Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 146 / 3 / 0
No tak jak mówiłem.
As we suggested on the 13th march, the psychoactive substances act that was due to come into law on 6th April has been delayed

We do not know exactly when it will now come in to place, it could be as early as May or it could be as late as October, but we have been told we will get 21 days notice.

We are planning on staying open until the new laws come into force.

Please find below a few articles to confirm the above:

http://www.politics.co.uk/blogs/2016/03 ... -office-wo

http://volteface.me/psychoactive-substa ... efinitely/

http://www.parliament.uk/busin
Ciekawe czy prawo teraz w ogóle wejdzie jak oni zaczną o tym dyskutować, a nawet jak wejdzie to czy uderzy w import. Myślę, że dużo się zmieni i tak jak się spodziewałem jest. BB na pewno zostaje otwarty resztę vendorów trzeba przelecieć i zobaczyć jak mają sie wyprzedaże ;)
Zanim oddała mi każdy kawałek swojego ciała, pierw sprzedała mi swoją duszę !!
Rozpocząłem więc konsumpcję, jednak wiedziałem że pustką którą kupiłem nie nasycę pożądania.
Zbrukałem jej ciało, napełniłem duszę.
Odeszła skalana !
  • 6 / / 0
Osobiście, to mi się wydaje, że tutaj to już wszyscy zeszli do podziemia i to dość głębokiego. Człowiek chce się coś wywiedzieć na forum, to od razu zlewka i dialogi na temat psiarni. Lekka paranoja...przecież każdy kiedyś zakładał konto i stawiał pierwsze kroki na hyperreal...nie wiem, jak się wbić do ekipy w Liverpool, bo wszyscy przyczajeni, że aż strach się bać.
Choćbym kroczył ciemną doliną,
zła się nie ulęknę,
bo Ty jesteś ze mną!
  • 10 / / 0
witam
wiecie moze jak wyglada procedura w angielskich szpitalach?
Zglosilem sie po zazyciu bo zle sie czulem przyznalem sieze wziolem meth.
Zrobili mi pare badan i mnie wypuscili.
Informuja oni policje jak to wyglada?
  • 6 / / 0
Siema. Dałem radę sam :), ale gicior. Poza tym nie chciałem narkotyków....za słaby zawodnik jestem %-D . Pozdrawiam.
Choćbym kroczył ciemną doliną,
zła się nie ulęknę,
bo Ty jesteś ze mną!
  • 397 / 32 / 7
zenkowicz pisze:
witam
wiecie moze jak wyglada procedura w angielskich szpitalach?
Zglosilem sie po zazyciu bo zle sie czulem przyznalem sieze wziolem meth.
Zrobili mi pare badan i mnie wypuscili.

Dokladnie nie wiem jak to tu jest.. ale miałem 3 sytuacje, w dwóch z nich podczas samej próby rejestracji, po przedstawieniu problemu GP poinformował mnie ze muszę takie przypadki zgłąszać na psiarnie, co mnie zniechecilo...

Za 3 razem juz bylem w takim stanie, że lekarz nie udzialając zadnej pomocy odeslal mnie ze słowami " pan przyjdzie za 2 dni jak z pana zejdzie" - poszedłem, rownie dobrze porobiony i wkrecalem mu że mnie ciągle tak mocno trzyma...
...suma sumarum - jadę daleej .. ;)

chyba nie zgłosili ostatniego przypadku bo wciąż policja nie zawitałą nie szukają mnie i jest spokój...
Uwaga! Użytkownik kkrecha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 334 / 13 / 0
zenkowicz pisze:
Nikt nikogo nie informuje o takich rzeczach. Jeżeli gdziekolwiek wyciekłaby informacja na co się leczyłeś/badałeś szpital miałby kłopoty, a Ty możliwość wyszarpnięcia odszkodowania. Piszę to jako pracownik brytyjskiego szpitala i tak się składa, że akurat zajmuje się dokumentacją medyczną pacjentów.

A tak w ogóle to zażywanie narkotyków nie jest nielegalne, więc policja i tak gówno mogłaby zrobić, nawet jakby chciała, a zresztą w UK nie zajmują się takimi pierdołami jak nękanie nikomu nie wadzących ćpunów.
  • 397 / 32 / 7
xaviivax pisze:
zenkowicz pisze:
Nikt nikogo nie informuje o takich rzeczach. Jeżeli gdziekolwiek wyciekłaby informacja na co się leczyłeś/badałeś szpital miałby kłopoty, a Ty możliwość wyszarpnięcia odszkodowania. Piszę to jako pracownik brytyjskiego szpitala i tak się składa, że akurat zajmuje się dokumentacją medyczną pacjentów.

A tak w ogóle to zażywanie narkotyków nie jest nielegalne, więc policja i tak gówno mogłaby zrobić, nawet jakby chciała, a zresztą w UK nie zajmują się takimi pierdołami jak nękanie nikomu nie wadzących ćpunów.

Czyli odnosząc się, zbywają mnie z jakiegoś powodu / straszą?
Uwaga! Użytkownik kkrecha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 334 / 13 / 0
Jeżeli przyszedłeś do GP z problemem medycznym, a ten odesłał Cię na policję to coś tu jest nie tak. Prawdopodobnie masz "kryminalista" wypisane na twarzy i lekarz skojarzył Cię z jakimś listem gończym %-D , albo coś zostało źle zrozumiane. Nie bardzo rozumiem jak policja miałaby pomóc osobie cierpiącej z powodu zażycia zbyt dużej/zbyt mocnej dawki dragów.
  • 493 / 105 / 0
kkrycha pisze:
.. ale miałem 3 sytuacje, w dwóch z nich podczas samej próby rejestracji, po przedstawieniu problemu GP poinformował mnie ze muszę takie przypadki zgłąszać na psiarnie, co mnie zniechecilo...
A może nie zrozumiałeś dobrze .... Może nie o police mu chodziło, a o ....polisę :) ?
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 397 / 32 / 7
Anglia
Nieprzeczytany post autor: kkrecha »
Nie nooo aż tak zrobiony ... A moze byłem. Ale nie nona zwale tez mówili ze bede musiał składać zeznania :/ a ha chciałem tylko benzo czy coś łagodzącego :D a z ryja nie jestem kryminał ani nie mam przeszłości chyba takowej :p
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.