Wstyd w kieszeń i do szpitala .
Ja raz miałem wielkości pięści. To nie obyło się bez cięcia. Na całe szczęście została tam tylko jama po ropniu a ja robiąc dziurkę (usilnie próbowałem się wkłuć, ah dopaminergiki) zyskałem możliwość odbarczenia tego syfu. Normalnie myślałem, że się porzygam.
Taki mam plan
Spróbuj iść do dermatologa na NFZ ja byłem zapłaciłem, nie potrzebnie bo straciłem tylko 200zł. Wydaje mi się że tutaj największą robotę robią antybiotyki amoksycylina (klasyka gatunku jeśli chodzi o antybiotyki, lek pierwszego rzutu zawsze ją dają praktycznie na wszystko) ew. bodajże mogą też być antybiotyki w aerozolu na skórę jeśli to nie pomoże to metronidazol.
Mówię tutaj z mojego własnego doświadczenia z ropniami ale w moim przypadku są to błędy "lekarzy prywatnych".
@DobryWujas na mnie to nie patrzą spod byka tylko mówią żebym się uspokoił bo wezwą policję. Trochę awantur z tymi lekarzami stoczyłem i jebie mnie ten cały zakład karny dopóki mam siłę będę się dopominać o moje prawa.
Jesteś pewien, że wycisnąłeś całe gówno z jamy ropniowej? Miałem coś takiego. Po jakimś czasie zniknęło. Wygląda strasznie, masz racje, ale nie jest groźne i samoistnie zarasta. O tym pisałem, że jak się ma doświadczenie z igłami w sensie lata to można taki ropień przekłuć i wyssać gówno od środka. Czasami białe komórki są w stanie zapierdolić te resztki. Czasami jednak potrzeba jakiejś amoksycyliny. Dbaj o ranę, smaruj Tribiotikiem 3 razy dziennie i osłaniaj ranę od światła słonecznego itd. A no i odkażanie. Bo bym zapomniał. Gratuluję. Wykonałeś proces, którego pizdy z soru bali się wykonać.
A tego @humbleskillful lepiej nie bierz pod uwagę. Dziwny typ. Jak dla mnie 207 i jeszcze nigdy w kryminale nie był.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych
Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.