Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 334 / 13 / 0
queen elizabeth pisze:
Czytałam o czymś takim jak HERMINA cyt. za "Domowy poradnik medyczny" - "Hermina wywołuje oszołomienie z uczuciem złości. Z tego powodu nazywana jest jadem agresji" umieścili ją w związkach halucynogennych razem z haszem i meskalina...
aczkolwiek nigdy nie słyszałam o czymś takim w realu, ot ciekawostka
Myślę, że w "Domowym poradniku medycznym" znalazła się literówka i chodziło o HARMINĘ, którą można znaleźć np w rucie stepowej, a którą właśnie oskarżano o powodowanie ataków złości. Oczywiście twórcy tego poradnika tyle wiedzą o substancjach halucynogennych co nic.
  • 3129 / 26 / 0
Tym bardziej, że harmina w konkretnej dawce praktycznie unieruchamia.
High, how are you?
  • 805 / 102 / 22
Midinwaerne - u mnie to czego szukasz wywołał lorazepam. Miałem paczuszkę, żarłem przez trzy dni, a dnia czwartego miałem wszystkie trzy, poszukiwane przez Cię objawy...
  • 341 / 1 / 0
Cóż, jakieś szczególnie wybitne źródło wiedzy to to nie jest ;] choć pierwsza pomoc jest na 5 z plusem

co do tematu - alko + rozmowy o polityce i sytuacji gospodarczej
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1558 / 18 / 0
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 20 / / 0
Może się ktoś nie zgadzać, ale jak chcesz komuś wpierdolić to możesz sobie co nie co przyjarać. Np. u mnie na fazie (dodać do tego mocną kawe 2-3h wcześniej) boks wychodzi świetnie, złości czuć nie będziesz ale za to spokój i skupienie pomogą Ci obić komuś ryj %-D
  • 622 / 1 / 0
Odpowiedź będzie zupełnie nie taka jakiej oczekiwał pytający.
Polecam opiaty:)
Tzn stracisz potrzebę nakręcenia się na agresję, poczujesz się miło i będziesz mieć w dupie wszystko co Cie wkurwia. Dla mnie zdecydowanie lepsza opcja.
  • 8 / / 0
Chociaż odpowiedź: alkohol+ polityka- jest bardzo celna. Właściwie można mieć wkurw bez alkoholu :)
  • 311 / 4 / 0
1. Wódka.
2. Wódka + inny alkohol.
3. Wódka + inne alkohole + energetyki
4. alkohole + feta
5. Sterydy.
*Sterdydy + alkohol + feta = UltraRozpierdol murowany.

Nie wiem po co Ci taki stan ale hooj z tym. Ja po prostu jak jestem wkurwiony i się napiję to mam takie ciśnienie na rozpierdol ,że dziwie się ,że jeszcze żyje. Najczęściej jest to spowodowane wkurwieniem przez kobietę... Aha i pamiętaj ,że czasami możesz się mocno zapomnieć i skutki mogą być kilkuletnie lub dożywotnie. Trybiki w łepetynce łatwo poprzestawiać. Pozdro
  • 8 / / 0
Taka wiedza jest mi potrzebna tylko i wyłącznie do zaspokojenia ciekawości i poruszenia tego tematu :D
Słyszałem kiedyś, że alkohol sam w sobie nie powoduje agresji... On po prostu "wzmacnia" stan w jakim człowiek się znajduje, w chwili gdy przyjmuje ten narkotyk. Zauważcie, jaki jest procent osób na imprezie które są agresywne. Większość kultoorka, dobry nastrój etc... ale jeden pije na umór, żeby zapić smutek, żeby zapomnieć o czymś, albo np widział jak jego dziewczyna liże się z najlepszym kumplem. I co wtedy człowiek robi? Pije! A później nie dziwota, że komuś obija morde.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.