biorącym spróbować brać małe dawki zamiast dużych, mniejsze przywiązanie do substancji się rozwija, łatwiej odstawić, a i satysfakcja, choć niepełna, to na małych dawkach jest większa niż na bardzo dużych. Taniej, bezpieczniej i łatwiej się wycofać gdy przyjdzie na to czas
Trzeba jadnak do czegoś takiego dojść w rozwoju poprzez ściezkę usianą błędami, aby koniec końców, delektować się umieć. Niedostyt zawsze jest lepszy niż przesyt. W każdym aspekcie. Zawsze możesz wziąć więcej, nigdy mniej.
Jak mi się ukroi większa połowa turkusa to lepiej jest podzielić te połówki na cztery i wziąć największą z najmniejszą, albo dwie średnie wtedy. Większą połówką się przerabiam. Wolę czuć smeranie przy pełnej możliwości aktywności, a nie, że mnie jakby do piachu chciało kłaść. Wstępnie. ;)
Można by wrzucić na freedisc i zabezpieczyć hasłem na przykład, wtedy by nie przepadła.
Może ktoś ma instalator i zechciałby się podzielić?
09 grudnia 2024gazyfikacja plazmy pisze: Fajna inicjatywa, ale przydadzą się poprawki. Nie zagłębiałem się, ale od razu zauważyłem jedna nieścisłość, 30mg morfiny po to nie to samo co 300mg kodeiny po. Z pamięci to 10mg morfiny iv odpowiada 60mg morfiny p.o. pod względem siły działania przeciwbólowego w tmax i dawka taka odpowiada 210mg kodeiny p.o. kodeina zawsze była problematyczna na tym forum.
Dokładne porównywanie dawek jest trudne ze względu na odmienną charakterystykę przy poszczególnych drogach podania, a także ze względu na inne wyniki porównań dawek jednorazowych i dobowych, nie mniej bardzo popieram takie inicjatywy. Dodam od siebie, że przechodząc na inne opio warto być ostrożniejszym niż wynika to z przelicznika. W ogóle polecam osobom biorącym spróbować brać małe dawki zamiast dużych, mniejsze przywiązanie do substancji się rozwija, łatwiej odstawić, a i satysfakcja, choć niepełna, to na małych dawkach jest większa niż na bardzo dużych. Taniej, bezpieczniej i łatwiej się wycofać gdy przyjdzie na to czas
poprawiono literówkę + na forum nie stosujemy nazw handlowych leków, jedynie nazwy substancji czynnych. /Merx
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).