Nie wiem, czy nadal trwa, ale kiedyś był boom na piwa leżakowane w beczkach po alkoholach - np. whisky.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
15 września 2022niewiemczyistnieje pisze: a ja wczoraj bawiłam się z piwem Trybunał, ale bardzo smaczne, chociaż jeśli smakuje mi piwo fox mocne 9%, to ta opinia może być nierzetelna :D
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Trybunał miał kiedyś (okolice 2014-2015) bardzo dobre Trójsłodowe. Takie słodkie, chyba mętne i dość treściwe. Polecam.
A z takich klasyków polecam Amber Koźlak. Nie jest to nic nadzwyczajnego, ale najlepszy koźlak jaki piłem. Akurat idzie dobra pora roku na koźlaki, to sobie przypomnę. Ma niesamowity, rubinowy kolor i wspaniały, tostowy posmak.
16 września 2022IGotHigh909 pisze: To na serio jest dobre piwo? Właśnie sprawdziłem i po wyglądzie butelki przypomina mi najgorszy sort niemieckich piw, którymi kiedyś mnie znajomy poczęstował. Wypiłem jedno, reszta wylądowała w koszu. Butelka i cena 3 pln za browar średnio zachęca. Serio to dobre jest, czy po prostu macie tak ciulowy gust?![]()
![]()
![]()
a, już doczytałem co ;)
Mam obiekcje do tego typu butelek oraz pilsów, bo kiedyś kupiłem jakiegoś browara u Niemca za jakieś 2,99 i był paskudny, nie pamiętam dokładnie nazwy, ale był obrzydliwy, myślałem, że zwymiotuje. 3 kupiłem, 1 wypiłem, dwa wyjebałem do śmietnika.
etanol wyrzucać do kosza... Ech, to jest dopiero rozpusta!
Osobiście długo siedzę w handlu takim i innym, to jak coś jest przestrzelone, to biorę na siebie, albo rozdaję tym, co nie mają. alko to zazwyczaj wypijam sam. Pamiętam jednak sytuację z Lechem Shandy przeterminowanym. Czteropaczek akurat się trafił. Popijałem sobie puszkę za puszką. Piwo po terminie to u mnie nie nowość, swego czasu, codzienność. Rozbolał mnie jednak brzuch po tym napoju, miałem wrażenie, że to dodatki smakowe zmieniły swoje walory po przekroczeniu daty do spożycia. Przechowywane w ciemnym, suchym i zimnym miejscu, a jednak. Pamiętam, że wypiłem kolejne 4 browarki, tym razem już w terminie, żeby przestał boleć mnie brzunio. Podziałało.
16 września 2022IGotHigh909 pisze:
Mam obiekcje do tego typu butelek oraz pilsów, bo kiedyś kupiłem jakiegoś browara u Niemca za jakieś 2,99 i był paskudny, nie pamiętam dokładnie nazwy, ale był obrzydliwy, myślałem, że zwymiotuje. 3 kupiłem, 1 wypiłem, dwa wyjebałem do śmietnika.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.