Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 60 / / 0
Night Garden pisze:
yam'teoretyk pisze:
Kropla w morzu.. Pominą. Znajdą jeszcze coś na mnie. %-D
Znajdą?
Człowieku, od kiedy jesteś moderatorem, masz już własną teczkę w CBŚ, a Twój nick jest gdzieśtam przyczepiony na tablicy korkowej ;)
Żeby nikt się nie zdziwił, jak blisko prawdy może być powyższy wywód (bez przymrużenia oka)! Niekoniecznie CBŚ i niekonicznie tylko moderatorzy (i administratorzy). Psiarnia jest wyjątkowo uczulona na "wywrotowców" i narkotyki - te w ich mniemaniu. Węszy jak tylko może, a jak coś poczuje to łatwo nie odpuści. Hyperreal jest solą w ich oku i plamą na psiarskim honorze (ciekawe, jak pieski, jak lichego gatunku jest to honor?), bo jak to możliwe, że grupa narkusów** leci z nimi w chuj i bezkarnie prowadzi oraz odwiedza tę witrynę?! :D

*Psiarski to nie pieski, jeśli chodzi o przymiotniki.
**http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 48#p189248, 3. akapit.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2007 przez thcxtc, łącznie zmieniany 1 raz.
Pora na bezpieczeństwo - [b]OpenBSD[/b] - [url]http://www.openbsd.org./[/url].

Wy! - strzeżcie się - [b]AMOK 997! JEBAĆ PSIARNIĘ!!![/b]
Sława kiferom!
  • 178 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: marcin »
w moim przypadku internet mnie nie wciągnął w ćpanie ale był bardzo dużym narzędziem do poszerzania swojej wiedzy o tym i owym związku/substancji, najbardziej co mi się podobało to ekstrakcja kodeiny, acodin i Gałka muszkatołowa, nie znałem tego wcześniej nawet nie przypuszczałem że to na wyciągnięcie ręki jest
Uwaga! Użytkownik marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: true playa »
Gdyby nie było hypka to nadal bym trwał w propagandzie :-/
Nie stałbym się narkomanem marihuany :nuts:
Hyperreal otworzył mi oczy, wybudził mnie z matrixa , tego realnego , w którym ludzie do dziś trwają w propagandzie i moheryźmie...
Dziękuję
Uwaga! Użytkownik true playa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 1 / 0
Już chyba lepiej jakbyś nie trafił na tę stronę. Narkomani marihuany to straszni ludzie.
Exhausted with the mundane
Simplicity means no longer plain
Strugglin' with the insane
Darkness and warmth
The obvious and mysterious
Magical colors, mythical shadows
Half thought with no meaning
They label me insane
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
A ja przez Hypka zostałem Narkomanem Leku Przeciwkaszlowego. Też jestem strasznym człowiekiem.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Ja przez Hypa mam macki, rogi i oczy z ognia. Jestem BARDZO strasznym człowiekiem :(
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: true playa »
A ja sie Ciebie wcale nie boje :-D Poćpałbym z człowiekiem z ognia.
Uwaga! Użytkownik true playa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Tylko oczy mam z ognia.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 425 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: MajkiMajk »
A nogi jak z waty gdy smyrasz sie mackami?
  • 3490 / 55 / 0
Tak. Bo smyram się po uszach zamiast których mam wargi sromowe.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
Newsy
THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.