znam wiele osób którym antydepresant (różne, od mao po sari) pomogły bardzo, znam wielu którym nie pomogły, ale trochę zbytnio generalizujesz i chyba zbytnio patrzysz przez swoje doświadczenia wydaje mi się.
Nie zaprzeczam że leki pomagają bo to fakt i być może sam będę zmuszony kiedyś do nich wrócić na stałe, ale nauczyłem się brać pod uwagę często jakim kosztem ubocznym i co po ich odstawieniu.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Ja ją kruszę na proch i wciągam nosem wraz z pregabaliną, mocniej wtedy działa na mnie.
Problem w tym że robię to stopniowo od wczoraj... ale mam w domu 150 mg Wenlaflaksyna bluefish, 75 mg Velectine i 37.5 mg Symfaxin. Wczoraj zażyłem rano 150 mg Wenlaflaksyna Bluefish a wieczorem 75 mg Velectine i 37.5 mg Symfaxin... Problem w tym że dziś mam okropny ból w klatce piersiowej...
Obawiam się że to przez to że zażyłem 3 zamienniki leków w jednym dniu... Wiem że to ten sam lek i dawka w granicach normy ale 3 różne zamienniki i boje się że różnica w substancjach pomocniczych wpłynęła mi negatywnie na serce...
Co o tym myślisz? Nie wiem jak teraz z tego mam zejść bo nie mam mniejszych dawek leków.. chyba żeby otwierać kapsułkę i wyjmować zawartość i zostawiać tylko troszkę w środku, zamknąć z powrotem i zażyć..? Sam już nie wiem :/
Póki co żadnych skutków odstawiennych nie odczuwam ;)
Dziś już jest trzeci dzień na niższej dawce wenli.. teraz mam zmęczony oddech taka jakby zadyszka, chodzę zygzakiem jak pijany i troszkę mam osłabione mięśnie, czy to są te skutki odstawienne wenlaflaksyny??? Problem w tym że one kilka minut temu przyszły tak nagle...
Jak dam radę je przetrzymać to miną czy jak???
Aha czy bezpiecznie jest te kapsułki otwierać i zamykać z powrotem??? Wiem że nie powinno się tak robić ale to chyba jedyne wyjście...
Teraz zau azylem drgawki u siebie dodatkowo i mam tak jakby ręce z waty jak leżę na łóżku...
Czy to od wenli.?.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.