Dzienny oddział psychiatryczny rehabilitacyjny dla osób z podwójną diagnozą przy szpitalu Babińskiego
Oddział dzienny leczenia zaburzeń osobowości zakładu psychoterapii szpitalu uniwersyteckiego.
Dzięki!
Wjebanie w opio (głównie kodeina, ale była też parę razy majka, tramal, DHC) i spierdolona psychika (parkinsonizm, fobia społeczna, dwubiegunówka). Z tej kodeiny możecie się śmiać, ale dla mnie to jest naprawdę duży problem finansowy, gdybym zarabiał z 5k to bym to pierdolił i acetylował majkę ale tak dobrze to nie ma.
I czy jeśli byłem gdzieś z 4 lata temu rok na 'wakacjach' i mimo dostępu do kody (praca na zewnątrz) o niej wcale praktycznie nie myślałem, lecz po powrocie pierwsze co to wstąpiłem apteki i kupiłem 4 paki / po 10 dniach w szpitalu po celowym i nieudanym przedawkowaniu BF-a też pierwszy kierunek jaki obrałem to apteka to czy jest sens poświęcić te parę miesięcy/pół roku czy tam więcej na ośrodek ? Jak Wy się na to zapatrujecie ?
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
;-)
(dajcie znać, czy aktualne/czegoś brakuje)
#mops
tur3k pisze: czy jest sens poświęcić te parę miesięcy/pół roku czy tam więcej na ośrodek ? Jak Wy się na to zapatrujecie ?
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
belejaki pisze:Turek ty jestes z Dabrowy Gorniczej? Czy DG to inne miasto :O? http://www.nzozszansa.pl/ obadaj ten.
Sam ośrodek jak i program leczenia wyglądają zachęcająco, ma to ręce i nogi, czegoś takiego właśnie szukam i jeśli atmosfera i zasady są tam w miarę normalne (a nie takie jak w Gliwicach z tego co pisano w tym temacie) to piszę się na to. Nie jest jednak napisane nic o przyjęciach osób z podwójną diagnozą, a ja taką właśnie posiadam. Takich ludzi też przyjmują czy tylko uzależnionych od dragów, ale zdrowych na umyśle (celowo pomijam w tym momencie fakt, że uzależnienie to też choroba) ?
Blu pisze:Turku, jak najbardziej jest sens. Z tego co piszesz o swoim życiu (wegetacji) wynika, że nie masz kompletnie nic do stracenia. Może cię tam choć trochę naprostują.tur3k pisze: czy jest sens poświęcić te parę miesięcy/pół roku czy tam więcej na ośrodek ? Jak Wy się na to zapatrujecie ?
Tak w ogóle to dzięki za miłe słowa i przekonanie mnie, że ośrodek jest mi potrzebny. Wcześniej miałem wątpliwości, teraz jestem tego pewien :)
#mops
update 17:06:2015: http://www.nzozszansa.pl/
Ośrodek także dla osób z podwójną diagnozą. Można się zapisać od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16, trzeba jednak co tydzień dzwonić i potwierdzać chęć przystąpienia do programu. Zabiła mnie informacja odnośnie czasu oczekiwania - ok 7 miesięcy :-/
update 29.06.2015: a jednak nie, albo wcześniej zostałem wprowadzony w błąd albo oni sami nie wiedzą z czego żyją, odesłali mnie do Gliwic :retarded:
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.