Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
Ciekawe wynurzenie, przyszło po Szałwii :)?

Od 13 roku życia palisz MJ, nie piszesz ile masz lat (domyślam się, że 17). Nie wiek rozpoczęcia się liczy, tylko długość zażywania czegoś, żeby móc w pełni określić skutki. Jeszcze masz szanse zostać żebrakiem, złodziejem itp. Organy ucisku zrobią wszystko, żeby Cię zepchnąć. Bo przecież ćpunem jesteś od pierwszego jointa.

Dla państwa, mimo tego wszystkiego, co piszesz, pozostaniesz marginesem. Czymś, czego trzeba się pozbyć. Z utylitarnego punktu widzenia, narkotyki przeszkadzają w budowaniu państwa, prowadzeniu wojen itd. Szczególnie psychodeliki potrafią zwiększyć samoświadomość. Ale państwo nie działa utylitarnie. Działa "jakoś" nie dając w zamian żadnego spójnego systemu. I tutaj kryje się cicha, zagłuszana przez chęć posiadania, chęć odkrywania własnego umysłu, opuszczania barier, jakie wyznaczyła nam ewolucja. Bo przecież w człowieku drzemie naprawdę wiele.

Dlatego dla mnie jedynymi rozsądnymi poglądami jest liberalizm, gdzie każdy może zrobić ze sobą to, co chce. Gdzie każdy jest kowalem swojego losu. Bo przecież wolność jest nieodłącznym elementem człowieczeństwa. Niestety, wielu ludziom tego człowieczeństwa już za dużo nie zostało...

Nie ma czegoś takiego, jak natura. Pamiętaj, że taka pietruszka jest o wiele bardziej szkodliwa od LSD, które jest syntetykiem - a dla mnie na zawsze pozostanie królem. Środki należy oceniać raczej pod względem efektów ubocznych, czy potencjału uzależniającego. Dlatego najniebezpieczniejsze są depresanty.

BTW, jesteś anarchistą/anarchokomunistą? Bo anarchokapitalistą raczej nie :D (a szkoda).
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 46 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salvi »
Wynurzenie wywiodło się o tak sobie, poprostu mam takie poglądy. Jestem surrealistą.Państwo już zrobiło ze mnie zdemoralizowanego nastolatka, który posiadał 0,92 g Marihuany.
Piszesz dokładnie o tym, o czym pisałem ja, z tym, że ja nie jestem zwolennikiem jakichkolwiek doktryn neologistyczny, po prostu jestem człowiekiem, który pragnie żyć w naturalnym świecie bez wartości materialnych. Z reszta moja ideologia życia jest zbyt skomplikowana i "zwariowana" abym na dzień dzisiejszy przedstawił ją dogłębnie. Poza tym musze ją jescze dopracować, ale po krótce z tego co piszę można się domyślić w jakim kierunku dążę.
Co do tych naturalnych specyfików, to troszeczke się zagalopowałem, bo również uwielbiam LSD:> I masz racje
co do tego, że środki należy klasyfikować pod względem efektów uboczych i potencjału uzależniającego.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2008 przez Salvi, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 416 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArsonMJ »
Chłopie, chyba za dużo zażywasz LSD... %-D
noc, miasto, czas
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
ArsonMJ pisze:
Chłopie, chyba za dużo zażywasz LSD... %-D
Dlaczego? Dlatego, że potrafi się odciąć od pseudowartości wciskanych masom? Prawda jest taka, że w bogatszych krajach poziom szczęścia wcale się jakoś extremalnie nie podnosi, ludzie są szczęśliwi tylko, gdy są bogatsi od sąsiadów. Pytanie, czy to takiego szczęścia poszukujemy? Może czas coś zmienić w sposobie patrzenia na siebie przez pryzmat innych (i na odwrót)?
Ja nie potrafię się odciąć od chęci posiadania i zwiększania swojego majątku - tym bardziej podziwiam tych, którzy są to w stanie zrobić.

Nie musisz koniecznie tworzyć własnej ideologii, jestem niemal pewny, że taki nurt światopoglądowy już kiedyś powstał.
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salvian »
w porządku
ważne zeby po jaraniu coś w głowie zostało
i tu jest tego przykład !
  • 46 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salvi »
Dziękuje za poparcie. Śmiem twierdzić, ze poczciwy z Ciebie człowiek. Dedukujesz we właściwym kierunku.
Jeśli chodzi o kreowanie własnej ideologi, to nie polega ona w moim przypadku na tworzeniu nowego nurtu, bo jak już wcześniej pisałem uważam sie za surrealistę. Pewne poglądy prowadzą do tego, ze podpisuje sie pod tym terminem, jednak każdego z nas (surrealistów) wyróżniają cechy szczególne. To też idzie za tym, że nasze poglądy na pewne sprawy się różnia, ale nieznacznie.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Salvi mądrze prawisz, tak właśnie jest.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 168 / / 0
Salvi, paradoksalnie nie sztuką jest pisać takie spostrzeżenia (choć chaotyczne to niewątpliwie prawdziwe) mając lat 17. Gdybyś pisał w tym samym duchu mając lat np. 33 i głęboko w to wierzył niewątpliwie wzbudziłoby to bardziej mój podziw. Niestety jest duże prawdopodobieństwo, że mając lat 33 możesz być całkiem "normalny" a swe dziśiejsze wypowiedzi złożysz na karb młodzieńczego buntu..
Uwaga! Użytkownik Rob-D-Mistyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 6 / 0
Salvii: czytałeś może 'drzwi percepcji' Aldous'a Huxley'a? jak nie to polecam.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 50 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dutch »
Rob-D-Mistyk pisze:
Salvi, paradoksalnie nie sztuką jest pisać takie spostrzeżenia (choć chaotyczne to niewątpliwie prawdziwe) mając lat 17. Gdybyś pisał w tym samym duchu mając lat np. 33 i głęboko w to wierzył niewątpliwie wzbudziłoby to bardziej mój podziw. Niestety jest duże prawdopodobieństwo, że mając lat 33 możesz być całkiem "normalny" a swe dziśiejsze wypowiedzi złożysz na karb młodzieńczego buntu..
oj jak wiele w tym prawdy...
Uwaga! Użytkownik Dutch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.