Jak tak piszecie o opio to sie ciesze, ze tylko czasem se kodeinke zjadłem, ale bakanie tez wypala emocje. Robi je bardziej abstrakcyjne, ale to jakby prawdziwe, ale lubie sobie wypić zamefić bardziej, tylko troche mam uzaleznionych koleżków ale od baki.
duldidaj pisze:@up
Alkohol może powodować lub pogłębić depresje u nadużywających.
Ludzie bardzo często zapijają depresje i wiadomo jak to się kończy :)
duldidaj pisze:To nie pozowanie a życie kolego. Może i jestem zepsuty ale wole to niż poddawanie się zbędnym mi emocjom :-)
Peace.
I'm scared to get close and I hate being alone.
I long for that feeling to not feel at all. - najpiękniejsze uczucie jest wtedy kiedy nie czujemy nic
The higher I get, the lower I'll sink.
I can't drown my demons, they know how to swim.
ciężko jest mi określić miłość bo mogą to być te najbardziej piękne jak i te najgorsze emocje i chwile. ja się zakochuje z reguły za szybko i często przeżywam te złe chwile, ale są też napady euforii dobrego humoru chęci do fazowania spiewania tanczenia i się jeszcze bardziej nakręcać, bo mam dla kogo żyć.
Home pisze:Jaranie Mari przez pół roku co dzień nie zbyt dobrze wpływa na ogólne zdrowie no i wypiera i otępia w chuj.
Oczywiście jest to pogląd, który bardzo generalizuje, ale tak właśnie uważam na podstawie własnych obserwacji. Wiamomo że istotnymi czynnikami są np osbiste predyspozycje oraz rodzaj i częstotliwoś przyjmowania substancji.
Ważnym aspektem jest też bez wątpienia cel brania anrkotyków. Czy w celach rozrywkowych czy właśnie po to, żeby nie pamiętać, poprawić sobie humor, zapomnieć, ogłupić się, dodać odwago itp.
Nawiązując do tematu wątku. Uważam że wszystko co w życiu robimy tzn. W jakiej rodzinie się wychowaliśmy, gdzie dorastaliśmy, jak wyglądała nasz edukacja, z kim przebywamy, spotywamy się, utrzymujemy kontakty, gdzie i z kim pracujemy, co w życiu przeszliśmy, z czym poradziliśmy, jakie odnieśliśmy porażki, jakie napotkaliśmy trudności, czy zażywamy narkotyki, jakie mamy poglądy, jak wygląda nasz ecodzienne życie, czy żyjemy w strachu, pod prasją, czy wiedziemy spokojne życie itd itd. to wszystko ma wpływ emocjonaly na człowieka i jednocześnie kształtuje nas, określa jacy jesteśmy.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.