Tytoń ma osobny dział → >LINK<
14 stycznia 2018UJebany pisze: Piszesz o kofeinie jakby to byl meth.Na prawde tobie tak ciezko odstawic, jestes jakims wyosobnionym przypadkiem,no ale coz zycze powodzenia :) .
Pewnie dlatego w dwóch firmach w których pracowałem była przerwa na kawę. Po wypiciu wszyscy bardziej zapiepszali. Taka bezeuforyczna stymulacja. Na pewno człowiek później przez kilka godzin był bardziej wydajny.
Osobiście lubię kawę szczególnie do trampka/klonów i tabaki.
14 stycznia 2018UJebany pisze: Piszesz o kofeinie jakby to byl meth.Na prawde tobie tak ciezko odstawic, jestes jakims wyosobnionym przypadkiem,no ale coz zycze powodzenia :) .
To tak jak z moją rodzicielką, która nigdy się w życiu nie upiła i nigdy nie zapaliła papierosa. Jej używką przez całe życie były dwie kawy dziennie. Kiedy odstawiła, pojawił się ból głowy, oraz kiepskie samopoczucie. wróciła po około miesiącu do "nałogu".
Inna kwestia jest taka, że ten nałóg nie jest specjalnie szkodliwy ani społecznie, ani, chyba, zdrowotnie. I może dlatego tak ciężko rzucić to w chuj. Zresztą ja np nie chcę, bo herbatę bardzo lubię, a i pewne korzystne właściwości posiada. A kakao jest jeszcze fajniejsze. Nie będę ukrywał, że chociaż uważam, że jestem w to wjebany po uszy, to mi to specjalnie nie przeszkadza.
Efekt jest w miarę dobry, ale ujebało mi się w głowie zeby robić kawe z 15g , ale dopierdalać do tego ze 150mg bezwodnej.
Mógłbym w sumie cykać samą syntetyczną, ale to mogłoby się skonczyć na tym, że dopierdalałbym cały czas, a tak kawa tylko raz dziennie, bo tak jestem przyzwyczajony.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.