– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Zatrucie jest efektem bezmózgiego naćpania się, objawiające się takim to zatruciem, iż że szacunek zyskuje się taki, jaki się okazało. Inaczej, to pewna forma dostrojenia się, na określone wibracje. Ćpun dla halunów będzie ćpunem na halunach. Got it?
Potrafisz wyjaśnić coś rzeczowo, bez wywyższającego się tonu oraz gmatwania wszystkiego żeby podtrzymać w innych to odczucie? Bo pytam nie zaczepnie, tylko z najnormalniejszego pragnienia zrozumienia i wiedzy. Sprostasz wyzwaniu wytłumaczenia mi tego, czy wyjdziesz z założenia że jak nie rozumiem Twoich niejasnych odpowiedzi to mam się pierdolić?
Dalej pytam nie zaczepnie, tylko prosto i jasno mówię co myślę. No offence.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Nie mam najmniejszego zamiaru niczego wyjaśniać z bardzo prostego powodu - nie ma komu, no offence.
Chcesz zrozumieć? W czym problem? Jaka jest różnica między teorią a praktyką? Ano taka, że można gadać i gadać - to jest teoria, można też samemu się postarać - to jest praktyka. Jeśli starczy odwagi oczywiście. Chcesz żebym potrzymałem za rękę i poprowadził przez cały proces, czasem kilkudniowy? Teoretycznie mógłbym ale praktycznie wirtualnie nie mam zamiaru, to zbyt niebezpieczne dla ułomnej niejednokrotnie psychiki. To nie do Ciebie, żeby nie było, jedynie zobrazować chciałem.
i jeszcze jedno , do czego porównujecie faze po daturze ? benzydamina ? Kwas ? Grzyby ? Muchomor ? Substancje wziewne (kleje itp ) ?
leamas pisze:Jaka jest różnica między teorią a praktyką?
Pytałem się jak rozumiesz słowo "zatrucie". Pytam się jako osoba zainteresowana biologią, nie metafizyką. Jaki wpływ substancji na organizm nazywasz "zatruciem"? Czy blokowanie działania acetylocholiny to zatrucie, a zstępowanie do piekła to doświadczenie pożądane (przez niektórych, nie czepiaj się łaskawie)?
leamas pisze:Nie mam najmniejszego zamiaru niczego wyjaśniać z bardzo prostego powodu - nie ma komu, no offence.
– Jak zdołałaś wrócić?
Nic do stracenia, hehe. Ciekawe podejście.
A to trzeba było tak od razu. Zatrucie tutaj to wszystkie niepożądane fizyczne elementy, takie jak podwyższona temperatura, wysokie ciśnienie. Występują zawsze ale w pewnym sensie można je kontrolować, nie stanowią wtedy zagrożenia dla życia. Kiedy takie zagrożenie się pojawia, mowa jest o zatruciu.
Nigdzie nie napisałem, że jesteś zbyt mały. I niczego nie skąpię, inaczej bym to nazwał ale tego nie zrobię, na tym to właśnie polega. Mam jednak nadzieję, że chociaż pojęcie zatrucia jest już mniej mgliste. Co do objawów psychicznych, takich jak CEV, OEV, OOBE, LD, niezamierzone bilokacje, przesuwające się przedmioty czy inne podobne - nie są one zatruciem, to efekt właściwego działania, takiego, po którym zwykle ląduje się na toksykologii, jeśli ktoś się zorientuje oczywiście.
leamas pisze:A to trzeba było tak od razu. Zatrucie tutaj to wszystkie niepożądane fizyczne elementy, takie jak podwyższona temperatura, wysokie ciśnienie. Występują zawsze ale w pewnym sensie można je kontrolować, nie stanowią wtedy zagrożenia dla życia. Kiedy takie zagrożenie się pojawia, mowa jest o zatruciu.
Nie, nie, to nie są silne halucynacje, to tylko taka podróż, z której możesz nie wrócić. Jest to jednak uzależnione od tego czy ją odbędziesz w ogóle, większość przygód to zwykłe zatrucia.
Czyli: większość osób które zjada bieluń kończy na wysuszeniu śluzówek, podwyższonej temperaturze, wysokim ciśnieniu.I na halucynacjach, ale jednak efekty zatrucia przewyższają wszystko. Tak czy nie?
leamas pisze: A to trzeba było tak od razu
leamas pisze:I niczego nie skąpię, inaczej bym to nazwał ale tego nie zrobię, na tym to właśnie polega.
– Jak zdołałaś wrócić?
Lepiej?
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/2/246b8639-b7bd-4e00-a8b7-e90a77349d1a/acid-reducer.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250502%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250502T014902Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=fb2f1863458aaa8dd1a4aeeb3321e7c6c190d0c4344d502024b7f55634e88991)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/prof._marcin_wojnar.png)
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia
Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.