Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3234 / 549 / 0
znam wiele osób którym antydepresant (różne, od mao po sari) pomogły bardzo, znam wielu którym nie pomogły, ale trochę zbytnio generalizujesz i chyba zbytnio patrzysz przez swoje doświadczenia wydaje mi się.
Staram się z czasem dostrzegać obydwie strony medalu.
Nie zaprzeczam że leki pomagają bo to fakt i być może sam będę zmuszony kiedyś do nich wrócić na stałe, ale nauczyłem się brać pod uwagę często jakim kosztem ubocznym i co po ich odstawieniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3455 / 555 / 2
Mi pomaga i to bardzo wenlafaksyna.

Ja ją kruszę na proch i wciągam nosem wraz z pregabaliną, mocniej wtedy działa na mnie.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 431 / 23 / 0
Czy jak ktos jest już na 300 mg przez 3 miesiace to może zejść na 150 mg od razu czy lepiej po 3 miesiącach brania tego leku robić to stopniowo?
  • 960 / 176 / 0
@Luk890 może lepiej zrobić to stopniowo bo jednak przeskok z 300mg na 150mg robi różnicę.Zabić Cię to nie zabije ale może ostro sponiewierać.
  • 431 / 23 / 0
@tajemniczy25
Problem w tym że robię to stopniowo od wczoraj... ale mam w domu 150 mg Wenlaflaksyna bluefish, 75 mg Velectine i 37.5 mg Symfaxin. Wczoraj zażyłem rano 150 mg Wenlaflaksyna Bluefish a wieczorem 75 mg Velectine i 37.5 mg Symfaxin... Problem w tym że dziś mam okropny ból w klatce piersiowej...
Obawiam się że to przez to że zażyłem 3 zamienniki leków w jednym dniu... Wiem że to ten sam lek i dawka w granicach normy ale 3 różne zamienniki i boje się że różnica w substancjach pomocniczych wpłynęła mi negatywnie na serce...
Co o tym myślisz? Nie wiem jak teraz z tego mam zejść bo nie mam mniejszych dawek leków.. chyba żeby otwierać kapsułkę i wyjmować zawartość i zostawiać tylko troszkę w środku, zamknąć z powrotem i zażyć..? Sam już nie wiem :/
  • 960 / 176 / 0
@Luk890 jak masz te bóle serca to weź w tym czasie benzo czy pregabe i będziesz wiedział ale ja stawiam że to przez redukcję dawki leku a nie że użyłeś 3 zamienników.Sam biorę teraz bluefish i tam masz w środku 12 tabsów w kapsułce więc można delikatnie dzięki temu schodzić z danej dawki.
  • 99 / 6 / 0
Odczułem przeskok nawet ze 150 na 75 bo mi sie skonczyla ale na 150 to raczej wiekszych efektow nie było poza wieksza sennością i poceniem.
  • 431 / 23 / 0
Już drugi dzień biorę mniejsza dawkę, zamiast całej kapsułki zażywał 9 tych tabletek co są w środku, oczywiście otwieram kapsułkę i wyjmuje 3 tabletki i zamykam z powrotem i zażywam. Potem po 5 dniach wskoczę na 6 tabletek w kapsułce, po następnych 5 na 3 tabletki w kapsułce i potem za 150 mg normalnie.. Czy taki schemat może być ok?
Póki co żadnych skutków odstawiennych nie odczuwam ;)
  • 960 / 176 / 0
@Luk890 ja jak będę odstawiał to w podobny sposób co trzy dni odejmował jedną kulkę.Może to sposób na ominięcie tych paskudnych skutków odstawiennych wenli
  • 431 / 23 / 0
@tajemniczy25

Dziś już jest trzeci dzień na niższej dawce wenli.. teraz mam zmęczony oddech taka jakby zadyszka, chodzę zygzakiem jak pijany i troszkę mam osłabione mięśnie, czy to są te skutki odstawienne wenlaflaksyny??? Problem w tym że one kilka minut temu przyszły tak nagle...
Jak dam radę je przetrzymać to miną czy jak???

Aha czy bezpiecznie jest te kapsułki otwierać i zamykać z powrotem??? Wiem że nie powinno się tak robić ale to chyba jedyne wyjście...

Teraz zau azylem drgawki u siebie dodatkowo i mam tak jakby ręce z waty jak leżę na łóżku...

Czy to od wenli.?.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.