Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 334 / 13 / 0
queen elizabeth pisze:
Czytałam o czymś takim jak HERMINA cyt. za "Domowy poradnik medyczny" - "Hermina wywołuje oszołomienie z uczuciem złości. Z tego powodu nazywana jest jadem agresji" umieścili ją w związkach halucynogennych razem z haszem i meskalina...
aczkolwiek nigdy nie słyszałam o czymś takim w realu, ot ciekawostka
Myślę, że w "Domowym poradniku medycznym" znalazła się literówka i chodziło o HARMINĘ, którą można znaleźć np w rucie stepowej, a którą właśnie oskarżano o powodowanie ataków złości. Oczywiście twórcy tego poradnika tyle wiedzą o substancjach halucynogennych co nic.
  • 3127 / 27 / 0
Tym bardziej, że harmina w konkretnej dawce praktycznie unieruchamia.
High, how are you?
  • 871 / 119 / 22
Midinwaerne - u mnie to czego szukasz wywołał lorazepam. Miałem paczuszkę, żarłem przez trzy dni, a dnia czwartego miałem wszystkie trzy, poszukiwane przez Cię objawy...
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 1 / 0
Cóż, jakieś szczególnie wybitne źródło wiedzy to to nie jest ;] choć pierwsza pomoc jest na 5 z plusem

co do tematu - alko + rozmowy o polityce i sytuacji gospodarczej
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1558 / 18 / 0
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 20 / / 0
Może się ktoś nie zgadzać, ale jak chcesz komuś wpierdolić to możesz sobie co nie co przyjarać. Np. u mnie na fazie (dodać do tego mocną kawe 2-3h wcześniej) boks wychodzi świetnie, złości czuć nie będziesz ale za to spokój i skupienie pomogą Ci obić komuś ryj %-D
  • 622 / 1 / 0
Odpowiedź będzie zupełnie nie taka jakiej oczekiwał pytający.
Polecam opiaty:)
Tzn stracisz potrzebę nakręcenia się na agresję, poczujesz się miło i będziesz mieć w dupie wszystko co Cie wkurwia. Dla mnie zdecydowanie lepsza opcja.
  • 8 / / 0
Chociaż odpowiedź: alkohol+ polityka- jest bardzo celna. Właściwie można mieć wkurw bez alkoholu :)
  • 311 / 4 / 0
1. Wódka.
2. Wódka + inny alkohol.
3. Wódka + inne alkohole + energetyki
4. alkohole + feta
5. Sterydy.
*Sterdydy + alkohol + feta = UltraRozpierdol murowany.

Nie wiem po co Ci taki stan ale hooj z tym. Ja po prostu jak jestem wkurwiony i się napiję to mam takie ciśnienie na rozpierdol ,że dziwie się ,że jeszcze żyje. Najczęściej jest to spowodowane wkurwieniem przez kobietę... Aha i pamiętaj ,że czasami możesz się mocno zapomnieć i skutki mogą być kilkuletnie lub dożywotnie. Trybiki w łepetynce łatwo poprzestawiać. Pozdro
  • 8 / / 0
Taka wiedza jest mi potrzebna tylko i wyłącznie do zaspokojenia ciekawości i poruszenia tego tematu :D
Słyszałem kiedyś, że alkohol sam w sobie nie powoduje agresji... On po prostu "wzmacnia" stan w jakim człowiek się znajduje, w chwili gdy przyjmuje ten narkotyk. Zauważcie, jaki jest procent osób na imprezie które są agresywne. Większość kultoorka, dobry nastrój etc... ale jeden pije na umór, żeby zapić smutek, żeby zapomnieć o czymś, albo np widział jak jego dziewczyna liże się z najlepszym kumplem. I co wtedy człowiek robi? Pije! A później nie dziwota, że komuś obija morde.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.