Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 2116 / 630 / 0
Co z pomysłem chowania np. Durogesiców, Matrifenów, Melodynów, Transteców między książki? Albo po prostu na chwilę na siebie nalepić, no cóż. %-D
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 7 / 3 / 0
To moze ja sie wypowiem. Kiedys mi sie snila rozmowa z kims kto regularnie latal i lubial poimprezowac. Jak latasz po Europie (poza przylotem do UK, wylot z UK z mniejszych lotnisk niz Heathrow jest OK) to zapomnij o jakichkolwiek psach, ich porostu nie ka do narkotykow a jak juz sa to szukaja broni palnej i ladunkow wybuchowych, takze jakbym mial latac z dragami, czy by to mialo byc kilkanascie pixow a w druga strone 10-15g fishscale to bym albo rozproszyl je w bagazu glownym i nie mial go zapietego na klodeczke (wymowka ze ktos dla jaj mi to wrzucil albo chcial mnie wrobic w razie w). Jednak metoda ktora zaklada zlapanie albo poleganie ze nikt nie zweryfikuje co mam w torbie nie bedzie najlepsza. Dlatego nalezy robic to ze sprzetem przy sobie, w skarpetce (przy srodstopiu dla tych ktorzy nie maja plaskostopia) lub pod jajkami i koniecznie nie w samarce tylko ewentualnie w pergaminie zawinietym delikatnie folia i obtoczonym husteczaka. Tylko musisz znac lotnisko i wczesniej byc na nim, wczesniej przejsc przez bramke, znac procedury, pamietac jakie ubranie miales na sobie i tak sie ubrac zeby bramka nie piszczala. Do 15g spokojnie w Europie przewieziesz i poza Europe tez. Ale nie wracaj do Europy z niczym podejrzanym, koksik mocno pachnie a przy miedzykontynentalnych lotach powrotnych psy do narkotykow moga byc nawet i przy sortowni bagazu glownego i (sam tak mialem) przy wejsciu do samolotu gdzie kazdy bagaz podreczny i kazdgo pasazera obwachuja, ale to glownie w tych kokainowych krajach. Jak lecisz na wakacje do Grecji, Portugalii, Hiszpani to nie krepuj sie, ubierz sie tak zeby nie pikala bramka, wygladaj elegancko i schludnie i zachowuj sie naturalnie. Jezeli stres Ci moze zjesc i zacznie Ci sie jezyk platac to wtedy beda klopoty. Koszula, krawat, okularki i heja. Po pierwszej kontroli wyjmij sprzet z gaci/skarpetki i trzymaj go w husteczce, udawaj ze masz katar i w razie W mozesz husteczke wywalic. Zapomnij o lataniu do Azji/Australii ze sprzetem.
  • 13 / 4 / 0
[mention]Rysiek_z__Klanu[/mention]... A jak z Gruzją?
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2018 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono tag MENTION
"Dlaczego to jest nielegalne?" :retarded:
  • 140 / 4 / 0
Jakiś pomysł jak bezprzypałowo przewieźć tabsy benzo z NL do Portugalii? :P Tylko bagaż podręczny biorę
  • 4603 / 2210 / 1
[mention]theSMOKEN[/mention]

Wkładasz do "apteczki" w bagażu podręcznym i wioo. Na własny użytek w obrębie wspólnotowym spokojnie przewieziesz. Oczywiście pod warunkiem, ze to nie 1200 tabsów...
W razie pytań mówisz, ze lekarz ci kazał brać te tabsy i nie do końca wiesz co to jest. Lekarz kazał, więc się go słucham. Amen.
  • 140 / 4 / 0
09 maja 2018DexPL pisze:
[mention]theSMOKEN[/mention]

Wkładasz do "apteczki" w bagażu podręcznym i wioo. Na własny użytek w obrębie wspólnotowym spokojnie przewieziesz. Oczywiście pod warunkiem, ze to nie 1200 tabsów...
W razie pytań mówisz, ze lekarz ci kazał brać te tabsy i nie do końca wiesz co to jest. Lekarz kazał, więc się go słucham. Amen.

Spoko, apteczki raczej nie powinni przetrzepywać :D
  • 326 / 13 / 0
Samolot z Polski do Neapolu (tydzień później z Palermo do Polski). Chciałbym w woreczku z płynami zabrać oprócz żelu pod prysznic także roztwór flubromazepamu w identycznej buteleczce). Istnieje ryzyko przypału przy rutynowej kontroli płynów? Niby Włochy, Unia i te sprawy, ale jednak trochę się cykam...
Ewentualnie czy ktoś wie jak znaleźć listę substancji zakazanych prawnie we Włoszech? Choć nie sądzę, by coś takiego było zabronione.
  • 326 / 13 / 0
No odpowie ktoś coś? Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Przemyślenia? Psy raczej na glikol nie są szkolone co? xD Ale obawiam się kontroli. Benzo z receptą by przeszło, ale co jeśli złapią mnie z psychotropami RC? To tym bardziej delikatna sprawa, że wolałbym, by towarzysz podróży o niczym się nie dowiedział. Jakby co Flubromazepam nie jest na żadnej liście substancji zakazanych/kontrolowanych we Włoszech. Czuję, że wypierdzielą mnie z tym jak nie będę mieć recepty. Czy pozostaje iść do jakiegoś lekarza, przyznać się do brania benzo i poprosić o pakę klonów? :(
  • 1294 / 230 / 0
10 maja 2018modest pisze:
Samolot z Polski do Neapolu (tydzień później z Palermo do Polski).
Dziękujemy za wskazanie rejsów, które mamy dokładniej kontrolować.

Straż graniczna.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 326 / 13 / 0
Słabe, ale powiedzmy, że Twoja odpowiedź uświadomiła mi, że albo benzo na receptę albo nic, Rydzyku.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.