Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
pokolenie Ł.K. pisze:Zauważyłem, dość powszechna jest na tym forum praktyka tłumaczenia, iż masło składa się z masła
Inną kwestią jest to czy DXM jest przyczyną zaburzenia czy tylko impulsem wyzwalającym istniejącą kondycję.
Poza tym wiele zaburzeń powodowanych przez różne dragi może też wystąpić np. w wyniku silnego stresu, więc nie trzeba się przyznawać. Lepiej nawet tego nie robić, bo wtedy lekarz skieruje na odwyk, zamiast wyleczyć.
jogurt pisze:ja wam szczerze powiem ze mimika mi czasem posluszenstwa odmawia. Jak mam przesyt albo jakis stres czy cos to czasem mi jakis miesien swiruje, chujowa sprawa
kiedy chce zasnac a dalej mam faze to slysze meczace ( bo ciezko zasnac) glosy/rozmowy jednak tylko w myslach
Ja często na trzeźwo ( a autor na dodatek ma tak na fazie :/ ) podczas zasypiania, gdy wpadam w stan alfa, słyszę np. różne rozmowy bliskich mi osób , które są po prostu wspomnieniami mojej podświadomości, tak samo jak zdarza mi się w takim stanie mieć takie cevy jak po DXM. To jest typowe dla półsnu.
Zmęczenie, nawet nikotyna może powodować rozdarcia w tych barierach- czasami coś usłyszymy, ale wiekszość z nas traktuje to jako norme, to w końcu my i nasze myśli.
Po DXM dochodzi do całkowitego zniesienia bariery (podobnie po alkoholu- tylko wtedy dialog neuronów bezpośrednio trafia do ośrodka mowy) - a szum jaki nasz mózg normalnie generuja może przestraszyć niejednego.
Podstawowa różnica pomiędzy normą, a patologią to natężenie głosów.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.