Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1259 / 10 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
Zauważyłem, dość powszechna jest na tym forum praktyka tłumaczenia, iż masło składa się z masła
no tak, ale ludzie przychodza tu ze swoimi problemami zdrowotnymi właśnie spowodowanymi DXM, a pytając zwykle mają na mysli: "czy to samo przejdzie czy mam iśc do lekarza i przyznać się do wszystkiego i paść na kolana".
Inną kwestią jest to czy DXM jest przyczyną zaburzenia czy tylko impulsem wyzwalającym istniejącą kondycję.
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1587 / 11 / 0
Bo z pewnymi problemami chyba jednak lepiej się udać do okulisty, czy psychiatry. ;)

Poza tym wiele zaburzeń powodowanych przez różne dragi może też wystąpić np. w wyniku silnego stresu, więc nie trzeba się przyznawać. Lepiej nawet tego nie robić, bo wtedy lekarz skieruje na odwyk, zamiast wyleczyć.
  • 4024 / 372 / 951
Jeżeli ktoś ma spowodowany przez dragi problem medyczny na tyle poważny, że musi udać się z nim do lekarza, to powinien mówić mu prawdę, inaczej nie ma to sensu, a w skrajnych przypadkach może być wtórnie niebezpieczne, gdy np. wprowadzony lekarz w błąd zaordynuje terapię/lek wchodzący w niepożądaną interakcję lub pogłębiający problem.
  • 3250 / 358 / 2
ja wam szczerze powiem ze mimika mi czasem posluszenstwa odmawia. Jak mam przesyt albo jakis stres czy cos to czasem mi jakis miesien swiruje, chujowa sprawa
  • 144 / / 0
jogurt pisze:
ja wam szczerze powiem ze mimika mi czasem posluszenstwa odmawia. Jak mam przesyt albo jakis stres czy cos to czasem mi jakis miesien swiruje, chujowa sprawa
Też to mam, ale mija razem ze zjazdem, no max tydzień później.
  • 49 / / 0
Jak dla mnie to spora część z Was przesadza z tymi niby efektami od dragów, które tak naprawdę są zupełnie normalne. Np. to:
kiedy chce zasnac a dalej mam faze to slysze meczace ( bo ciezko zasnac) glosy/rozmowy jednak tylko w myslach
Nieraz miewam identycznie kładąc się spać i pozwalając moim myślom krążyć bez celu, wtedy zaczyna się robić dziwnie i w myślach słyszę np. jak dziesięć różnych osób wymawia moje imię. Aco w znacznym stopniu wymęcza zarówno psychicznie i fizycznie. Tak samo z tymi 'mroczkami' w ciemnych miejscach - jak to jest efekt DXMu, to musiałem sporo tego ćpać we wczesnym dzieciństwie. :rolleyes:
  • 1587 / 11 / 0
Autor tematu opisał wszystko w tak wyolbrzymiony sposób , że początkowo wszyscy skojarzyli te głosy ze schizofrenicznymi objawami. Jednak po przeczytaniu Twojego postu stwierdziłam, że ja też tak mam.

Ja często na trzeźwo ( a autor na dodatek ma tak na fazie :/ ) podczas zasypiania, gdy wpadam w stan alfa, słyszę np. różne rozmowy bliskich mi osób , które są po prostu wspomnieniami mojej podświadomości, tak samo jak zdarza mi się w takim stanie mieć takie cevy jak po DXM. To jest typowe dla półsnu.
  • 1259 / 10 / 0
głosy ma w głowie każdy- normalny stan, jak o 7 rano jedziemy tramwajem do pracy to całkowite zablokowanie ich przechodzenia do świadomości. Jak inaczej komunikowałyby się neurony, kiedy wykonują tytaniczną pracę oceny atrakcyjności potencjalnego partnera, na migi?
Zmęczenie, nawet nikotyna może powodować rozdarcia w tych barierach- czasami coś usłyszymy, ale wiekszość z nas traktuje to jako norme, to w końcu my i nasze myśli.
Po DXM dochodzi do całkowitego zniesienia bariery (podobnie po alkoholu- tylko wtedy dialog neuronów bezpośrednio trafia do ośrodka mowy) - a szum jaki nasz mózg normalnie generuja może przestraszyć niejednego.

Podstawowa różnica pomiędzy normą, a patologią to natężenie głosów.
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 580 / 4 / 0
u mnie często występują (szczególnie po połozeniu do łóżka) takie jakby "białe szumy" o wysokiej częstotliwości, która pulsuje, to narastając, to malejąc. Nie wiem co to jest, podobno towarzyszy coś takiego zjawisku OoBE. Czasem jest wyjątkowo nieprzyjemne :/
  • 576 / 11 / 0
Szumy są w trakcie paraliżu sennego i chyba przed i po też. Jak się bawisz w OoBE to nie przestrasz się mar nocnych i wibracji ;-).
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.