Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 5315 / 954 / 0
Stracilem zaufanie rodziców i szacunek do siebie, do dzis sie krzywo patrza na mnie co powoduje niezly bol gdyz dobry ze mnie chlopak ale po dragach to zupelnie inna osoba.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 800 / 67 / 0
Nie straciłam nikogo, bo nigdy nie dopuściłam, aby substancje psychoaktywne były ważniejsze od ludzi. Nie dopuściłam nigdy, by ta zła strona mnie wzięła we władanie nade mną na tyle, ażeby stracić przyjaciół. Tak naprawdę do życie weryfikuje, którzy ludzie zostaną ze mną na zawsze, a którzy nie. Mam partnera, któremu nie przeszkadzają moje zainteresowania, podziela je w pewnym zakresie (alkohol, mj i kartony), ale w sumie też nie jestem osobą, która codziennie coś bierze. Nie potrafię pewnie też zrozumieć waszych sytuacji, bo takowych nie doświadczyłam, ale współczuję. :-(
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 416 / 18 / 0
weedkacy pisze:
Nie straciłam nikogo, bo nigdy nie dopuściłam, aby substancje psychoaktywne były ważniejsze od ludzi. Nie dopuściłam nigdy, by ta zła strona mnie wzięła we władanie nade mną na tyle, ażeby stracić przyjaciół. Tak naprawdę do życie weryfikuje, którzy ludzie zostaną ze mną na zawsze, a którzy nie.
Bardzo mądrze napisane. Podpisuje się obiema rękoma!
  • 1329 / 60 / 0
Straciłem kawałek siebie, chociaż może gdyby ten kawałek nie siedział w dragach, to robiłby coś innego i niezbyt ciekawego. A co do innych, to zawsze byłem introwertykiem, więc raczej nikogo nie straciłem. Raczej zyskałem kilka znajomości, ale większość chuja wartych. Bo jeśli związek między ludźmi opiera się na wspólnym ćpaniu, to to raczej słaba znajomość. Tak mi się wydaje.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 416 / 18 / 0
To jest coś jak wspólne zainteresowanie, pasja. Tyle że bardzo negatywna i doprowadzająca do upadku na zdrowiu i moralności %-D
  • 236 / 19 / 7
iVision pisze:
Zacząłem brać z dziewczyną kumpla, po czym zaprzyjaźniłem się z Nią i teraz z Nią jestem. Kumpel się obraził.
Więc przez dragi straciłem kumpla %-D
Skurwysyn. Kopałbym taką szmate po ryju.

A co do tematu. Nie straciłem nikogo przez dragi bo nikogo nigdy nie miałem. xD
Uwaga! Użytkownik chujkurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 569 / 20 / 0
ChujKurwa Na 99.99999% znajdzie się choć jedna osoba, na tym świecie która cię lubi.
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 19 / 7
Sideswipe pisze:
ChujKurwa Na 99.99999% znajdzie się choć jedna osoba, na tym świecie która cię lubi.
Moja mama? Ale rodzina się chyba nie liczy.
Uwaga! Użytkownik chujkurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 569 / 20 / 0
Zawsze mógłbyś nie mieć mamy, jeżeli Cie kocha to doceń to :)
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
chujkurwa pisze:
Nie straciłem nikogo przez dragi bo nikogo nigdy nie miałem. xD

Przynajmniej oszczędziłeś innym ludziom rozczarowań, a sobie - moralniaków.

Aby Cię pocieszyć, to pamiętaj, że ludzkie towarzystwo bywa mocno przereklamowane (a przynajmniej jego zdecydowana większość), a pochodną tego rozczarowania może być się pogłębiająca mizantropia, tudzież socjopatia :-D
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.