Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 545 / 8 / 0
Ok. Dzięki za dobre rady. Ustabilizowałem się na dwóch dawkach dziennie, pierwsza zaraz po przebudzeniu i druga po 3h. Dzięki temu mam fajną energię do rozpoczęcia dnia, a nawet jak GBL zejdzie to do wieczora mam dobry humor. Żadnych lęków, stanów przygnębienia - nic. Bardzo mi to pomaga, bo miałem bardzo przejebane ostatnio.
Luk.low@interia.pl
  • 1174 / 19 / 15
Ja niestety codziennie walę około 10-15 ml, a w ogóle nie mam problemów ze snem. Nawet jak poleję podwójną dawkę na sen, to nie budzę się w nocy, śpię po prostu normalnie. Może jestem jakimś cyborgiem... Te przypadłości pojawiały się na początku ciągu.

Swoją drogą trzeba zaprzestać tego picia, no do chuja...
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 554 / 14 / 0
WawaEndrju pisze:
Ja niestety codziennie walę około 10-15 ml, a w ogóle nie mam problemów ze snem. Nawet jak poleję podwójną dawkę na sen, to nie budzę się w nocy, śpię po prostu normalnie. Może jestem jakimś cyborgiem... Te przypadłości pojawiały się na początku ciągu.

Swoją drogą trzeba zaprzestać tego picia, no do chuja...

A od jak dawna pijesz?
  • 97 / / 0
zgadzam sie z tym co napisał @hess przez pół roku piłem GBL codziennie wieczorem 5-6ml,piłem zeby przestac pic alko,nie miałem zadnych skutkow ubocznych a wrecz przeciwnie,cisnienie miałem o wiele niezsze zero problemow ze snem ogromna motywacja do działania.Lekkie problemu zaczeły sie jak piłem 12-15 dziennie po 3 miesiacach pojawiły sie objawy uzaleznienia fizycznego,serce,spałem po 4 godzinny dziennie pomimo tego ze czułem sie wypoczety to mózg mi wolniej pracował,jak pic codziennie to max te 7ml albo pic nawet i 15ml ale 2 razy w tygodniu max,innej drogi nie ma bo predzej czy pozniej jestes wjebany
  • 680 / 43 / 0
u mnie przerobienie 40ml w 3 dni już skutkowało totalnie rozjebanym cyklem snu, koszmarami, pobudkami co 1-2h i brakiem możliwości zaśnięcia bez kolejnej polewki. w sumie to i dobrze, bo chyba tylko dlatego ograniczyłam spożywanie giebla- teraz piję max 1,5 2x dziennie i to nie codziennie.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 585 / 52 / 0
Ja bym nie przekraczał 5ml/dobę, a i tak pewnie są osoby u których po roku takiego picia jeśli nie fizyczne objawy jeszcze uzależnieni to psychiczne mogą być na tyle silne że wrócisz i tak do picia , ja prawie 2 lata piłem jakieś 7 do 12ml/dobę z przerwami co jakiś czas na kilka dni. Czasem jeśli wypiłem ostatni raz później niż jakaś 17-18 to pół nocy walałem się po łóżku i kolejnego dnia już uważałem, grunt to nie mieć go w domu żeby w nocy jeśli już nawet nie da sięrady spaćnie kusiło na szybkie rozwiązanie problemu.
W tym czasie, dwóch znajomych i moja dziewczyna już na maksa się wjebali a u mnie oznak uzależnienia fizycznego jeszcze żadnych nie było, tylko co z tego jak potem wystarczyły jakies 3-4 dni ostrej imprezy z 24h GBL + stymulanty i poszło już górki.

Porównywanie brania czegokolwiek dla celów rekreacyjnych a nawet i takich samych dawek już tylko jako leku, dużo moim zdaniem zmienia, psychiczne uzależnienie nie postępuje w takim stopniu jak przy braniu dla funu. To coś jak z rannymi żołnierzami wracającymi z wojny gdzie z grupy uzależnionych od morfiny po powrocie do domu dla większości udawało się zakończyć uzależnienie, a przynajmniej odsetek osób wychodzących z uzależnienia by nie współmiernie wysoki do ilości osób kończących uzależnienie

Teraz piję około 35ml dziennie, ale nie jest to stałą bo i do 50ml potrafię dojść jak si rozpędzę za bardzo. Ciąg około dwóch lat z przerwą może raz miesięczną i może trzema do maks 2 tygodni.Równocześnie przez ten okres kilka gram tygodniowo jakiegoś stymulanta (teraz od może 3 miesięcy średnio 3-5g apvp/tydz),
Przed tym ciągiem miałem około 7 miesięcy przerwy po wcześniejszym trwającym jeszcze dłużej bo grubo ponad 3 leta ciągu GBL+mefedron , wtedy nie schodziłem poniżej 50ml+ średnio 3g mefa /dobę. Odstawienie finalnie skończyłem wtedy w szpitalu, ale poza tonami benzo, neuroleptyków i kroplówką 2 pierwsze dni, czyli standard dla wszystkich i na wszystko na nic innego nie ma co liczyć i teraz się zastanawiam czy nie lepiej samemu w domu to zrobić, jakieś sugestie? Czas mam do końca listopada na to
  • 1174 / 19 / 15
Piję od 4 miesięcy w ciągu. O dziwo na początku ciągu piłem dużo więcej. Teraz ogrniaczam
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 554 / 14 / 0
@baltazar nie chcę umniejszać Twojej silnej woli, ale wątpię żebyś podołał sam. może jakiś monar? bo w szpitalach to rzeczywiście ciężko o pomoc, oni chcą się tam pozbyć ćpunów, zresztą nie ma się co dziwić.

@endrju ja w o połowę krótszym ciągu miałam w zasadzie tak samo, zero kłopotów ze snem... za to okrutna bezsenność pojawiła się właśnie po odstawieniu. :/
  • 4807 / 267 / 0
U mnie przez ostatni 4 miesięczny ciąg zero problemów ze snem do momentu odstawiania i ogranicznia dawek. Już pisałem w którymś temacie o pojawieniu się paraliży przysennych i prawdopodonie drgawek. Wielokrotnie też budziłem się w nocy przez około 2 może 3 tygodnie. Obecnie bez problemu sypiam po 8 godzin. Jakoś poszło.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1425 / 80 / 0
Kiedyś jak starałem się pić nie przekraczając określonych dawek tj 6ml da dobę i nie później niż 17, ale jak dosłownie zamknąłem koło i poleciałem z dodatkowym dawkami na sen przez 4 dni kolejne dni i GBL się skończył to było "co jest qrwa" a tutaj objawy odstawienne. Zaskoczyło mnie to trochę, bo nie byłem uświadomiony jeszcze, ze to tak szybko wjebuje fizycznie, nie miałem też żadnych środków do kontr-ataku. To był taki niemiły surprajz na niedzielę.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2013 przez hess, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.