Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
A tak powazniej, to zacznij od 5g. To jest do ogarniecia, jesli sa mocne nasiona, a tez nie ma chu***wizny, jesli nasiona sa slabe.
@CosmoDo - czy możesz porównać powój z MO z tym swoim? Jadłeś powój z MO? Jak nie to nie było sprawy.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Common 100 - 250 seeds 3 - 6 g
Strong 250 - 400 seeds 6 - 10 g
Heavy 400 + seeds 10 + g
jeszcze jakieś pytania ?Ja wszelakie wątki o powoju przewertowałem dokładnie ( równiez te z erwoida ) . wszelakie trip raporty . NIe mówię krokodilu, że miałeś słabo . Słabe miałes nasiona - mnie na taki trip wystarczy duuużo mniej .
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
... tyle mnie widziano w tym temacie
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
a tak bardziej on-topicznie to zauwazylem, ze bardzo czesto ludzka wrazliwosc na psychodeliki jest skrajnie rozna. O ile rzadko sie zdarza, by po jednym piwie ludzie byli kompletnie pijani, a inni po 10 trzezwi, tak z z powojem to juz wcale nie jest oczywiste i np. dla mojego przyjaciela dawka 9 nasion hawajskiego, czy tez 10g morning to tak sobie, to dla niektorych to juz jest skrajna psychodela. Nie mowiac juz o tym, ze dwa mocne kwasy to byl rozczarowujaco slaby trip, jak na oczekiwania --> poziom psychodeliczny u Grofa, gdzie polowka wiekszosc satysfakcjonuje.
I drugi watek - plukajcie nasiona w benzynie lub innym tego typu rozpuszczalniku. Dokladnie. Mdlosci sa znacznie lzejsze, dochodza do poziomu kwasowych (naturalnych przy psychodelikach).
CosmoDo, ale z Ciebie bufon, no ja pierdole. Dobrze, dobrze, żyj sobie w poczuciu że jesteś lepszy bo masz ultra zajebisty powój z Czech. A o cenę się pytałem bo może się takie sprowadzanie z Czech najnormalniej w świecie nie opłacać biorąc pod uwagę śmieszną cenę powoju z MO.
– Jak zdołałaś wrócić?
CosmoDo pisze: a cena to już nie gra roli . pewne przeżycia są bezcenne . Cena znana tylko wtajemniczonym .
... tyle mnie widziano w tym temacie
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
– Jak zdołałaś wrócić?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.